Čtvrtek 19. září 2024
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 22°C

Umělkyně Kateřina Kaira Hrachovcová slaví 50! Co o ní možná ještě nevíte?

10. září 2024 | 05:15

Všestranná umělkyně Kateřina Kaira Hrachovcová právě slaví 50 let svého života. Možná si ji pamatujete jako mladou dívku ze seriálu Život na zámku, třeba o ní víte, že uchvacuje svým extravagantním sexy vzhledem a věnuje se tetování. Ale schopností, zálib a koníčků včetně toho, čím se vlastně živí, je daleko více. A jejím velkým zájmem je také numerologie, kterou Kaira nabízí svým klientům v rámci sezení. Co o jejím datu narození říkají čísla a hvězdy?

Bez humoru to nejde

Kateřina Hrachovcová, která si později začala říkat Kaira, se narodila v Praze, vystudovala konzervatoř a nejprve hostovala v divadle Jiřího Wolkera, divadle ABC a v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Sehrála spoustu her i v mnoha dalších divadlech a začala vystupovat též v televizi. Mezi její první větší role patřila role Simony v seriálu Život na zámku v roce 1995, ale už předtím se mihla v několika pohádkách, a v seriálu O zvířatech a lidech. Další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Kateřina byla především divadelní a seriálová herečka, ale obsazována byla i do romantických komedií a pohádek, protože se ukázalo, že je skvělou komičkou a bez humoru to zkrátka nejde.

VIDEO: Sytě blond je pryč, sexy brunetka na scénu! Proč se Kaira Hrachovcová vrátila k hnědé barvě vlasů?

Video se připravuje ...
Sytě blond je pryč, sexy brunetka na scénu! Proč se Kaira Hrachovcová vrátila k hnědé barvě vlasů? • VIDEO: Kisa Císařová, Daniel Kristl

Vůbec prvním filmem, v němž hrála, byl snímek Městem chodí Mikuláš režiséra Karla Kachyni (1992). Zahrála si v úspěšných komediích Vraždy a něžnosti (1999) nebo Revizor (2004), z poslední doby jsme ji mohli vidět ve filmech Špindl 2 nebo Můžem i s mužem, což byly už rozhodně méně úspěšné snímky. Ze seriálů připomeňme třeba seriál Krejzovi (2018–2019), Přístav (2015–2017), Gympl s ručením omezeným (2013) nebo Náměstíčko (2004). Jak sama jednou prohlásila, v jejích rolích, improvizacích i životě jí pomáhá smysl pro humor a určitá spontánnost.

Velká milovnice zvířat

Co se týká dalších nehereckých projektů a činností, Kaira rozhodně nezahálí. Jako znamení Panny je nesmírně pracovitá a tvůrčí, má své cíle a plány, je odhodlaná pomáhat druhým, což je skutečně zásadním nastavením mnoha zrozenců Panny, k nimž Kaira patří. Přes deset let pracovala jako sestra na veterině, je velkou milovnicí zvířat a je velmi činná v mnoha charitativních projektech na podporu ochrany zvířat. Stala se také tváří a patronkou charitativního pořadu Prima mazlíček. O lidech narozených ve znamení Panny je totiž rovněž známo, že velice milují psy, sami je chovají, anebo je třeba chodí venčit do útulků. A nejinak je tomu i u Kateřiny, která vždy doma měla své psí miláčky.

Její láska ke zvířatům jí nejspíše i přihodila do náruče manžela veterináře. S Janem Herčíkem strávila krásných třináct let a právě jemu pomáhala v ordinaci. Od roku 2018 jsou však bohužel rozvedení. Děti spolu neměli a možná proto dává Kaira svou veškerou lásku bezbranným zvířatům. Ale tady výčet jejích zájmů rozhodně nekončí.

Výtvarnice, návrhářka a tatérka

Kaira se nepovažuje za herečku, ale spíše za umělkyni, a to rozhodně právem. Má výtvarný talent, tvoří, maluje, kreslí, navrhuje a také tetuje. Jako ilustrátorka spolupracovala na knihách Prima mazlíček autorky Kláry Kotábové, dále na knize Kuchařka za všechny prachy od Aleny Hrachovcové a dokonce napsala povídku do sbírky Se psem mě baví svět.

Pro společnost Tonak, která vyrábí klobouky, vytvořila vlastní kolekci TonakByKaira, ve spolupráci s nadací Unipetrol zase kolekci triček ByKaira „Buď šik a pomáhej“. Nebránila se ani vytvoření kolekce triček pro hokejisty, HC Verva Litvínov, a co se dále týká triček, spolupracuje i s nadačním fondem Be Charity.

Koučka a numeroložka

Kateřina Kaira Hrachovcová
Autor: instagram
A protože se Kateřina Hrachovcová cítila být povolaná pomáhat nejen zvířatům, ale také lidem, vystudovala pět let na pražské Vysoké škole psychosociálních studií a stala se osobní koučkou. V práci s lidmi jí pomáhá její další velká vášeň, a tou je numerologie. A právě pomocí numerologie můžeme zjistit, co znamená datum narození Kateřiny. Kaira se narodila 10. dne v měsíci, což je krásné datum pro všechny ctižádostivé, cílevědomé, pracovité a spontánní lidi. Jsou to vůdčí osobnosti, které se v ničem jen tak nevzdávají, obvykle oplývají velkou šikovností a talentem, vášnivostí, emocionální silou, odvahou a průbojností.

Životní číslo 4, které spočítáme ciferným součtem celého data narození, zase Kaiře předurčuje velkou pracovitost, zodpovědnost, smysl pro povinnost, řád a pořádek, určitou stabilitu a opatrnost v životě. Tito lidé nemají rádi změny a neradi riskují, ale umí dokázat velké věci a druzí lidé se o ně mohou kdykoli opřít. Někdy jim chybí sebevědomí, ale celý svůj život se učí se někam posouvat a překonávat sebe samé.

U Kairy v horoskopu pak můžeme vidět i silné sociální cítění, výraznou inteligenci, umělecký talent a smysl pro humor. Je spontánní, svérázná, přímá a upřímná, ale zodpovědná a s jasně nastavenými životními hodnotami. Druzí lidé se na ni mohou spolehnout a dokáže být oporou druhým i bojovat za práva slabých a bezbranných. Klidně by mohla být právničkou, lékařkou nebo psycholožkou. Je u ní velká potřeba pracovat s lidmi, vést a je pomáhat jim, takže její práce kouče je opravdu na místě.

Autor: Taťána Kročková