Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co ještě nevíte o Kate a Williamovi: Oblíbené jídlo i předmanželská smlouva

  • Víte, jak dlouho u sebe William nosil prsten, než se odhodlal požádat Kate o ruku?
    28. září 2014 | 06:00

    Jejich příběh připomíná pohádku o Popelce. Neurozená dívka si dokázala získat srdce prince, byla pohádková svatba, porodí mu několik synů a dcer, stane se královnou a budou spolu žít šťastně až do smrti. Pokud královský pár Williama a Catherine milujete stejně, jako my, podívejte se na zajímavosti, které jste o nich možná nevěděli.

  • Královské zásnuby

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Než se William rozhodl požádat Kate o ruku, nosil s sebou zásnubní prsten po své matce lady Dianě celé tři týdny po Africe, než před Catherine konečně poklekl. Své zasnoubení pak královské rodině snoubenci oznámili pouhé dvě hodiny před tím, než se novinku dozvěděla veřejnost. Otce Kate pak William požádal o jeho svolení až poté, co už o jejich zasnoubení věděl celý svět.
  • Co říkají hvězdy?

    ...
    Autor: ČTK, Reuters
    Zatímco Kate je kozoroh, William se narodil ve znamení Raka. Jejich znamení tak ve zvěrokruhu stojí přesně naproti sobě, což z nich činí jedinečnou dvojici. Přestože Rak s Kozorohem nenaleznou lásku na první pohled, jejich pouto bývá stabilní a trvalé. Oba totiž touží po harmonii, porozumění a vzájemné opoře. A navíc se báječně dopňují.
  • Z princezny královnou

     

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jednou z Kateiných prvních vzpomínek z dětství je bílý dort s králíčkem, který jí její maminka upekla k sedmým narozeninám. Ve škole sice měla přezdívku "princezna v pořadí", přesto ale nad její postelí visel plakát modela v džínách Levi's, nikoliv prince Williama. Po korunovaci Williama králem Británie, bude Kate šestou královnou se jménem Catherine.
  • Jídlo, na které nedají dopustit

     

    Pastýřský koláč
    Autor: DUŠAN KŘÍSTEK, SHUTTERSTOCK.COM
    Zatímco William nedá v kuchyni dopustit na tradiční pastýřský koláč, Kate občas zahřeší s klasikou britských dezertů - lepkavým karamelovým pudinkem. Její mistrovské dílo je prý pak další britská klasika - klobásky s bramborovou kaší. Podezřele často byl princ William také viděn, jak si pochutnává na naprosto ikonickém anglickém pokrmu - smažené rybě a hranolcích neboli fish and chips.
  • Nehynoucí romantika

    ...
    Autor: profimedia.cz
    William se nechal slyšet, že od okamžiku, kdy Kate poprvé spatřil věděl, že je na ní něco mimořádného. Rozhodl se ji proto uchvátit svým kuchařským uměním, při kterém mu nakonec Kate musela hodně pomáhat. Jejich první veřejný polibek se odehrál v lednu 2006 během lyžování v Klosters. Nejoblíbenější písničkou je pak I like the way you move od Bodyrockers.
  • Královský pár a sporty

     

    ...
    Autor: ČTK, EPA, Reuters
    I přesto, že je Kate alergická na koňskou srst, obětavě Williama sledovala při jeho závodech v pólu. Při jejich častých výletech do Klosters se ukázalo, že Kate je o něco lepší lyžařka, než její manžel. Na škole pak držela rekord ve skoku do výšky a skoku do dálky.
  • Moderní aristokracie

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Ve věku 29 let se Kate Middleton stala nejstarší nevěstou budoucího panovníka v celé historii britské monarchie. I když to Williamovi jeho blízcí doporučovali, odmítl předmanželskou smlouvu. Pokud by se tedy královský pár rozvedl, o princovo pohádkové bohatství by se Kate a William dělili.
  • Zábava inkognito

     

    ...
    Autor: Profimedia.cz, Reuters, EPA
    Když si William vyrazil s přáteli v pátek v noci do klubu na drink, snažil se od sebe odlákat nežádoucí pozornost tvrzením, že jeho jméno je Danny a že je až otravné, jak si ho neustále někdo plete s princem Williamem.
  • Šaty za všechny peníze

     

    Kate a William měli svatbu 29. dubna 2011
    Autor: ČTK, EPA, Reuters
    Svatební šaty vévodkyně Kate byly ozdobeny ručně paličkovanými krajkovými kytičkami a téměř třímetrovou vlečkou. Právě ony se staly hlavní atrakcí Buckinghamského paláce a také jejich zásluhou se vybralo více než 10 milionů britských liber na vstupném.
  • Morbidní opatření

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Princ William a princ Harry nesmí nikdy letět stejným letadlem pro případ, že by se letadlo zřítilo. Když byli chlapci malí, létal princ William většinou se svojí matkou Dianou a princ Harry s otcem Charlesem.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.