Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šetřete čas při úklidu

Nespravedlivá dělb apráce ženy rozčiluje.
12. ledna 2009 | 13:21

Týká se to nás všech a většina z nás to vnímá stejně: domácí práce jsou únavné a nijak extra nás nebaví. Obzvlášť, když toho máme za celý den plné zuby. Můžeme si je nějak urychlit?

Úklid podle plánu
Při uklízení, mytí a čištění v domácnosti postupujte vždy odshora dolů. Nejprve umyjte okna, potom utřete prach, který se usadil na nábytku, a až nakonec se pusťte do mytí podlah a luxování.

Zkuste místo zametání vysát, uvidíte, kolik času ušetříte.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Rychlé žehlení
Čím déle vyprané prádlo visí na šňůře, nebo je naskládané v koši, tím těžší je ho pak vyžehlit. Pokud máte chvilku, můžete blůzky, trička i ostatní oblečení vyžehlit ještě vlhké. Ušetříte tak čas a žehlení vám půjde snáz.

Promluvte si s partnerem o tom, s čím a jak by vám mohl pomoci.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Jednoduché vaření
I ty nejlepší kuchařky využijí občas tohoto jednoduchého triku: šetří čas s hotovými produkty. Pokud je správně dochutíte, budou celé rodině určitě šmakovat, a vám nebude příprava večeře trvat nekonečné 3 hodiny.

V neděli se náš tatínek hrnul k vaření, což nebylo nic divného, protože vařil docela často.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

NÁŠ TIP

Vysávání ano, zametání ne!
Pryč se starým koštětem! Vysavač vám hladkou podlahu vyčistí rychleji a efektivněji. A když nejsou na podlaze žádné skvrny, nemusíte ji ani vytírat.

Nakupujte do zásoby
Základní potraviny, které jsou trvanlivé a používáte je často (jako například těstoviny, rýže, trvanlivé mléko, nápoje…) a stejně tak některé kosmetické a hygienické potřeby nakupujte ve větším množství do zásoby. Odpadnou vám tak zdlouhavé nákupní túry a když nakoupíte výhodná velká balení, vyjde vás to i levněji.

Při nákupu masa, ryb, ovoce a zeleniny buďte obzvlášť ostražitá.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Mějte přehled
Věci, které používá více členů vaší domácnosti, ukládejte pořád na stejné místo. Ušetří vám to zběsilé pátrání po celém bytě, které umí zdržet zpravidla v ten nesprávný okamžik.

Autor: připravila: duš
Video se připravuje ...