Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Největší nepřítel Pavly Tomicové? Jojo efekt! Kdo zvítězí tentokrát?

9. července 2022 | 06:00

Je důležité říct hned na začátek, že Pavlu Tomicovou (60) všechny obdivujeme a držíme jí palce, aby tentokrát svůj úžasný váhový úbytek udržela. Jako mnoho z nás totiž herečka celoživotně s váhou bojuje – ručička na váze jí lítá tam a zpět...

Zhubnout o pětatřicet kilo není jen tak, já dobře vím, o čem mluvím, protože stejně jako Pavla celý život bojuji s váhou. „Vždycky se mi povede zhubnout, ale pak to jde zase nahoru,“ přiznala Pavla Tomicová, a v tom je zakopaný pes. Na určitou dobu se dokážeme vybičovat a držet se pravidel, která fungují – tedy malé dávky, pravidelně jíst a trochu jinak složená strava. Jenže jakmile dosáhneme kýženého úspěchu, pomaličku polehoučku slevujeme ze zdravé rutiny a samozřejmě kila pak letí nahoru, a ještě rychleji než dříve.

Pavla má za sebou mnoho úspěšných pokusů o zhubnutí, ale udržet si váhu je mnohem těžší práce. V roce 2010 se vsadila, že zhubne za čtyři měsíce o deset kilo, povedlo se jí to o devět, ale i to je hezký úspěch. Kila šla zase nahoru. Další ještě větší úspěch se dostavil během StarDance 2018, zde zhubla o pětadvacet kilo. Tady se na její váze podepsaly pravidelné tréninky a herečka si libovala, jak se cítí skvěle. Bylo to dobré i pro její koleno. Klouby totiž trpí přebytečnými kilogramy a herečka řešila problémy s kolenem, to se snížením váhy zlepšilo.

Video se připravuje ...
Hvězda seriálu ZOO Pavla Tomicová: Jak jsem zhubla 35 kilo! • VIDEO: Gabriela Maryšková

Následky, které přišly s koronavirovou izolací, poznamenaly nás všechny. Také Pavla během pandemie opět nabrala. „Když se člověk přestane hýbat poté, co si tělo zvyklo na pravidelné tréninky, váha letí nahoru opravdu rychle. A do toho jsem zanedbávala i pravidelnost v jídle,“ nechala se slyšet. Stále ale byla přesvědčená, že s tím zase něco udělá, a udělala! Přestože fanoušci nejsou spokojeni s tím, jak teď vypadá, mají ji rádi jako boubelku, nejdůležitější je, jak se cítí sama herečka.

„Cítím se dobře, a to je pro mě to nejpodstatnější. Jsem si lehčí, což je úplně nejúžasnější,“ prohlásila herečka. Říká se, že ženy po čtyřicítce si musí vybrat zadek, nebo obličej – velký zadek znamená méně vrásek v obličeji, malý zadek to, že potom samozřejmě vrásky vylezou. Ano, když člověk zhubne v šedesáti, a to tolik jako Pavla, potom se to samozřejmě odrazí i na tváři, ze které zmizí tuková výplň. Člověk může vypadat o něco starší. Ale to všechno vem čert – protože jak všichni víme, nejdůležitější je zdraví, to, jak se cítíme, a shodit takovou váhu člověk prostě cítí jako příval energie. Pavlo, dobrá práce, držte se!