Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kate Middleton porodí předčasně, holčička se bude jmenovat Alice

  • 1. dubna 2015 | 12:00

    Od prvního okamžiku, kdy se svět dozvěděl, že je Kate Middleton podruhé těhotná, se spekuluje nad tím, jestli bude mít malý princ George bratříčka, nebo sestřičku, jak se bude malý potomek budoucího krále jmenovat a kdy jej Kate přivede na svět. Královský palác zatím žádné oficiální prohlášení nevydal, ovšem nejnovější drby mluví víc než jasně – Kate porodí předčasně, děťátko bude holčička a bude se jmenovat Alice.

  • Beran, nebo Býk?

    Kate by měla podle nejnovějších informací porodit před termínem, a sice 15. dubna.
    Autor: Foto: ČTK, Profimedia
    V říjnu loňského roku stanovil první ultrazvuk dobu porodu druhého miminka Kate a Williama na duben. Sama královská rodina ovšem v posledních dnech vysílá do světa informaci, že přesný termín porodu je stanoven na 4. května. Světovým médiím se však toto datum zdá velmi podezřelé. Jedním z důvodů je skutečnost, že sama vévodkyně se jedné charitativní pracovnici svěřila, že miminko porodí v druhé polovině dubna.

     

    Včera se ovšem redakcemi britských médií prohnala zpráva, že mají svou techniku před soukromé křídlo londýnské nemocnice St. Mary postavit už v noci 15. dubna. To je zhruba týden před údajným datem porodu a více než dva týdny před datem, které údajně potvrzuje zdroj blízký královskému páru. Porodí Kate předčasně, nebo se královská rodina jen (zbytečně) snaží uniknout zájmu veřejnosti i médií? A jak se bude Georgeův mladší sourozenec jmenovat?

  • Princezna Alice

    Bude se Georgeova sestřička jmenovat Alice, jak sázkové kanceláře naznačují?
    Autor: čtk,epa, reu,

     

    Přestože jméno Alice se v říjnu nedostalo ani do nejužšího výběru jmen, o kterých by mohli Kate a William uvažovat, dnes to podle všeho vypadá, že pokud se jako druhý potomek narodí holčička, bude to právě Alice. Ostatně kurz na toto jméno je napříč britskými sázkovými kancelářemi 3:1. Což je tak málo, že je velmi pravděpodobné, že se široká veřejnost skutečně dočká královské holčičky pojmenované po matce Williamova dědečka, prince Filipa – tedy po princezně Alici.

  • Princezna Elizabeth

    Královna Alžběta II.
    Autor: Blesk – Jiří Čada, archiv Blesku

     

    Druhým nejpravděpodobnějším jménem pro malou dcerku Kate a Williama je Elizabeth a je poměrně zřejmé, komu by královští rodiče chtěli tímto jménem udělat radost. Tímto jménem se honosila královna matka – miláček Britů – a samozřejmě ho nese i současná britská královna Alžběta II., prababička malého George.

  • Princezna Charlotte

    Prostřední jméno Pippy Middleton je právě Charlotte.
    Autor: Profimedia.cz

     

    Přestože v říjnu bylo jméno Charlotte jedním z těch méně pravděpodobných a sázkové kanceláře na něj vypisovaly kurz 20:1, nyní ho tytéž kanceláře považují za třetí nejpravděpodobnější. Kromě toho, že toto jméno zní skutečně královsky, má silnou tradici u rodinných příslušníků jak britské aristokracie, tak v rodině Middletonových.

  • Princezna Victoria

    Socha milované královny Victorie
    Autor: shutterstock.com

     

    Victoria je dalším z možných jmen, která se údajně objevují na listu Kate a Williama. Stejně jako v případě jména Elizabeth je i Victoria vzdáním úcty panovnici britského trůnu, v tomto případě samozřejmě královně Victorii, která byla pro Anglii velkou osobností.

     

    Za její vlády se ustanovila konstituční monarchie a sama Victoria se stala vzorem anglického lidu. A to také proto, že měla se svým manželem, princem Albertem, celkem devět dětí, které se přivdaly a přiženily do mnoha královských a urozených rodin po celém kontinentu, a utužily tak vazby Evropy s britskou královskou rodinou. Díky tomu si také Victoria vysloužila přezdívku "babička Evropy".

  • Princ James

    James Middleton, bratr vévodkyně Kate
    Autor: profimedia.cz

     

    V případě, že by druhým potomkem královského páru nebyla holčička, ale chlapeček, ukazuje se jako nejpravděpodobnější jméno James. Právě na toto jméno sázeli britští bookmakeři nejvíce už v říjnu, a proto to podle všeho vypadá, že pokud se George dočká bratříčka, bude se jmenovat James.

     

    Toto jméno je za dlouhá léta britské historie neodlučitelně spjato s královskou rodinou. V historii anglického trůnu byli hned dva králové se jménem James a v pozici skotského panovníka se jich vystřídalo mnohem víc. Jméno James ostatně nosí i bratr Kate, avšak podle britských médií je zřejmé, že pokud si ho královský pár zvolí, bude to jako pocta královské dynastii Stuartovců.

  • Princ Arthur

    Král Artuš
    Autor: profimedia.cz

     

    Dalším z velmi pravděpodobných jmen pro malé princátko je Arthur, tedy jméno, které bylo odjakživa spojováno s urozeností a ušlechtilostí. Jednoduše proto, že nejznámějším králem, který toto jméno nosil, byl "rytíř kulatého stolu", král Artuš. Královna Victoria ostatně dala jméno Arthur jednomu ze svých synů a nositelem bylo i jedno z jejích vnoučat.

  • Princ Charles

    Princ Charles s Dianou krátce po svatbě
    Autor: profimedia.cz

     

    Také Charles je v historii britského trůnu velmi populárním jménem, není proto divu, že se objevuje mezi nejpravděpodobnějšími jmény pro dalšího syna Kate a Williama. Pocta, která by volbou tohoto jména vznikla, by pochopitelně patřila Williamovu otci, princi Charlesovi.

     

    Právě v této souvislosti je velmi zvláštní, že z veškerých úvah zmizela možnost, že by se případná dcerka královského páru jmenovala Diana. Sázkové kanceláře tomuto jménu dávaly velmi malou šanci už na začátku a podle všeho to vypadá, že se nic nezměnilo. Ale třeba nás Kate a William nakonec překvapí.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.