Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 nejvlivnějších českých žen: Udávají směr našich životů

  • Michaela Maláčová
    21. března 2014 | 06:00

    Už dávno neplatí, že politika, byznys nebo svět módy jsou dominantou mužů. Naopak emancipace se prokousává do všech společenských sfér, na povrch vyplouvají silné ženy, které se stávají pro mnoho jiných vzorem. A jak se pozná skutečně vlivná žena? Nejvlivnější české ženy, které rozhodují o tom, na co se budeme dívat v televizi, co budeme číst nebo, co se bude nosit, jsou často téměř neviditelné, ale o to větší mají slovo.

  • Michaela Marksová-Tominová – Udává směr společnosti


    564429:gallery:true:trueSoučasná ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová je známá svými publikacemi o genderových otázkách a postavení žen v moderní společnosti. V oblasti státní správy působí několik let a zaměřuje se hlavně na rodinnou politiku, ale také rovné příležitosti napříč společností. Svou profesi dostala tak trochu do vínku, je totiž neteří Zdeny Tominové, bývalé mluvčí Charty 77. Je vdaná a vychovává dvě dcery.
  • Hana Fifková – Udává směr našemu sexuálnímu životu


    Hana Fifková
    Autor: archiv Blesku
    Dávno odzvonilo slavným sexuologům mužského pohlaví, v jejichž čele stál Miroslav Plzák. V 90. letech převzala otěže sexuální výchovy žena, doktorka Hana Fifková. Její specializací je sexuologie a psychologie a mimo jiné je předsedkyní České psychoterapeutické společnosti v sekci dětské sexuologie. Již nějaký ten pátek se díky ní ženy nemusejí bát o sexu nejen přemýšlet, ale také mluvit, vždyť právě paní doktorka Fifková nastolila sexuální rovnoprávnost. Sexu se mimo jiné věnuje i ve svých publikacích a také knize s názvem Erotické představy žen. Žije s přítelem a má dospělou dceru.
  • Libuše Šmuclerová – Udává směr ve světě byznysu


    Libuše Šmuclerová
    Autor: archiv Blesku
    Jednou z nejvlivnějších žen je již po mnoho let generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ a.s., o které by se dalo hovořit jako o královně českého byznysu. Žena, jež předtím dlouhou dobu kralovala největší komerční televizi, je prototypem úspěšné ženy. Dokázala obstát v dříve ryze mužském světě a dokázat, že může být mnohem úspěšnější než oni. Libuše Šmuclerová vychová dceru a žije s přítelem.
  • Michaela Bakala-Maláčová – Udává směr kráse


    Michaela Maláčová
    Autor: Foto: Pavel Machan
    V roce 1991 nasadila Michaela Maláčová na hlavu korunku jako Miss ČR a o 13 let později tuto soutěž převálcovala svou vlastní Českou Miss. Po deset let je to tedy ona, kdo rozhoduje o ženské kráse a udává směr českého modelingu. Navíc je pro mnohé ženy velkým vzorem tím, že dokáže být dobrá nejen ve své profesi, ale také v oblasti rodinného života. Michaela Maláčová má čtyři děti a s manželem žije střídavě ve Švýcarsku a v Čechách.
  • Františka Čížková- Udává směr v módě


    Módní guru Františka radí čtenářům Blesk.cz se stylingem v nové rubrice
    Autor: Blesk - Jan Tůma
    Není snad nikdo, kdo by neznal znalkyni módních trendů Františku Čížkovou, které se nejedna celebrita bojí ukázat svůj šatník. Tato dáma, která dokáže nemilosrdně rozcupovat oblečení i té největší osobnosti společenské scény, je známa svou nekompromisností, ale také velkými znalostmi. A právě proto si jejích názorů na módu lidé tolik cení. Jako módní guru tak již po mnoho let ovlivňuje šatníky nejen VIP osobností, ale také ostatních smrtelníků.
  • Lenka Hornová – Udává směr našemu televiznímu vkusu


    Lenka Hornová
    Autor: Profimedia.cz
    Scénáristka a producentka Lenka Hornová je tou ženou vzadu, která na televizní obrazovky posouvá jeden seriál za druhým. Stojí za takovými projekty, jako je seriál Ordinace v růžové zahradě, který do našich domovů vstupuje již 9 let a není snad nikdo, kdo by neznal alespoň jednu jeho postavu a neviděl nějakou tu epizodu. Lenka Hornová je právě tou, která rozhoduje o tom, na co se budeme v televizi dívat a co bude ovlivňovat naše životy. Má dvě děti a žije s manželem.
  • Dana Morávková –Udává směr našich snů


    Dana Morávková má podivného strýce.
    Autor: Blesk – Martin Hurda a archiv Blesku
    Známá herečka Dana Morávková, přirostla lidem k srdci, a to ať v seriálech představuje mrchu nebo kladnou hrdinku. Stala se symbolem ženy, jakou by chtěla být nejedna z nás. Má idylické manželství a i po letech vztahu jsou s manželem Petrem Maláskem stále zamilovaní jako hrdličky. Také jejich syn Péťa jim dělá jenom radost, zkrátka značka ideál a to je možná to, co jí v dobrém slova smyslu všichni závidíme.