Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Hvězdný speciál Na lovu: Kdo je Einstein mezi celebritami a kdo má mozek jako houbu?

2. dubna 2022 | 21:35

I tuto sobotu se na obrazovkách na kanálu televize Nova odehrál hvězdný souboj čtyř celebrit s lovcem. Své vědomosti tentokrát poměřili herec Karel Zima, režisérka a herečka Petra Nesvačilová, herečka Hana Vagnerová a moderátor Honza Dědek. Tváří v tvář se jim postavil lovec s přezdívkou Kalkulátor. Porazila konečně vybraná čtyřka osobností nabušeného lovce?

První před moderátora předstoupila herečka a režisérka Petra Nesvačilová. Ondřej Sokol hned v samotném začátku pobavil diváky, když řekl, že je multifunkční a chytřejší než obyčejná herečka. Především Hanu Vagnerovou to velmi rozesmálo. Petra v samotném úvodu pochválila také moderátora za jeho moderátorské a herecké kvality v pořadu Na lovu a Tvoje tvář má známý hlas.

Petra Nesvačilová měla pro svou první minutu jasně zvolenou taktiku. Hrála totiž o čas, a tak při sebemenší nejistotě při odpovědi křičela na moderátora Sokola: „Dál!“

Video se připravuje ...
Nesvačilová v soutěži Máme rádi Česko: Kondomem vytřela zrak soupeřům • VIDEO: FTV Prima

Přes veškerou nervozitu si režisérka nahrála 40 000 korun. Následovalo hájení před lovcem. Kalkulátor navrhl nižší částku 20 000 a vyšší částku 150 000. Režisérka zvolila zlatou střední cestu a udělala dobře. S celou částkou se vrátila k týmu. Správně zodpověděla například správný tvar pokrmu čevapčiči nebo přesný název filmu Prvok, Šampon, Tečka a Karel.

Druhý zkusil své štěstí Honza Dědek, který byl nervózní a zmínil, že se soutěže účastní jen kvůli tomu, že výtěžek jde na dobrou věc. I on měl šedesát vteřin na to, zodpovědět správně co nejvíce otázek. A usmálo se na něj štěstí, správně zodpověděl sedm otázek, a vybojoval si tak 70 000.

V souboji s lovcem správně odpověděl třeba na toto: "Co má za boty na nohou socha Svobody?" Štěstí ale nestálo na jeho straně v tvrdém souboji s lovcem. Tam totiž neuspěl.

Třetí předstoupila před moderátora Ondřeje Sokola herečka Hana Vagnerová, která se hned na začátku omluvila, že má po covidu, a tudíž možná není nejbystřejší. Svůj mozek přirovnala k houbě. Ve své minutě se jí podařilo odpovědět správně jen na tři otázky za 30 000. Její nervozita přetrvala i v samotném souboji s lovcem, a tak se bohužel ke svému týmu nemohla vrátit, protože lovec byl lepší.

Poslední se postavil svému osudu herec a moderátor Karel Zima. Karel byl v minutovém kvízu nejlepší ze všech svých kolegů a dokázal správně odpovědět celkem na osm otázek. Tomu odpovídala i jeho odvaha, když zvolil vyšší nabídku lovce a bojoval o 450 000 korun. Jeho risk se ale nevyplatil a vypadl na otázce: "Co spadlo Marvovi na hlavu ve filmu Sám doma, když se snažil rozsvítit?"

Do finálové štvanice se tedy dostala jen herečka a režisérka Petra Nesvačilová. Ve dvou minutách si před lovcem nahrála náskok devíti polí. To ale nestačilo a Kalkulátor ji porazil. V samotném závěru dílu lovec pochválil celebrity za odvahu a dobrou hru. Petra Nesvačilová byla dle svých slov nejdříve z lovce zklamaná, že neodpovídal vůbec nesprávně, pak se ale udobřili a i ona vyslovila lovci kompliment za jeho vědomosti.

I tak ale za každého soutěžícího šlo 30 000 korun na jimi vybranou charitu. Kdo zkusí své štěstí z českých celebrit příště?

Autor: REDAKCE