Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dánská princezna čeká dvojčata!

Princezna Mary s manželem, synem Christianem a dcerkou Isabellou.
10. srpna 2010 | 14:32

Nejprve se spekulace o těhotenství dánské princezny vyvracely, nyní se ale konečně potvrdily. Korunní princezna Mary (38) čeká se svým manželem korunním princem Frederikem (42) dvojčátka!

"Jejich královské výsosti, korunní princ a korunní princezna, s vámi mohou sdílet radostnou novinu. Princezna čeká dvojčata," sdělila tisková mluvčí královské rodiny světu. Mary bude rodit v lednu v kodaňské nemocnici Rigshospitalet.

Dědic dánského trůnu Frederik má s Mary, se kterou se oženil roku 2004, už dvě děti, Christiana (4) a Isabellu (3). Mary MacDonaldsonová je původem Australanka, která prince dánského potkala před víc jak deseti lety.

Princezna Mary s manželem, synem Christianem a dcerkou Isabellou.
Autor: profimedia.cz

Z obyčejné dívky princezna

Po čtyřech letech se zamilovaný pár vzal a z obyčejné ženy se stala budoucí královna. "Ode dneška jste opravdovou princeznou, která získala prince a celé království," řekl tehdy Mary kodaňský biskup Erik Normann Svendsen.

"Slovy nelze popsat, jak šťastně se cítím," sdělila médiím v roce 2005 po porodu prvorozeného syna. O rok později přišla na svět dcera. Teď se pár těší na příchod dvojčátek.

Autor: Bild.de, mivr, amp