Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bydlení podle znamení: Střelci (23.11.-20.12.)

Střelci inklinují k dlažbě, design nábytku preferují jednoduchý, funkční až minimalistický spojený s kůží a koženkou.
24. listopadu 2009 | 05:00

Mají dobrodružnou povahu a nikdy se s nimi nebudete nudit. Svůj život zasvětili poznávání nových věcí a zažijete s nimi netušené. Snad proto nemají moc času starat se o svůj příbytek.

Vládcem tohoto znamení je Jupiter, největší planeta sluneční soustavy. Kdysi ho lidé spojovali s Mardukem („synem Svatého pahorku“) - bohem moudrosti, zaklínání, soudcem a rádcem, ale i léčitelem, dárcem světla a udržovatelem lidských osudů. Zvítězil nad chaosem a stal se vládcem světa.

STŘELEC (23. 11. – 20. 12.)

Živel: ohnivý
Vládce: Jupiter
Barva: královská modrá
Kov: cín
Květina: hyacint
Číslo: 4

Jací jsou?
V jádru dobrodruzi a fantastové, pro které známý obzor není zavazující. Všemožnými způsoby hledají cesty, jak překročit fyzické hranice, cestují za poznáním a sportují. Dokážou však usilovat i o mety daleko vyšší. Jsou zanícenými hledači tajemství, filozofických pravd a duchovních výšin, po celý život neúnavně studují a učí se. Mají spoustu otázek, na které chtějí stůj co stůj najít odpověď. Ve svém zápalu umí být až fanaticky náruživí a tehdy i značně bezohlední. Jsou známí svým dvojím metrem: na své sliby zapomínají a ostatní nutí jejich sliby splnit. Přesto si okolí rychle udobří jedinečnou schopností vytáhnout ho za hranice všedních dnů. Střelci jsou bezesporu průkopníci a průzkumníci zvěrokruhu.

Hladké linie ochlazují rozpálené duše
Autor: archiv Gorenje

Jak bydlí?
Jejich ohnivá povaha je ve svém vkusu výrazně ovlivněná vnitřní filozofií a osobními zájmy. Rádi se obklopují „nálezy“ ze svých cest; přesto jsou vybíraví a jen výjimečně svůj byt přeplňují těmito „objevy“. V jádru jsou kočovníci a představa, že by museli stěhovat hromadu věcí, je děsí. Vkus Střelců ovlivňuje zčásti móda a také doporučení přátel. Vybírají si materiály, které nejsou náročné na údržbu. Nemíní ztrácet čas úklidem. Inklinují k dlažbě, kachlům, keramice, modernímu linoleu. Jejich povaze odpovídá dubové dřevo, design nábytku preferují jednoduchý, funkční až minimalistický spojený s kůží i koženkou. Nejvíce se „vyřádí“ na svém pracovním koutku, kde byste našli poslední technické vymoženosti. Střelci jsou radostní lidé, což se odráží ve volbě veselých a jasných barev, které ve výsledném dojmu ochlazují jejich horkou duši. Byt budou mít uzpůsobený i pro své sportovní zájmy. A v čem jsou mistry? V řešení úložných prostorů. A to už nemluvíme ani o tom, kolik místa ochotně nabízejí svým čtyřnohým miláčkům.

Tomuto znamení vládne královská modrá
Autor: krasnydomov.cz

ŽENA STŘELEC
Ke svému životu potřebují volnost a osobní svobodu. Nesnesou omezování, příkazy a pevně daný řád. Jako ohnivá niť se jejich životem nese touha prozkoumávat veškerý prostor a navazovat nové kontakty. Proto rády cestují, sportují, studují a společensky se angažují. Přitahuje je všechno tajemné a mystické. Nesou si v sobě pěknou sumičku informací a k tomu mají skvělý instinkt, díky kterému poznají pokrytce i pozéry. Věří v lásku a v budoucnost, snad proto se jim obloukem vyhýbají ustrašení muži. Pokud mají doma čtyřnohého mazlíka, určitě jim uděláte radost nákupem pěkného pelíšku.
Tip redakce: Doma jim nebude chybět praktický nábytek hladkých linií, který se snadno udržuje, například vestavná stěna.

MUŽ STŘELEC
Jsou značně ambiciózní a známí velmi živými gesty. Jejich humor hraničí mnohdy s ironií i pošklebky, přesto umí druhé motivovat a povzbudit. Mají hodně přátel a kamarádů. Partnerky se jim však musí přizpůsobit a vytvořit takové klima, aby se Střelci cítili stále volní. Praktický rodinný život pokulhává za chvílemi, kdy mohou ženě i dětem ukázat svou romantickou duši. Vyhledávají dobrodružství a nebojí se ani adrenalinových sportů. Na druhou stranu jsou nebývale zvědaví a rádi se dozvídají nové informace. Rozsah jejich znalostí bývá mnohdy překvapivý.
Tip redakce: Muže zcela jistě potěší některá novinka z oblasti mobilních telefonů, fotoaparátů nebo videokamer.

Střelce vždycky potěší kala (Zantedeschia)
Autor: Holandská květinová kancelář

Oblíbené květiny
Co je potěší z rostlinné říše? Určitě kala (Zantedeschia), ve které se snoubí čistý tvar s přirozenou a čistou jednoduchou krásou. Pochází z břehů řek tropického a subtropického pásma jižní Afriky. K dostání je v bílé, ale i růžové, fialové, žluté nebo lososové barvě. Řezané květiny vydrží ve váze zhruba 2 týdny.

Co jim padne do oka?

Chromové stojany na časopisy s podložkou a kapsou z červené kůže (menší 5170 Kč, větší za 2380 Kč u boConceptu).

Chromové stojany na časopisy s podložkou a kapsou z červené kůže (menší 5170 Kč, větší za 2380 Kč u boConceptu)
Autor: krasnydomov.cz

Porcelánová ptačí budka Eva Solo dlouho vydrží a dobře se čistí (za 2542 Kč nabízí krasnydomov.cz).

Porcelánová ptačí budka Eva Solo dlouho vydrží a dobře se čistí (za 2542 Kč nabízí krasnydomov.cz)
Autor: krasnydomov.cz

Polštář pro pejsky Fatboy Doggybag z lehce omyvatelného Hi-Tec nylonu plněný měkkými kuličkami, který doma zabere 80x120 cm (za 3450 Kč koupíte na joy.cz).

Polštář pro pejsky Fatboy Doggybag z lehce omyvatelného Hi-Tec nylonu plněný měkkými kuličkami, který doma zabere 80x120 cm (za 3450 Kč koupíte na joy.cz)
Autor: joy.cz

HVĚZDNÝ STŘELEC: herec BRAD PITT

Populární americký umělec bydlí s Angelinou Jolie a svou početnou rodinkou v jihofrancouzském Chateau Miraval. Útulný zámeček v sobě skrývá pětatřicet pokojů a kolem něj se rozkládají vinice, velká zahrada, les a jezero. Hollywoodská hvězda však nezapomíná ani na krajany: jeho charitativní organizace Make it Right postavila v New Orleansu několik ekologických domů pro lidi, které připravil o střechu nad hlavou hurikán Katrina.

Hvězdný střelec: herec Brad Pitt
Autor: isifa.com

Autor: Martina Lukášková, Olga Trešlová
Video se připravuje ...