Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Top momenty další StarDance: Psí okénko, šaty „plné krve” a kajak na jevišti! 

  • Vavřinec Hradilek
    30. října 2023 | 10:11

    Československý večer v oblíbené taneční soutěži StarDance přinesl zase spoustu překvapení a momentů, které diváka spolehlivě udržely v plné pozornosti. Které byly ty TOP?

  • Šaty Evy Adamczykové

    Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
    Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Martin Hykl

    Šaty snowboardistky Evy vlastně tak docela šaty nebyly, spíš připomínaly originální kombinézu či overal. Zaručeně ale měly největší příběh v historii soutěže. Červené pásky po celém těle totiž značily místa, kde Eva během svého sportu přišla k úrazům, a že jich nebylo málo! Píseň Ewy Farne Tělo, na kterou Eva a partnerem Jakubem Mazůchem vystřihla parádní rumbu – a získala za ni první dvě desítky letošního ročníku StarDance – byla už jen třešinkou na dortu toho příběhu. Eva je totiž svému tělu za všechno vděčná, jak řekla porotě.

  • Kajak, zastávka, moped i kočárek

    Vavřinec Hradilek
    Autor: reprofoto ČT

    101. díl StarDance byl doslova nabitý rekvizitami a tentokrát to nebyly „jen” křesla a stoly, na které jsme už v soutěži zvyklí. Prim ohledně originality hrál Vavřinec Hradilek, který doslova vplul na parket na nafukovacím kajaku, a navíc v kostýmu Pepka Námořníka, jak vtipně podotkl Marek Eben. Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti zakomponovali do choreografie autobusovou zastávku, Markovi Adamczykovi a Lence Noře Návorkové doslova "plakalo baby" v kočárku a Ivana Chýlková a Jan Tománek přijeli za „dva roky bez nehod” na mopedu. Již zmiňovaná Eva Adamczyková a její taneční partner si pohráli s bílým plátnem a hrou se světly a stíny.

  • Psí okénko

    Marek Adamczyk
    Autor: reprofoto ČT

    Letošní tanečníci z řad hvězd jsou velcí milovníci domácích mazlíčků. Tereza Mašková zmiňovala své dvě čivavy, z nichž jedna je pojmenována Piero po zpěvákovi z italského uskupení Il Volo. A za Markem Adamczykem vběhl na jeviště pejsek Artur, který je asi letošním maskotem. Chodí na zkoušky, kde prý kouká raději než na tanečníky do zdi, a rozčiluje ho trénink tance passo doble, při kterém údajně kouše Marka do rukou. 

  • Přemety a hvězdy při každé variaci

    Darija Pavlovičová
    Autor: reprofoto ČT

    Jestli je něco vlastní všem tanečníkům letošní řady, je to rozhodně fyzická zdatnost a odvaha vrhat se doslova do vzduchu! Tereza Mašková tak na žíněnce pečlivě trénovala přemet, který se perfektně vydařil, a Marek Adamczyk si střihnul hvězdu přímo přes kočárek s panenkou. Vavřinec Hradilek zase využil své kajakem vytrénované svaly a s naprostou jistotou pak partnerku držel nad hlavou na jedné ruce. I Martin Prágr připravil Ivě Kubelkové horké chvilky a v samotném závěru rychlého jivu si ji doslova obtáčel kolem těla. Stejně jako Dominik Vodička Dariju Pavlovičovou – tuhle variaci si nechala porota pro velký úspěch zopakovat ještě jednou bez hudby.

Autor: Tereza Víchová
Diskuse ke článku
.