Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sexy po padesátce: "Baby", které hýbou světem

10. července 2011 | 05:00

Je jim přes padesát, přesto mají šťávu a jiskru. Chceme být alespoň trochu jako ony a přemýšlíme, jak to udělat. Zjistila jsem tajemství čtyř nejzajímavějších celebrit.

Kirstie Alley (60 let)

Normální ženská z Hollywoodu

Má přezdívku Tlustá herečka a její život je stejně jako její váha jako na houpačce. V mládí žila mezi motorkáři a šňupala kokain, ale ze závislosti se vyléčila a vrhla se na kariéru. Po sérii filmů Kdopak to mluví už ji znal a miloval celý svět. Jenže sexy Kirstie musela řešit docela obyčejný ženský problém, který ale dokáže pěkně potrápit. Přibírala, hubla, zase přibírala a tak pořád dokola. Několikrát vypadala tak, že se na sebe nemohla podívat ani do výkladní skříně.

V boutique si herečka vybrala i sexy kožené minišaty
Autor: profimedia.cz

Vzor pro všechny dietářky

Snad nikdo jiný (kromě Heleny Růžičkové) nedokáže tak otevřeně mluvit o svém jídle, děsivé váze i pokusech zhubnout. Vypadá to, že i hollywoodské celebrity, které zná celý svět, trápí stejně věci jako holky „od nás ze vsi“. A to je na Kirstie neuvěřitelně sympatické. V roce 2007 se jí podařilo zhubnout 34 kilogramů, jenže po pár letech zpátky přibrala 38. Když si prý po patnácti měsících stoupla na váhu, vyděsila se. „Začala jsem řvát. Najednou tam bylo 228 liber (103,4 kilogramu), což je nejvíc, co jsem kdy měla. Byla jsem mnohem nechutnější, než jsem si myslela,“ přiznala osmapadesátiletá herečka. A jak se jí to podařilo? K snídani vajíčka s kousky pořádně prorostlé slaniny a velkým množstvím opečených toastů. K obědu spořádala pořádnou porci těstovin zapečených s máslem. Ke svačině snědla půl bochníku chleba a k večeři půlkilový biftek s velkým talířem hranolků a k tomu sklenici majonézy. Jenže tohle období je naštěstí pryč a herečka nabírá druhý dech a zase hubne. Ve StarDance dokonce „převálcovala“ všechny vychrtlé krásky, a přestože byla bezkonkurenčně nejstarší a vážila nejvíc, okouzlila naprosto všechny svým šmrncem a sex-appealem. Příběh Kirstie dokazuje, že každý problém se dá řešit, a motivuje spoustu žen, které se odhodlaly konečně opravdu zhubnout.

Co možná nevíte:
* Kirstie Alley má za sebou dva rozvody a netají se tím, že by si ráda našla partnera.
* Jen během StarDance zhubla minimálně dvacet kilo.
* Neměla sex deset let a prý jí vůbec nechybí.
* Po manželově útěku k mladší ženě propadla depresím, které řešila dalšími horami jídla.

Madonna (52 let)

Nekorunovaná královna popu

Provokuje, řádí, balí zajíčky, ale hlavně si dělá, co chce. Alespoň navenek. Jenže za jejím úspěchem i mladistvým vzhledem stojí každodenní dřina. Její show je dokonale připravená, každý pohyb milionkrát nazkoušený, každý model promyšlený a píseň naprosto vychytaná. Neustále se žene za novými věcmi, drží krok s dobou. Jedině tak může uspět v konkurenci mladých zpěvaček, které se ve světě showbyznysu rodí snad každý den. „Přeju si, aby lidi vyskočili ze židlí! Chci je bavit... chci, aby si užívali při poslechu od začátku až do konce... non stop!“ řekla zpěvačka o jedné své desce, ale myslím, že to přesně vyjadřuje její přístup k hudbě obecně.

Zpěvačka Madonna
Autor: ČTK, EPA

O čtvrt století mladší elixír

Ptáte se, jak zpěvačka může i po třiceti letech tvrdé práce a dvou porodech vypadat tak dobře? Kromě toho, že pravidelně cvičí, nasazuje i zbraně, jako je kvalitní kosmetika a péče nejrůznějších klinik. Ale její největší kalibr jsou mladíčci, se kterými randí. Nejprve s modelem Jesusem, jenž byl o dvacet osm let mladší než ona, a naposledy se čtyřiadvacetiletým tanečníkem Brahimem Zaibatem. I ona tvrdí, že vztah s mladším mužem ji udržuje ve formě. „Muži kolem padesátky jsou obtloustlí, bez vlasů a rozvedení, nebo dokonce ženatí. A o takového nestojím,“ vysvětluje bez zábran. Ať volí jakékoli metody, dokazuje, že práce, dřina a chuť něco dělat se vyplácejí v každém věku.

Co možná nevíte:
* Madonna má čtrnáctiletou dceru Lourdes, devítiletého syna Rocca a dvě adoptované děti Davida Bandu a Mercy James.
* Zpěvačka striktně dodržuje pravidla kabaly a vyznává židovskou víru.
* Celé její jméno je Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie.
* V mládí si přivydělávala jako modelka aktů.
* Podle Guinnessovy knihy rekordů je nejúspěšnější sólovou zpěvačkou na světě.

Jane Fonda (73 let)

Ikona aerobiku

Podívejte se dobře na její fotku a věk. Je to neuvěřitelné, ale vypadá to, že Jane Fonda dokázala nemožné. Zastavila čas. Dcera herce Henryho Fondy se proslavila jako herečka, ale i jako nezničitelná trenérka a propagátorka aerobiku. Nezastavily ji ani umělé klouby, jež jí voperovali, ani rakovina prsu, kterou prodělala. Jejího cvičebního videa z roku 1982 se prodalo neuvěřitelných 17 milionů kopií. Úžasné na tom je, že to nejsou cviky pro mladé a hubené, ale pro starší lidi, kteří možná vůbec nikdy necvičili.

Na závěrečný ceremoniál Jane oblékla elegantní zlaté šaty a dodala tak poslednímu dni festivalu pel glamouru.
Autor: EPA

Šťastná a úspěšná

Ale její život zdaleka neznamená jen práci a cvičení. Jane si ho dokonale užívá. Je zamilovaná do o čtyři roky mladšího producenta Richarda Perryho, vydělává spoustu peněz a vypadá výborně. A její recept na mládí? „Jsou to ze 30 procent geny, ze 30 procent dobrý sex, 30 procent dělá sport a zdravý životní styl a zbývajících deset musím s vděkem přičíst svému plastickému chirurgovi. Jsem šťastnější, sex je lepší a lépe rozumím životu. Nechtěla bych být znovu mladá," prohlásila. No, není to krása?

Co možná nevíte:
* Jane Fonda kdysi zahájila trend nošení čelenek, návleků na lýtka a sportovních oděvů z lycry.
* Cvičí každý den, i když tvrdí, že to příliš nemiluje.
* Vydala už 24 videí s tematikou fitness.
* V roce 1970 si nechala voperovat prsní implantáty, nedávno si nechala upravit krk, podbradek a vypnout kůži pod očima. A důvod? „Když jsem ráno vstala, cítila jsem se skvěle, ale když jsem se na sebe podívala do zrcadla, vůbec jsem nevypadala tak, jak jsem se cítila.

Oprah Winfrey (57 let)

Z Popelky miliardářkou

Její osud má začátek jako ze špatného filmu, ale končí jako pohádka. V devíti letech byla znásilněná, ale její matka se tvářila, že nic nevidí. Oprah to vyřešila tak, že utíkala z domova tak dlouho, až se ve čtrnácti dostala do vězení pro mladistvé. Soud ji poslal k otci. Tou dobou už ale byla těhotná a o dítě přišla. Její táta byl přísný a vyžadoval, aby dcera každý týden přečetla jednu knihu a pak o ní napsala. Tak se z rebelky stala téměř přes noc vzorná studentka.

914130:gallery:true:true

Recept na úspěch

Kromě toho, že je krásná, má výrazný hlas a nechybí jí vzdělání, okouzluje hlavně tím, jaká je. Říká, co si myslí, její spontánní reakce, emoce, slzy i radost, které se nebojí ukázat i před kamerami, a soucítění s hosty, z ní udělaly nejslavnější moderátorku na světě. Kromě toho, že má vlastní talk-show, vydává časopis a spoustu knih. Díky tomu je jednou z nejbohatších a nejvlivnějších žen světa. Její příběh dokazuje, že nic není nemožné a nemusíte se narodit ve zlaté kolébce, abyste si mohla plnit svoje sny

Co možná nevíte:
* Otevřeně mluví o sexuálním obtěžování, kterým prošla.
* Byla to první černá moderátorka zpráv na světě.
* Přiznala, že jí ve čtrnácti letech zemřelo dítě, ale prý byla ráda. Nechtěla ho. Během těhotenství dokonce přemýšlela o sebevraždě.
* Byla nařčená z lesbického vztahu, ale to popřela.
* Dvacet let žije s podnikatelem Stedmanem Grahamem, s nímž má společný dům.
* Její pořad sledovalo ve stovkách zemí týdně 21 milionů diváků, počátkem června však Oprah definitivně skončila. Od 20. června vysílá poslední sérii talk show televize Prima Love.

 

Autor: Majka Vinická, Kbak