Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Havlová, Gottová, Trump: Krásky, které sbalily pracháče

1. července 2010 | 04:13

TOP 5: Dobré vdavky jsou grunt. Zejména ty neokleštěné manželskou smlouvou. Život s bohatým mužem, zajištěná budoucnost zpečetěná porodem. Sen skoro každé děvenky. Ale pár úspěšných se najde…

Dagmar Havlová a Václav Havel

Dagmar Havlová držela nad svým mužem celý večer ochrannou ruku
Autor: Martin Mithofer

Snad žádná z prvních dam se nesetkala s tak protichůdnými reakcemi veřejnosti. Ostrou kritiku a výsměch střídaly sympatie a poklony. Herečka Dáša neměla lehké postavení. Stále ve stínu mrtvé, lidem milované, dlouholeté věrné manželky Olgy Havlové. Na začátku byly drby.

Bývalý přední disident a signatářka anticharty se setkali před listopadem 1989. Havla na herečce zaujal ‚takový zvláštní sexy pohled‘. Kdy vztah překročil hranice přátelství a získal milostný náboj není jasné. Jisté ale je, že po smrti Olgy v šestadevadesátém dostaly věci rychlejší spád. Havel onemocněl a Dáša svou vervou přispěla k tomu, že operaci zhoubného plicního nádoru, přežil.

Ani ne rok po smrti Olgy se pár vzal. Svazek republiku rozdělil na dva tábory. Jedni novou první dámu proklínali, druzí ji měli za podporu svého prezidenta rádi. „Připadám si jako štvaná zvěř. Kolem mě je neustále spousta lží,“ svěřila se tehdy novomanželka. „Dášu jsem si nevzal proto, aby nahradila Olgu, ale prostě proto, že jsme zjistili, že se máme rádi a chceme spolu žít,“ prohlásila tehdejší hlava státu. Z ‚Veškrnky‘ se přes noc stala Dagmar Havlová. Oblékla kostýmky, nasadila vážný výraz. Založila nadaci Vize 97. Stáhla se z divadelních prken.

Zatímco Česko ji dosti odmítalo, v zahraničí byla obdivována. Prezidenti ji skládali poklony, francouzský herec Alain Delon Dagmar prohlásil za nejkrásnější Češku.

Status první dámy Dagmar paradoxně v očích české veřejnosti dospěla až ve chvíli, kdy nahradil Václava Havla v prezidentské pozici Václav Klaus. Lid ji začal považovat za dámu, která se úspěšně vrátila na prkna, co znamenají svět.

Ivana a Donald Trumpovi

456702:gallery:true:true

Pohádkový příběh. Obyčejná česká dívka omezená hranicemi, ambiciózní lyžařka a příležitostná modelka, skandálně emigrovala za tehdejší láskou do ciziny. Tam poznala své možnosti. Zula lyžáky a obula střevíčky na vysokém podpatku. Pracovala jako manekýna pro prestižní agenturu v Montrealu. Předvádění na přehlídkových molech ji nakonec zavedlo až do New Yorku.

Při návštěvě luxusní restaurace ji neočekávaně posadili vedle miliardáře Donalda Trumpa. Ten krásné blondýně s plnými tvary propadl. V roce 1979 pár si před oltářem slíbil věčnou lásku. Ivana miliardy pojistila. Porodila Donaldovi tři děti - Donalda, Ivanku a Erika.

Ivana hrdě nosila manželovo jméno, podnikala, pomohla mu rozšířit firmu. Byla krkem, jenž otáčel hlavou rodiny. To ale Donalda provokovalo k nevěře. Toužil zas po poddajné dívce, nechtěl vládkyni. Pár se rozvedl.

Stárnoucí tvrdá obchodnice se ale bez partnera obešla. Z vysouzených rozvodových miliónů vybudovala impérium sama pro sebe. Stejně jako on měl mladé milenky, ona zajíčky. Neztratila se. Každý den vydělává statisíce na prodeji kosmetiky, jež nese její jméno. V jedenašedesáti užívá slávy, peněz, úspěchu.

Martina a Miloš Formanovi

Miloš Forman v sobotu v premiéře představí filmovou verzi inscenace Dobře placená procházka
Autor: Martin Mithofer

Současná manželka světoznámého režiséra českého původu Miloše Formana tíhla ke slavným mužům vždycky. Byla jednou z velkých lásek Karla Gotta. Charismatická žena, kterou chlapi toužili hýčkat. K osudovému vztahu s Milošem ji dopomohla i drzost.

Aby rozchod s Gottem, který se sveřepě bránil svatbě, Martina rozdýchala, odjela za sestrou do USA. Toužila si zdokonalit angličtinu, poznat nové prostředí, zapomenout. Ovládala totiž jen němčinu. A protože právě dodělávala diplomovou práci, napadlo ji, že by nebylo od věci, kdyby ji obohatila několika větami od slavného režiséra. V knihovně získala kontakt na jeho agenta a nechala mu vzkaz.

Miloš Forman se odvážné studentce opravdu ozval. „Byl na mě vcelku milý. Měl sice tenkrát nějaké období depresí, takže nebyl zprvu tak vstřícný. Postupně jsme se ale domluvili na večeři a pak jsem k němu přijela jednou na víkend. Tak se to postupně vyvinulo,“ komentuje Martina začátek lásky, která stále trvá. Režisér si Martinu vzal a mají spolu dvojčata Andyho a Jimmyho.

Ivana Gottová a Karel Gott

Karel Gott ve foyeru Státní opery s manželkou. Jeho Ivana, kterou takové akce děsí, oblékla šedohnědou reliéfní toaletu doplněnou večerní jupkou ze stejného materiálu. Mistr se do páru vyladil adekvátně barevnou šálou, korespondující s odstínem šatů Ivany.
Autor: Blesk - Jiří Hadač, Martin Mithofer


Mnoho žen po zpěvákovi s výjimečným hlasem dychtilo. On vždy odolal. Prožil dlouholeté vztahy s několika partnerkami. Pak se ale objevila na scéně Ivanka. Vystudovaná zdravotní sestřička, au-pair z Ameriky, milenka hollywoodské hvězdy Michaela Douglase. Mistrova svoboda se otřásla v základech.

Pár se setkal na předávání cen TýTý v roce 1998. I když prý se Karel okamžitě dožadoval telefonního čísla, odolala. Jenže zpěvák se nevzdal a začal dobývat. I tak údajně trvalo dlouho, než se Ivana do Karla zamilovala. Několik let byli jen přátelé. Nakonec Ivana podlehla. Nastěhovala se ke Karlovi do vily na Bertramce. Privilegium, které jiná nezískala. Nebylo ale poslední. Zlatý slavík ji obětoval svou svobodu.  
„Gottova jsem byla dlouho, Gottová se ale cítím až ode dne svatby,“ přiznala Ivana. Také prozradila, že nevěřila, když ji Karel požádal o ruku.

„Ivanka není moje první žena v životě. To mi jistě věříte,“ řekl Mistr. „Díky ostatním ženám jsem získal mnoho zkušeností. Ale aby partnerství bylo dokonalé nezáleží jen na sexu, lásce. Partneři se musí respektovat. Být i dobrými přáteli. S Ivankou jsem se poznával sedm let. Takže nebylo pochyb,“ řekl médiím důvod, proč si ženu svých dvou dcer Charlottky (4) a Nelly (2) rozhodl v Las Vegas vzít za manželku.

Gábina Partyšová a Josef Kokta

Gábina Partyšová se synem Kristiánkem a manželem Josefem Koktou.
Autor: Michaela Feuereislová


Moderátorka pořadu Top Star Magazín vyrůstala v paneláku. Dokázala ale být ve správný čas na správném místě. Dnes už je z ní vyznavačka luxusu. Potkala totiž bohatého podnikatele Pepu Koktu, který se do ní bláznivě zamiloval.

Gábina na něj nedá dopustit. Manžel si ji opravdu rozmazluje. „Jezdím autem značky Porsche, máme byt na Pařížské třídě a nádherný dům za Prahou, můžu si dovolit značkové oblečení,“ přiznává Gábina.

Muže svých snů si ale musela Gábina vybojovat. Když se podnikatel Kokta se sexy moderátorkou seznámil, odmítal další svatbu i potomka. Ženatý byl už předtím dvakrát. Gábina ale dokázala být trpělivá. Po čtyřleté známosti Pepa požádal Gábinu na Jamajce o ruku. A v roce 2008 se jim narodil syn Kristián. Moderátorka nakonec svého vyvoleného Pepu dotlačila přesně tam, kam chtěla.

Autor: Adéla Pěničková, frč, duš