Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krásná s Janou Šulcovou aneb Tipy pro sexy dekolt

19. srpna 2009 | 08:22

Nebudete-li se o něj starat, žádné zázraky nečekejte. Správná péče je totiž základ. Jen díky ní se můžete těšit z bezchybné pleti, ale i žádostivých pohledů opačného pohlaví...

"Chodím jednou za šest týdnů ke kadeřníkovi, s docházkou na kosmetiku je to horší. Termín kadeřníka dodržím, protože musím.

Jana Šulcová
Autor: Majka Votavová pro Blesk pro ženy

Za ta léta jsem vystřídala jen pár kosmetických značek. Dřív jsem používala švýcarskou kosmetiku Jana, dala se koupit jen tam a nikde jinde. Nebyla nijak zvlášť exkluzivní, ale vyhovovala mi. Dnes se ještě vyrábí, ale chybí jí specifická vůně, která se mi líbila. Léta používám českou značku Ryor, i když se mi kamarádky diví, že si nekupuji drahé prostředky. Kvalita ale mnohdy není v ceně. Nedávno jsem si začala kupovat značku L’Occitane – což je přírodní kosmetika. Je skvělá a už u ní asi zůstanu.
Můj oblíbený parfém má značku Guerlain."

Mám ráda parfém značky Gurlain.
Autor: archiv firmy

Pro sexy dekolt

Celkový dojem z hlubokých výstřihů triček, blůzek a plavek by vám mohl zkazit dekolt plný vrásek, s povislou kůží a pigmentovými skvrnami. A to přece nechcete. Předejděte tomu správnou péčí. Přiznejte si, že svému obličeji věnujete daleko více pozornosti než svému výstřihu. Je nejvyšší čas to napravit! Začněte o sebe pečovat, pro začátek je na řadě trochu teorie:

Přípravky, které se používají na vyhlazení dekoltu, jsou založené na liftingovém komplexu a obsahují zpevňující látky. Pomáhají obnovovat podpůrnou kožní tkáň. Určitě víte, že v jistém věku začne vaše pokožka ztrácet elasticitu, hydrataci a vypadá vysušeně a jako by pozbyla svou mladistvou vitalitu. S tím souvisí také úbytek kalcia, což způsobuje oslabení kožních buněk.

Ovocné kyseliny rozpustí odumřelé kožní buňky a změkčí pleť.
Autor: Dušan Křístek

Co s pigmentovými skvrnami
Nepěkné tmavé skvrny v dekoltu trápí mnoho zralých žen a nejen je. Můžete si je zavinit sama, když o pleť v těchto místech nepečujete a vystavujete ji slunci, aniž byste se namazala krémem na opalování s vysokým UV faktorem. Pokožka „ve výstřihu“ je citlivá a snadno se spálí, a právě kvůli tomu můžou pigmentové skvrny vzniknout. Máte několik možností, jak se jich zbavit nebo je alespoň zmírnit. Jednou z nich je laser. Toho se ale většina žen bojí, některé také odrazuje cena zákroku. Pokud se však rozhodnete podstoupit odstranění pigmentových skvrn laserem, měla byste se nejdříve poradit se svým dermatologem, který vám doporučí vhodnou kliniku a upozorní vás na pro i proti celé procedury. Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete vyzkoušet laser, můžete si pořídit kosmetické produkty, které jsou na pigmentové skvrny určené.

Jak zatočit s vráskami
Stejně jako na jiné části těla používáte přípravky na zpevnění, měla byste je používat i na výstřih. Pokud v těchto místech vrásky ještě nemáte, snadno můžete vyzkoušet, zda k nim máte dispozice. Štve vás každé ráno po probuzení „pomačkaný“ dekolt? Nebojte, nejste sama. Otázkou ale je, jak dlouho vám takové pomačkání vydrží. Jestliže je vaše pokožka během chvilky zase bez v pořádku, nemusíte se bát. Pokud se to ale nechce spravit, měla byste začít s pravidelnou péčí a používat speciální kosmetiku určenou právě pro tento problém. Nemyslete si, že je můžete nahradit krémy proti vráskám na obličej. Pleť na obličeji je totiž úplně jiná než pleť dekoltu.

Prevence
Pokud ještě není pozdě, můžete tvorbě vrásek a povadlé kůže předejít. Nezapomínejte především na pravidelné každodenní používání hydratačního krému. Při jeho nanášení pleť zároveň i promasírujete.

Suchou pokožku se známkami stárnutí dostane do formy banánovo-medová maska.
Autor: Dušan Křístek

Autor: Milada Fialová