Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Český sex v číslech: V létě se chceme milovat 6x více!

Léto je pro sex jako stvořené
15. července 2011 | 19:54

Sluníčko svítí, léto je v plném rozpuku. Třeba i vy jste se přistihli, že myslíte několikrát za den na sex. To je v pořádku. A týká se to nejen mladých lidí, z nichž 80 % má svůj první pohlavní styk právě v létě. Podle sexuologů máme v horkých dnech až 6x silnější chuť na milování. Proč? Může za to příjemná doba dovolených, kdy jsme zbaveni veškerých pracovních stresů.

Také se dostatečně vyspíme a jsme odpočinutí, dopřejeme si nějakou tu skleničku alkoholu navíc, potkáváme nové lidi a lákají nás nové zážitky. I sluníčko na naši psychiku působí blahodárně a choutky na milování jsou silnější. „A co si budeme povídat, objímání v plavkách je příjemnější než v zimní bundě,“ říká sexuolog Radim Uzel.

Už zítra je navíc prý úplně nejpříznivější den k sexu. Podle průzkumu agentury STEM/ MARK se totiž Češi nejraději milují právě v sobotu. Světové agentury zase tvrdí, že nejvyšší koncentrace »hormonu sexu« je mezi osmou a devátou hodinou večer.

Češi jsou nadprůměrní

Možná tomu nebudete věřit, ale každý desátý muž by se prý vzdal sexu, kdyby už nemusel nikdy pracovat! Museli by si tak vystačit jen s erotickými fantaziemi se zdravotními sestrami (ty má 53,9 procenta mužů) a se stevardkami (40 procent mužů).

A jak jsou na tom čeští muži s velikostí své »chlouby«? Skvěle. Světový průměr ztopořeného penisu je totiž 12,55 cm. V Česku je průměrná délka údu při erekci 15 centimetrů. Jen pro zajímavost, nadprůměrní byli naši muži už i v polovině 20. století – 13,8 cm. Teď v novém tisíciletí jsou české penisy ještě o 1,2 cm delší! To je dobrá zpráva, protože i když 60 procent žen uvádí, že na velikosti nezáleží, 35 procent potvrdilo, že lepší sex je s muži s větším penisem!

Český sex v číslech

- Souložíme v průměru osmkrát za měsíc. Z toho dvakrát jdeme na věc, přestože na to nemáme chuť, jen aby byl doma klid…

- Celý sexuální akt trvá nejčastěji 16 minut a déle. To uvádí podle průzkumu 39 procent mužů a 35,4 procenta žen. V tomto směru jsme vysoko nad světovým průměrem! (Například Italové se v průměru milují 9 minut.)

- Každé druhé ženě vadí, když má muž velké břicho!

- Milujeme se nejčastěji v misionářské poloze (81,1 procenta muži / 83,9 procenta ženy), následuje poloha »na koníčka « (76,6 procenta muži / 67,1 procenta ženy).

- Nejčastěji se Češi milují v sobotu (51,3 procenta mužů / 54,6 procenta žen), s odstupem zhruba 20 procent následují pátek a neděle.

- Jen 9,4 procenta českých mužů a 10,6 procenta žen nemívá nikdy erotické sny.

- Třetina sexuálně aktivních českých žen předstírá orgasmus pravidelně, dvě třetiny občas. Teď pozor! Skoro čtvrtina mužů se totiž přiznala k tomu, že i oni někdy v životě orgasmus předstírali.

- Každý čtvrtý český muž není spokojen s výkony své partnerky při orálním sexu, žen je nespokojeno 15 procent.

- 39 procent českých žen nechá nového partnera čekat na sex déle než dva měsíce, 46 procentům mužů stačí jen dvoutýdenní známost a už by »šli na věc«.

- Líbání (75 procent) a hlazení (63 procent) vzrušuje české ženy při milování víc než samotná soulož (55 procent). Orální dráždění partnerem ženy vzrušuje stejně jako soulož.

- Jak si Češi představují nejlepší začátek milování? Svedení partnerem či partnerkou (50 procent), náhlým vzplanutím vášně (49 procent) a romantickou večeří (46 procent).

- Nejvíce Čechů mělo první sexuální styk mezi 16. a 17. rokem (muži 33,3 procenta / ženy 47,7 procenta).

- 77,6 procenta mužů preferuje ženy s ňadry tak akorát, ani malými, ani příliš velkými.

- 36 procent českých žen není spokojeno s velikostí svých ňader.

- Zatímco české ženy nejvíce na muži na první pohled upoutají oči (30,9 procenta) a inteligentní výraz a vystupování (30,1 procenta), chlapy nejvíc upoutá postava (43,6 procenta).

- 15 procent mužů a 19 procent žen nemluví se svým partnerem otevřeně o sexu.

- 66 procent českých mužů je spokojeno s velikostí svého penisu, 13 procent si myslí, že má moc malý.

- Orálnímu sexu se věnuje 93 procent sexuálně aktivních Čechů ve věku 15–59 let a 89 procent Češek.

- Sexuologové odhadují, že každý den se na světě uskuteční 100 milionů pohlavních styků. Otěhotní přitom asi milion žen, 250 až 350 tisíc dvojic se nakazí některou ze sexuálně přenosných nemocí.

Autor: Iva Dvořáková, mivrk