Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kate Middleton porodí za týden: Víme, v jakém prostředí přijde princezna na svět

Podle britského bulváru by měla Kate porodit už 15. dubna
9. dubna 2015 | 13:30

Nosit pod srdcem potomka britské královské rodiny není jen tak. Jste v neustálém hledáčku médií i veřejnosti a přijímáte na sebe obrovskou zodpovědnost. I když porodnice, do které se Kate Middleton chystá už za týden, se od té, ve které rodí "obyčejné smrtelnice", liší asi jako pokoj ve dvouhvězdičkovém hotelu od prezidentského apartmá v tom nejluxusnějším, musíme přiznat, že jí závidíme jen maličko.

Kate přivede své druhé dítě na svět ve stejné porodnici, v jaké se narodili malý princ George i jeho tatínek princ William, tedy v nemocnici St. Mary´s v západolondýnském Paddingtonu.

Soukromé křídlo Lindo Wing, které bude mít tu čest již podruhé přivítat budoucího panovníka britského trůnu a jeho překrásnou manželku, bylo otevřeno již v roce 1937. Od svého otevření ale prošlo několika renovacemi, z nichž nejzásadnější proběhla v roce 2012, a to právě proto, aby v něm Kate mohla porodit malého George. Za designem pak stojí významný londýnský umělec.

Tak trochu jiný porodní box

Není žádným překvapením, že Kate bude zanedlouho v tomto křídle obývat jeden z nejdražších "porodních boxů". Soukromé křídlo nemocnice St. Mary´s totiž poskytuje celkem 5 porodních místností a 11 pokojů určených pro poporodní péči.

Zatímco porodní pokoje jsou zařízeny vším, co je k porodu potřeba, včetně nejmodernějších lékařských přístrojů, pokoje pro poporodní péči připomínají spíše pokoje v luxusním hotelu. Ostatně i nadstandardní služby nemocničního personálu v křídle Lindo Wing jsou schopny navodit pocit, že jste spíš na dovolené než v porodnici.

Libo-li večeři pro princezny?

Jídlo je vždy čerstvě připraveno bezprostředně před konzumací. Menu samozřejmě zohledňuje i potřeby specifické diety nebo omezení určitého typu potravin na základě náboženského vyznání či přesvědčení rodičky. Samozřejmostí jsou tak košer, halal či vegetariánské pokrmy.

Každá pacientka si může k snídani vybrat z nejrůznějších druhů ovocných džusů, jogurtů, cereálií, pečiva a teplých nápojů. Oběd i večeře se pak skládají z tříchodového menu, ve kterém se objevují pokrmy jako například vepřová panenka nebo houbové risotto, dezerty, jako jsou cheesecake, salát z čerstvého ovoce nebo variace sýrů. Chcete-li něco lehčího, můžete si dle libosti vybrat z mnoha druhů polévek, omelet, sendvičů nebo salátů.

A něco navíc...

Samozřejmostí v každém z pokojů jsou také kabelová televize, rádio, telefon u postele a wi-fi připojení. Pacientky a jejich návštěvy si také mohou vybrat z lístku vín a šampaňských a každé ráno je k dispozici denní tisk a výběr magazínů.

Stejně jako před bezmála dvěma lety, kdy ve stejné nemocnici Kate porodila prince George, i teď se dá očekávat, že porodnice bude nejméně tři týdny obehnána ploty, za které bude vstup zakázán, a bude bedlivě střežena. I tak ale nemocniční personál doufá, že zájem médií i veřejnosti bude u druhého potomka Kate a Williama alespoň o maličko menší.

Autor: brig