Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kate a William dnes slaví 4. výročí svatby: Podívejte se na nejromantičtější okamžiky

  • 29. dubna 2015 | 06:00

    Dnes jsou to přesně čtyři roky, co se z "Popelky" Kate Middleton stala vévodkyně z Cambridge, princezna a oficiální manželka budoucího následníka britského trůnu, prince Williama. Připomeňte si jejich dosavadní cestu společným osudem prostřednictvím nejromantičtějších fotografií.

  • Setkání na univerzitě

    Kate a William při promoci na univerzitě St Andrews v roce 2005
    Autor: profimedia.cz
    K osudovému setkání vévody a vévodkyně z Cambridge došlo v roce 2001 během jejich studií na nejstarší skotské univerzitě v St Andrews. Přestože dohromady se dali až roku 2003, kdy se Kate rozešla se svým partnerem, William se do ní pravděpodobně zamiloval už rok předtím. Tím zlomovým okamžikem byla pravděpodobně charitativní přehlídka dámského prádla, kvůli které se skupina studentek, včetně Kate, spojila s módním salonem Yves Saint-Laurent. Kate v černých průhledných šatech, pod nimiž měla jen podprsenku a kalhotky, zřejmě zkrátka nešlo odolat.
  • Oficiální zásnuby

    Kate a William oficiálně oznámili své zásnuby na podzim roku 2010.
    Autor: profimedia.cz
    I pohádkový vztah Kate a Williama si samozřejmě prošel svými krizovými okamžiky. Ostatně na univerzitě byli oba velmi mladí, ale po studiích jim vztah začal komplikovat tlak veřejnosti a médií, a to především neustálými všetečnými dotazy, zda se chystá královská svatba a jestli je Kate pro Williama ta pravá.


    Královská dvojice se dokonce v roce 2007 na chvíli rozešla, ale Kate a William se na veřejnosti stále objevovali spolu, i když podstatně méně často, a bylo tak očividné, že ti dva bez sebe prostě nemohou být. Skutečnou bombu ale William odpálil na podzim roku 2010, kdy požádal Kate při cestě do Keni o ruku a navlékl jí rodinný zásnubní prsten, který nosila i jeho zesnulá matka – princezna Diana. Jen o pár týdnů později tuto skutečnost oficiálně oznámili také britské veřejnosti.

  • Pohádková svatba

    Kate a William vstoupili do svazku manželského 29. dubna 2011.
    Autor: Profimedia.cz
    K dlouho očekávané svatbě prince Williama a Catherine Middleton došlo 29. dubna 2011 v londýnském Westminsterském opatství. Zatímco Williamovi šel za svědka jeho bratr princ Harry, Kate si vybrala svou sestru Pippu Middleton. Svatbu jako z pohádky podle odhadů sledovalo 800 tisíc diváků v ulicích Londýna a 2 miliardy lidí po celém světě prostřednictvím televizního přenosu.


    Na svatbě byli přítomni nejen nejbližší královského páru, ale také členové většiny královských rodin z Evropy i z ostatních světových monarchií a významní představitelé britské vlády. Nechyběly samozřejmě ani celebrity jako Elton John, Rowan Atkinson, Paul McCartney nebo David Beckham s manželkou Victorií.

  • Sportovní fanoušci

    Kate a William si nenechali ujít olympijské hry, které se v roce 2012 konaly v Londýně.
    Autor: profimedia.cz
    V létě roku 2012 zažívala Británie velmi radostné období, protože byla pořadatelem letních olympijských her, které se konaly v anglické metropoli – Londýně. Kate s Williamem si tuto událost jako velcí fanoušci sportu samozřejmě nemohli nechat ujít. Jedna z jejich nejromantičtějších fotografií byla pořízena pár vteřin poté, co Britové vyhráli zlato v týmovém sprintu mužů v dráhové cyklistice a stanovili nový světový rekord.
  • Narození prvního potomka

    Princ George se narodil 22. července 2013 v nemocnici St. Mary´s v Londýně.
    Autor: profimedia.cz
    22. července 2013 se v nemocnici St. Mary´s v londýnském Paddingtonu narodil prvorozený syn prince Williama a vévodkyně Kate, budoucí následník britského trůnu, Jeho Královská Výsost princ George Alexander Louis z Cambridge. St James's Palace oznámil veřejnosti těhotenství vévodkyně z Cambridge mnohem dříve, než je běžně obvyklé. Důvodem byly silné nevolnosti Kate, kterými – jak se ukázalo – trpí v každém těhotenství.

    Do soukromého křídla porodnice St. Mary´s byla Kate přijata v počátcích porodu, tedy 22. července 2013 ráno. Malý princ George se narodil za přítomnosti svého tatínka prince Williama v 16.24 britského letního času a vážil 3800 gramů.
  • Narození druhého potomka

    Druhý potomek Kate a Williama by se měl narodit skutečně každým dnem.
    Autor: profimedia.cz
    Právě v těchto dnech by měla Kate porodit druhého potomka, a udělat tak z malého George velkého brášku. Vzhledem k tomu, že termín porodu měla stanovený na 25. dubna, můžeme se dalšího člena britské královské rodiny dočkat už dnes. Všichni doufají, že by Kate mohla porodit holčičku, a uvažuje se o jménech jako Diana, Charlotta, Alice nebo samozřejmě Elizabeth. Těžko by si Kate pro Williama mohla vymyslet romantičtější dárek ke čtvrtému výročí svatby, než je právě malá princezna.

Autor: brig, brig
Diskuse ke článku
.