Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bydlení podle horoskopu aneb Hvězdy a vkus

I malý byt může být hezký a útulný
8. prosince 2009 | 05:00

Nevíte proč, ale ke svému spokojenému bydlení prostě potřebujete závěsy, spoustu polštářů… Naše "bydlící" choutky hodně ovlivňuje i znamení, v němž jsme se narodili…

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)
Potřebuje pocit bezpečí, stabilitu a solidnost. Najdete u něj dřevo, možná i starožitnosti. Stoprocentně v jeho bytě najdete záclony a závěsy, kterými se odděluje od světa za okny. Pokud má tu možnost, pořídí si krb. V nouzi postačí alespoň svit mnoha svící.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)
Bude trpět v maličké garsonce, nacpané nábytkem. Potřebuje volnost. Rozhodně u něj najdete vše, co právě nabízí moderní doba – od skvělé televize a přehrávače až po lis na ovoce, který bude vypadat skoro mimozemsky. Centrem jeho domova je velký stůl a hodně židlí.

Louskáček na ořechy, www.blomus.cz, 1153 Kč
Autor: archiv firmy

Ryby (21. 2. – 20. 3.)
Nedivte se, když u nich najdete akvárium nebo fontánku. Jsou vodním živlem, a tak ho chtějí mít i doma. V koupelně budou mít mušle, keramiku, jejich domov bude provoněn, plný hudby a měkkých tvarů. Potřebují svoji místnost, kde se mohou zavřít před světem a relaxovat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)
Na stěnách jeho bytu jsou samé originály... Ostatně dojem z bydlení pro Lva je luxus, pohodlí, výjimečnost. Nebojí se kombinací kovu a skla, dřeva a kamene. Záležet si dává na koupelně, které vévodí zrcadlo. Ložnice bývá ve znamení saténu, damašku a jiných luxusních materiálů.

Moderní koupelnu skvěle doplňuje zrcadlo s něžným motivem, Geberit
Autor: archiv firmy

Panna (23. 8. – 22. 9.)
Pokud to jen trochu jde, mají v bytě krb, dodává jim energii. Jsou většinou zruční, takže v bytě mají vlastnoručně vyrobené poličky, dekorace... Rozhodně odmítají umělé materiály, jejich doménou jsou ty přírodní – kámen, dřevo, rákos. Velkou zálibou bývá keramika.

Beran (21. 3. – 20. 4.)
Nebojte se mu říct, že se vám ten avantgardní obraz, který má v obýváku, nelíbí. Beran rád šokuje a baví ho, když je kolem toho diskuze a rozruch. V jeho bytě najdete místo s pohodlným křeslem nebo lenoškou. Často přestavuje nábytek, mění doplňky a barvy.

Pavlína nejraději ztvárňuje ženy a abstraktní obrazy
Autor: anc

Býk (21. 4. – 21. 5.)
Dává si záležet na zařízení kuchyně, protože miluje jídlo a stolování. Potrpí si na luxus v koupelně. Nábytek v bytě musí být solidní, pevný a kvalitní, neodmítne starožitnost. Jeho byt je oáza klidu a pohodlí. Miluje měkké materiály, pohodlné sedačky, kůži a kožešiny.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)
Jsou to lidé činorodí, dělají vždy nejméně dvě věci najednou – takže si budují místo, kde mohou odpočívat. Ke spokojenosti potřebují dobře zařízenou knihovnu a pohodlné křeslo. Rádi investují i do nejmodernější techniky – plazmové televize, hi-fi soupravy, počítače.

LCD televize Toshiba 37 A3000 PG
Autor: Ondřej Stratilík

Rak (22. 6. – 22. 7.)
Rád si zařídí byt nábytkem, ke kterému má nějaký citový vztah – upotřebí tedy Stůl po babičce, tatínkův oblíbený gauč nebo lampu ze svého dětského pokoje. Preferuje přírodní materiály (hlínu, dřevo, len) a atmosféru milého domova a klidu. Raci mají rádi květiny a květinové vzory, stejně jako příjemné oblé tvary.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)
Byt tohoto vzdušného znamení je naprosto dokonalý. Utratí klidně i poslední korunu za starožitnosti a originály. Bytové doplňky nakupují u výtvarníků – a mají skvělou schopnost naaranžovat je tak, aby vždy vynikly a budily pozornost. V jejich bytě najdete těžké závěsy, krajky, orientální vzory a materiály, svíčky a vůně.

Autor: archiv firmy

Štír (24. 10. – 22. 11.)
Pohodlí, solidnost, kvalita a originalita. Potřebuje dobře spát, takže za ložnici a postel utratí "majlant". Dlouho rozmýšlí, než vybere nábytek, ale pak ho má léta. Se stejnou pečlivostí vybírá kuchyň – najdete v ní ty nejlepší spotřebiče a i zajímavé nádobí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)
Nepřekvapí, když si vybere byt, který je vlastně jen jedinou mnohoúčelovou místností. Nepotřebuje svůj koutek ani oddělené spaní.

Do malého prostoru se vejde i pracovna
Autor: Woodface

Autor: vyr
Video se připravuje ...