Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejmocnější celebrita světa? Zpěvačka Beyoncé!

2013: Zpěvačka Beyoncé v kampani pro HM.
1. července 2014 | 11:00

Americký magazín Forbes zveřejnil seznam nejvlivnějších celebrit pro rok 2014. Loňská vítězka Oprah Winfrey svou pozici letos neobhájila. Z trůnu ji sesadila zpěvačka Beyoncé.

Krásná zpěvačka Beyoncé zvítězila především proto, že za uplynulých dvanáct měsíců vydělala 115 milionů dolarů. Božskou sumu jí vydělalo především velkolepé turné, na kterém vystupovala společně se svým manželem, rapperem Jay-Z.

Top 10 nejmocnějších

Hned za zpěvačkou Beyoncé se umístil americký basketbalista LeBron James. Třetí místo obsadil také muž, a to rapper Dr. Dre. Čtvrtou příčku obsadila loňská vítězka Oprah Winfrey a v těsném závěsu za ní skončila moderátorka Ellen DeGeneres.

Beyoncé je nalíčená velmi krásná.
Autor: Profimedia

V top desítce se ještě umístil výše zmiňovaný manžel zpěvačky Beyoncé, rapper Jay-Z, profesionální boxer Floyd Mayweather, zpěvačky Rihanna a Katy Perry a herec Robert Downey Jr.

"Výpočet oblíbenosti"

Časopis Forbes každoročně vypočítává zisky světových celebrit, zpovídá jejich agenty, slavné producenty a další významné osobnosti ze světa showbyznysu. K těmto výsledkům se také připočítává fakt, kolikrát se konkrétní celebrita nebo zmínka o ní objevila v rádiu, novinách či televizi.

Propad roku

O největší propad se letos postaral zpěvák Justin Bieber, který loni obsadil 9. místo a letos se propadl až na 33. příčku. Naopak největší posun v žebříčku byl zaznamenán u Kim Kardashian, která se loni nedostala do top 100 a letos obsadila 80. místo.