Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující přiznání Terezy Brodské: Domácí práce jsou podle mě pro muže dehonestující, vše dělám sama

Video se připravuje ...
7 pádů DNES: Brodská zavzpomínala na dětství, prozradila, co způsobilo svár mezi nejlepšími kamarádkami Brejchovou a Jiráskovou
VIDEO: FTV Prima
16. května 2023 | 09:31

Herečka Tereza Brodská (55) se o svém soukromém životě moc světu neotvírá. Občas nechá maličko nahlédnout pod pokličku, ale stává se to opravdu zřídka, rozhodně není ten typ, který by plnil přední stránky časopisů.

Již devětadvacet let je vdaná za jednoho muže, kterým je český fotograf Herbert Slavík. Přestože by se zdálo, že tihle dva jsou spolu celý život, Herbert je Tereziným druhým manželem a i ona je jeho druhou ženou. První manželství Tereze vydrželo čtyři roky, v jednadvaceti letech se totiž provdala za dokumentárního režiséra, který má po otci španělské předky – Jordiho Niubó.

V pořadu 7 pádů Honzy Dědka bude dneska večer Tereza Brodská hostem. Honza Dědek má dar, který je pro moderátora takového formátu velmi důležitý, dokáže své hosty naladit a uvolnit a vytáhnout z nich díky tomu spoustu zajímavých věcí. Na své hosty je vždy skvěle připraven. Tereza se mu přiznala k tomu, že není žádná feministka, naopak by se dalo říct, že je téměř zarputile stará škola v tom, že by nikdy nenechala muže dělat domácí práce, jako jsou například žehlení nebo vysávání.

To, za co dnes mnoho z nás bojuje, tedy to, aby nám partneři doma pomohli s údržbou domácnosti, protože je to prostě spousta práce, by Tereza nedopustila, ani kdyby chtěl. „Já nejsem feministicky založená, jsem spíš ta japonská žena. Pro mě chlap je chlap a vidět Herberta, jak žehlí, by mi připadalo dehonestující a asexuální,“ prohlásila. Slyšet něco takového z úst ženy v dnešní době je vlastně tak nevšední, až je to šokující. Jistě to tak má ještě spousta žen, a pokud jsou tak šťastné a spokojené, proč ne...

Moje duše, která touží po rovnoprávnosti, sice trochu bije na poplach, ale také chápu, že každý vidí svět svou optikou. Jen jsem trochu překvapená. Honza Dědek evidentně tento zastaralý systém uznává také, jemu muž s vysavačem také přijde asexuální a tady bych se vsadila, že takovýchto jedinců bude v naší zemi ještě mnohem víc. Možná právě pro mnoho z nich je takový přístup klíčem k dlouholetému manželství.