Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Větrný mlýn, tajemný hrad, kamion se saunou a další. Kde bydlí slavní a bohatí?

  • Jak bydlí slavní?
    26. dubna 2022 | 06:00

    Jestli momentálně řešíte starosti s hypotékou, nechte se unést do sídel celebrit. Přestože jejich obydlí zdobí (ne)okázalý luxus, i ony mnohdy řeší trable spojené s vysokými náklady. Nutno podotknout, že příčinou je mnohdy především rozmařilost. Jak bydlí známé zpěvačky, hollywoodští herci a veleúspěšný návrhář?

  • Viktoriánský hrad zpěvačky Enyi

    Hrad, v němž žije zpěvačka Enya
    Autor: Zdroj: You Tube

    Zpěvačka žije od roku 1997 v rozlehlém viktoriánském hradě poblíž Dublinu, společnost jí dělají jen adoptované kočky. Jejím sousedem je mimochodem frontman U2 Bono. Hrad pořídila za 3 miliony dolarů, dnes má hodnotu 132 milionů.

  • Vesnice v St. Tropez herce Johnnyho Deppa

    Sídlo Johnyho Deppa
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Herec koupil tento romantický vesnický komplex 17 mil severně od St. Tropez v roce 2001. Johnny se do něj zamiloval už v době, kdy žil s francouzskou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradis. Několik kamenných staveb zahrnuje i 12ložnicové hlavní obydlí, domek pro personál, restauraci a bar, kapli, skatepark, dva bazény, dílnu a garáž. A nesmí chybět ani vinný sklep s pirátskou tematikou!

     

  • Větrný mlýn herce Roberta Downeyho

    Dům Roberta Downeyho
    Autor: Pinterest

     

    Mlýn z konce 19. století, který se nachází v Hamptons, obývá herec se svou ženou – producentkou Susan Downey. Větrný mlýn údajně nikdy nesloužil k mletí obilí, byla v něm herna, ale až manželé Downeyovi z něj vytvořili obydlí, které nazývají milovaným domovem.

    Video se připravuje ...
    Poodhalte tajemství trháku z magického světa • VIDEO: Vertical Ent., Ivan D. Hladík

  • Vodní park zpěvačky Céline Dion

    Dům zpěvačky Céline Dion
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Sídlo připomínající tak trochu mini aquapark a nacházející se na Jupiterově ostrově bylo objektem sousedské nenávisti. Důvodem byla právě nadměrná vodní plocha, která vyčerpala zásoby sladké vody na ostrově. V roce 2007 dostala Céline za použití 6,5 milionu galonů vody dokonce pokutu. (Pro příklad: většina domácností v Marin County v Kalifornii spotřebuje 10 000 galonů vody měsíčně.) To vedlo zpěvačku k tomu, aby se komplexu o rozloze 20 000 čtverečních stop za "pouhých" 28 milionů dolarů zbavila.

    Video se připravuje ...
    Adele na BRIT Awards udílení cen populární hudby • VIDEO: Profimedia

  • Soukromý ranč návrháře Toma Forda

    Ranč návrháře Toma Forda
    Autor: ©Corrie Photography

    Mexický ranč, který byl postaven pro film Silverado z roku 1985, má dokonalou příchuť Divokého západu. Ze všech stran ho obklopuje pouštní písek, ale rozhodně se nejedná o žádnou "barabiznu"! Jeho kubistické obrysy navrhl oceňovaný japonský architekt Tadao Ando. Byl pojmenován Cerro Pelon podle královské hory, která se nachází nedaleko. Zkrátka luxus na poušti!

    Video se připravuje ...
    Sedm trendů, které budou kralovat na jaře 2022 • VIDEO: Videohub

  • Obytný kamion herce Willa Smitha

    Obytný vůz herce Willa Smitha
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Když herec ucítí volání divočiny, sedne do svého obytňáku za 2,5 milionu dolarů a vyrazí za poznáním. A když se mu cestování na deseti kolech omrzí, pronajímá tenhle dvoupatrový kolos za 9000 dolarů na týden. Vůz se může pochlubit plně vybavenou kuchyní, jídelnou, dvěma salonky, kanceláří nebo saunou. Nejlepší ze všeho jsou podle Willa automatické dveře, které při otevírání a zavírání vydávají zvuk podobný tomu z filmu Star Trek. Vskutku stylové vozítko!

    Video se připravuje ...
    Blesk Podcast: Facka, noční můra stand-up komika, říká Luděk Staněk • VIDEO: Jiří Marek, Elmer Carvalho

Autor: Dita Mrázková
Diskuse ke článku
.