Úterý 13. srpna 2024
Svátek slaví Alena, zítra Alan
Polojasno, bouřka 32°C

Ďábel nosí Pradu bude mít pokračování! Jak se za 18 let změnily Miranda, Andrea a Emily?

14. července 2024 | 05:06

Od premiéry filmu Ďábel nosí Pradu uplynulo dlouhých 18 let, a teď to vypadá, že se dočká svého pokračování. Jak se změnily hlavní postavy této ikonické romantické komedie z prostředí módního magazínu Runway, a jak se jim za tu dobu změnil život?

Americký týdeník The Variety před několika dny oznámil, že společnost Disney v současné době pracuje na pokračování naprosto nepřehlédnutelného filmu Ďábel nosí Pradu. Pokračování má napsat scenáristka filmu Aline Brosh McKenna. Zatím sice není známo, kteří herci budou hrát hlavní role, ale ví se, že film se zaměří na postavu Mirandy Priestlyové, kterou hraje Meryl Streepová na sklonku kariéry. Ta se bude muset postavit své asistentce, jež se stala její sokyní, Emily Charltonové, kterou hraje Emily Bluntová.

VIDEO: Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka?

Video se připravuje ...
Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

Ďábel nosí Pradu je román americké autorky Lauren Weisbergerové, který vyšel v roce 2003. V roce 2006 jej David Frankel adaptoval do filmové podoby. V hlavních rolích se představila Meryl Streepová jako tyranská šéfka významného světového časopisu a Anne Hathawayová jako mladá novinářka, která bojuje o své nové místo. 

Meryl Streep se takřka nezměnila!

Úchvatná herečka letos oslavila pětasedmdesáté narozeniny a rozhodně na to nevypadá! O jedné z nejlepších žijících hereček, která má ve své filmografii více než šedesát titulů a jež získala kromě tří Oscarů i desítky dalších ocenění, můžeme právem říct, že zestárla do krásy. Meryl Streep od počátku své kariéry střídala úspěch za úspěchem, a říkalo se o ní, že je jednou z nejpracovitějších hereček v Hollywoodu. Možná také proto se na roli Mirandy Priestlyové, kterou ve filmu hraje, nejlépe hodila...

Anne Hathawayová přišla o miminko...

Americká herečka v listopadu oslaví dvaačtyřicáté narozeniny, a také to na ní není vůbec znát! Tato kráska se v roce 2012 provdala za herce Adama Shulmana. Oblíbená herečka se nedávno ve velice otevřeném rozhovoru pro magazín Vanity Fair svěřila světu s velkou, soukromou bolestí, kdy musela překonat bolest ze ztráty nenarozeného děťátka. V té době vystupovala ve hře nazvané Grounded, kde ztvárňovala postavu stíhací pilotky v americkém letectvu, která nečekaně otěhotní a je donucena přestat létat. Ačkoli není jasné, kdy přesně k Anninu potratu došlo, tak hra, kterou napsal uznávaný dramatik George Brant, se hrála šest týdnů na jaře roku 2015. K této smutné události tedy muselo dojít zhruba v té době.

Emily Bluntová má dvě děti!

Dnes jednačtyřicetiletá herečka je držitelkou několika ocenění. Krásná blondýnka byla roce 2020 časopisem Forbes označena jako jedna z nejvýdělečnějších hereček na světě. V roce 2005 se seznámila s kanadským zpěvákem Michaelem Bublé. Seznámili se v Melbourne v zákulisí při příležitosti udělování televizních cen Logie Awards, a později žili společně ve Vancouveru. Rozešli se v roce 2008, a ve stejném roce se seznámila s americkým hercem Johnem Krasinskim, se kterým se vzali 10. července 2010 v italském Comu. 16. února 2014 porodila dceru Hazel a v červnu 2016 se jí narodila druhá dcera Violet. 

Po svém uvedení do kin v roce 2006 zaznamenal film Ďábel nosí Pradu fenomenální úspěch a při rozpočtu 35 milionů dolarů vydělal v pokladnách kin po celém světě přes 326 milionů dolarů. Meryl Streepová byla za tuto roli v roce 2007 nominována na Oscara a v roce 2007 získala Zlatý glóbus za nejlepší herečku v komedii. Ďábel nosí Pradu zanechal nesmazatelnou stopu v populární kultuře i ve světě kinematografie a fanoušci netrpělivě očekávají pokračování tohoto tak kultovního filmu!

Autor: Monika Vráblíková