Úterý 15. října 2024
Svátek slaví Tereza, zítra Havel
Oblačno 12°C

Překrásná herečka slaví 49. narozeniny! Co o Lindě Rybové vypovídá její datum narození?

15. října 2024 | 18:14

Už je to tak, krásné princezně Lindě Rybové už táhne na padesátku a samozřejmě by jí nikdo tento věk nehádal. Éterická herečka se sladkým hlasem se kromě herectví věnuje také dabingu a původně vystudovala balet. V soukromí žije už přes dvacet let s hercem Davidem Prachařem. I kdy ho původně přebrala Daně Batulkové a byla považována za rozvracečku rodiny, nakonec však každý pochopil, že zkrátka potkala svou osudovou lásku, z níž se narodily tři děti, které už dnes pomalu kráčejí v hereckých šlépějích svých rodičů.

Role princezen a éterických víl

Lindu Rybovou si diváci pamatují možná až z pohádky Žabí princ z roku 1991, kde si zahrála princeznu. Tehdy jí bylo sladkých šestnáct, ale zahrála si už o rok dříve ve filmu Čarodějky z předměstí. Mezi její herecké role často patřily role pohádkových princezen a víl pro její éterický a něžný vzhled s očima vyplašené laně, například Zlatá princezna (2001) nebo O léčivé vodě (2020), ale v pohádce O ječmínkovi (2003) si zahrála pořádnou potvoru, zlou vílu. V pohádce Anička s lískovými oříšky (1993) zase musela strpět zakletí krásné mladé dívky do příšerné podoby, která v 90.letech děsila děti ještě dlouho po odvysílání této pohádky.

VIDEO: Prachař a Rybová o tom, jak to chodí u nich doma a jak si herec pojistil posmrtný život

Video se připravuje ...
7 pádů Honzy Dědka: Prachař a Rybová o tom, jak to chodí u nich doma a jak si herec pojistil posmrtný život • VIDEO: FTV Prima

Mezi její další známé role patřila role vlídné sestřičky Kamily v Ordinaci v růžové zahradě, hlavní role v Erbenově Kytici z roku 2000 v režii F. A. Brabce, nebo ji diváci mohou znát z pokračování básnické série Jak básníci čekají na zázrak (2016). Za vedlejší roli ve snímku Tmavomodrý svět byla nominována na Českého lva (2001). Co se týká seriálů, diváci Lindu Rybovou ještě velmi dobře znají z Ulice, nebo třeba z Ohnivého kuřete.

Laskavost, ale i emocionální peklo

Linda je narozená ve znamení Vah. Tito lidé jsou velmi umělecky založení, vždy dbají na eleganci a dobrý dojem, mají své intelektuální zájmy a jejich nejvyšší životní prioritou je láska a vztahy s druhými lidmi. Linda se navíc narodila 15. dne v měsíci, což vypovídá o její velké vášni, touze po harmonii, uměleckých schopnostech i určitém temperamentu a výborných komunikačních schopnostech. Mezi další přednosti čísla 15 patří velká odvaha, touha po nezávislosti, ale i sklon neúnavně pomáhat druhým a snažit se být s každým zadobře. Empatie, láska k umění a krásným věcem, charisma, vášnivá povaha, temperament, vztah k duchovnu a ezoterice i k přírodě, to všechno patří k těmto lidem a také k Lindě.

Vysokou prioritou je rodina, láska a vztahy, děti i velká zodpovědnost a smysl pro povinnost v práci. Běda však těm, kdož by chtěli zrozence čísla 15 nějak rozhněvat! Tito lidé umí opravdu rozpoutat velké peklo a jejich emoce i zlost se mohou stát opravdovou živelnou pohromou! Ta tam je pak jejich zdánlivá křehkost a mírumilovnost. Dokážou se velmi snadno z laskavého člověka proměnit v zuřící a pomstychtivou bestii.

Na prvním místě láska

Vysokou senzitivitu Lindy prohlubuje ještě její životní číslo 11, které získáme součtem všech čísel celého data narození. Lidé s životním číslem 11 jsou velmi oduševnělí a mají netradiční zájmy. Jejich vysoká schopnost intuice, silné smyslové vnímání i silné prožívání emocí z nich dělají emocionálně intuitivní typy, které jsou spíše připraveny pomáhat druhým, anebo se rovněž šťourat ve vlastních bolístkách. Jejich životním posláním je ale dělat něco smysluplného pro druhé a na prvním místě je vždy láska.

Celkově u Lindy můžeme také potvrdit velkou kreativitu a umělecké nadání. V jejím horoskopu nechybí ani velká síla osobnosti, výborné komunikační schopnosti, dokonce i jistá praktičnost a smysl pro řád a pořádek, na druhou stranu svobodomyslné názory a špetka rebelie a pořádná dávka nespoutanosti. Ale její rodina je pro ni vším. Dnes má již velké děti: nejmladší syn František studuje konzervatoř a zajímá se o módu, dcery Josefína a Rozálie dokonce spolu s dcerou herečky Ivany Jirešové napsaly v době covidu hru.

Autor: Taťána Kročková
Diskuse ke článku
.
Související články