Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oblíbená princezna Ivana Andrlová slaví 63. narozeniny. Co na datum 28. října říká numerologie?

28. října 2023 | 06:00

Princezny, které mají za ušima. Tak by se daly charakterizovat typické role princezen, které často ztvárňovala oblíbená herečka Ivana Andrlová. Právě dnes slaví své narozeniny a s přáním všeho nejlepšího si můžeme připomenout i její významnější role. A co na datum 28. října říká astrologie a numerologie? Možná dokonce uhodnete, která slavná herečka se ještě v tento den narodila…

Rebelující princezna, která vystrkovala bradičku

O Štírkách se říká, že jsou velmi vášnivé. Jsou to zkrátka dračice. A právě Štírka Ivana Andrlová narozená 28. října představuje výrazný typ žádoucí, krásné, charismatické i rebelující ženy. V rolích princezen nebyla ani trochu bezbranná a naivní, čekající na svého prince. Naopak to byla nezbedná, hravá, chytrá a svérázná, krásně roztomilá a přitažlivá princezna, která měla své kouzlo a vzdorně vystrkovala bradičku. Připomeňme třeba princeznu z proslulé hudební pohádky Princové jsou na draka z roku 1980, kde zazářila po boku Jana Čenského, a dokonce si i krásně zazpívala svým sytým medovým hlasem.

VIDEO: Ivana Andrlová: S princeznami je dávno konec!

Video se připravuje ...
S princeznami je dávno konec. Ivana Andrlová dostala v 1. MISI roli důchodkyně! • VIDEO: FTV Prima

Další pohádky, v nichž Ivana hrála, byly třeba tyto: Za humny je drak, Princ a večernice, Chytrá princezna, Co takhle svatba, princi, Ať přiletí čáp, královno, Marie Růžička a mnohé další, v nichž ztvárnila role chytrých a statečných princezen. Kromě toho je známá z pohádkových seriálů 80. let, jakými byli Létající Čestmír či Arabela, ale i z dalších – od seriálu 30 případů majora Zemana přes Sanitku, Dobrou Vodu, Podnájemníky a Slavné historky zbojnické až po mnohé seriály z nedávné doby, například Jitřní záře.

Česká Ally McBealová a Natalia Oreiro

Ivana Andrlová hrála od svého útlého mládí a v průběhu 70. a 80. let patřila mezi nejobsazovanější herečky. Ztvárnila převážně role kladných a odvážných dospívajících dívek nebo chytrých a rebelujících princezen, které se nebály prosadit si svou. Okouzlovala svým charismatem a také velmi příjemným hlasem, díky němuž se prosadila i v dabingu. Mezi herečky, které dabovala, patří Natalia Oreiro a Calista Flockhart jako Ally McBealová, za jejíž dabing získala v roce 2001 Cenu Františka Filipovského.

Vášeň, odvaha a bojovnost čísla 28

Jako vášnivá Štírka toužící provokovat se projevila třeba na premiéře hry Dobytí severního pólu, kdy se jako jediná žena z hlediště dobrovolně přihlásila ke ztvárnění banky Slavie, kterou měla představovat nahá žena. Vyběhla proto na pódium a začala se svlékat. Na(ne)štěstí tomu byla učiněna přítrž a na pódium místo ní vyslali muže v trenýrkách. Tady na tom je vidět také její odvaha a okouzlující vzpurnost.

Zrozenci čísla 28 totiž v sobě mají určité vůdčí rysy a velkou neohroženost, statečnost a průbojnost. K číslo 28 též patří velká vášeň, síla emocí a určitá bojovnost a ctižádost. Ženy narozené 28. dne v měsíci jsou vzdorné, svéhlavé, vášnivé, bojující za spravedlnost, práva menšin, snaží se prosadit se ve světě mužů ostrými lokty a svými vlastními zbraněmi, kterých jsou si dobře vědomy. I přes zdánlivou líbeznost mnohé z nich dokážou být vnitřně velmi silné, odolné, statečné, svérázné, inteligentní, sebevědomé a dominantní, ale i náročné a náladové. Tyto ženy neradno si znepřátelit, jsou to dračice. Mají v sobě výrazné charisma a vášeň, s níž žijí naplno.

Další herečka, která se rovněž narodila 28. října, je velmi slavná Julia Roberts okouzlující svou krásou a nezaměnitelným úsměvem.

Autor: Taťána Kročková