Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno, déšť 23°C

Charismatický herec Jiří Langmajer slaví 58. narozeniny. Co o něm prozradilo datum narození?

3. června 2024 | 05:00

Sympatický herec Jiří Langmajer diváky zaujal mnoha nezapomenutelnými rolemi a vždy měl kouzlo pro ženy, proto často hrál role svůdníků a protřelých grázlíků. Patří mezi naše nejobsazovanější herce a pamatovat si ho můžete z mnoha vážných i komediálních filmů. Pojďme si připomenout nejznámější z nich a zároveň mu tak poblahopřát k narozeninám. A co o jeho datu narození říká numerologie a astrologie? Pokud jste se stejně jako tento oblíbený herec narodili 3. června, zbystřete, možná se o sobě něco dozvíte!

Poprvé zaujal jako svobodník Kouba

Herec a dabér Jiří Langmajer pochází z Plzně, kde se narodil do muzikantské rodiny. Ve filmech hrál už během studia na konzervatoři, kdy ho režisér Karel Smyczek jako devatenáctiletého mladíka obsadil do seriálu Třetí patro, v němž si zahrál učně Slamáka. O dva roky později se objevil ve Smyczkově dramatu Proč. Po studiích pak začal vystupovat v divadlech, kterých vystřídal spoustu. Například Divadlo na Vinohradech, Divadlo pod Palmovkou, Národní divadlo, Viola, Kalich, Černé divadlo, Karlín nebo Studio Bouře. Z divadelních rolí se nejvíce proslavil rolí Caliguly, za niž získal v roce 1999 Cenu Thálie.

VIDEO: Adéla Gondíková: Pro mě je tou největší femme fatale můj muž

Video se připravuje ...
Adéla Gondíková: Pro mě je tou největší femme fatale můj muž • VIDEO: videohub

Jeho první velká role, v níž zaujal diváky, byla role nesmělého průšviháře svobodníka Kouby, který má velkou slabost pro ženy, v komedii Copak je to za vojáka z roku 1987. Další role pak na sebe nenechaly dlouho čekat, objevil se v mnoha televizních inscenacích, seriálech, detektivkách, pohádkách a komediích. Z nejznámějších seriálů, v nichž si Jiří Langmajer zahrál, můžeme jmenovat třeba tyto: Zdivočelá země, Hotel Herbich, O ztracené lásce, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, Hraběnky, Soukromé pasti, Nevinné lži, Ztracená brána, Neviditelní, Kapitán Exner, Dáma a král, Labyrint, Lajna, Kriminálka Anděl, Kriminálka Staré Město nebo Chataři ze Švihova.

Nespočet filmů a rolí v dabingu

Z obrovského množství filmů si připomeňme drama Tichá bolest z roku 1990, z devadesátých let ještě úspěšné inscenace Královský život otroka nebo Zámek v Čechách, komedie Inflagranti nebo Díky za každé nové ráno, Trampoty pana Humbla, dramata Ex offo nebo Milenec lady Chatterleyové, z dalších filmů třeba Sjezd abiturientů a Návrat Idiota. Po revoluci si můžete Jiřího Langmajera pamatovat z filmů Ani svatí, ani andělé, P. F. 77, Snowboarďáci, Post coitum, In nomine patris, Pravidla lži, Divnovlásky, Doktor od jezera hrochů, Svatá čtveřice, Líbáš jako ďábel, Bezva ženská na krku, Špunti na vodě, Po čem muži touží a Po čem muži touží 2, Bábovky, Ach, ta láska nebeská, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Přání Ježíškovi, Minuta věčnosti, Matky či Dukla 61.

Zahrál si i ve spoustě pohádek pro děti napříč časem, například v pohádkách Král sokolů, Kouzelný přítel, Nejlepší přítel nebo Jak si zasloužit princeznu. V roce 1999 byl nominován na Českého lva za vedlejší roli ve filmu Návrat idiota, v roce 2003 pak na Cenu Alfréda Radoka v kategorii herec roku a v roce 2006 na Českého lva za hlavní roli ve filmu Pravidla lži. Stále velmi aktivně hraje, v současné době se připravuje premiéra komedií Copak je to za mazáka a Poklad nebo pohádky Lucie a Mikuláš z kouzelné čtvrti. Kromě herectví se Jiří Langmajer věnuje také dabingu, namluvil velké množství rolí a účinkoval ve stovkách rozhlasových her.

Jací jsou lidé narození 3. dne v měsíci?

V soukromém životě je šťastný s Adélou Gondíkovou, kterou si vzal v roce 2019. Z předchozího manželství má dvě dospělé dcery. S Adélou jsou povedená dvojka, oba totiž mají velký smysl pro humor. To o něm ostatně vypovídá také číslo dne narození trojka. Lidé narození třetího dne v měsíci jsou neskutečně hraví, kreativní, rozverní, bystří, vtipní, někdy zkrátka jako malé děti. Kromě toho jsou to výborní kamarádi, velmi upřímní, přátelští k druhým lidem. Mají skvělé komunikační schopnosti, intelektuální zájmy, jsou umělecky nadaní a tvůrčí, většina z nich má opravdu velký herecký nebo komediální talent. Nechybí jim ani bohatá fantazie a představivost, schopnost dobře si vybavovat abstraktní pojmy a jsou také nesmírně činorodí.

Nevyzpytatelný Blíženec, u něhož nevíte, na čem jste

Tyto skvělé dispozice ještě posiluje to, že se Jiří Langmajer narodil ve znamení Blíženců, které svým zrozencům rovněž předurčuje inteligenci, velkou hravost, všestranný talent, bystrý úsudek a činorodost. Blíženci jsou někdy také jako malé děti, takže není divu, že charismatický herec stále působí dojmem drzého roztomilého kluka uličníka s pohledem, kterým svádí ženy, i když to nemá zrovna v plánu. A protože se narodil v roce 1966, v jeho datu narození se vyskytují hned tři šestky, což mu dává opravdu velký talent a smysl pro umění. Celkově lze jen dodat, že Jiří Langmajer je opravdu výjimečná a talentovaná osobnost předurčená pro velké životní úspěchy.

Zapomenout nesmíme ani na jeho extrémní citlivost a vnímavost. A je to opravdu silný individualista, který je zvyklý dělat si, co chce. Přesto nezapomíná na druhé a má opravdu silné sociální cítění a empatii. Kromě toho se narodil za úplňku, což jeho výjimečné schopnosti, citlivost a charisma jen posiluje. Ale aby nebylo všechno dokonalé, na základě dalších aspektů může být někdy velmi lehkomyslný, nestálý v citech, příliš impulzivní, nezávislý a nevyzpytatelný. Zkrátka nikdy nevíte, co se mu urodí v hlavě a co nového zase vymyslí. Je také velmi kritický k druhým, rád si z lidí dělá legraci a vždy musí mít poslední slovo.

Autor: Taťána Kročková