Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Celebrity, které poslaly miliony Ukrajině: Kdo nabízí uprchlíkům i svůj luxusní dům?

  • Mila Kunis a Ashton Kutcher
    31. března 2022 | 06:00

    Jsou slavní, bohatí a nehodlají jen nečinně sedět a sledovat následky války na Ukrajině. A tak se známé manželské páry i jednotlivci rozhodli poslat miliony dolarů a zároveň vyzvat své fanoušky ve veřejných sbírkách k připojení se k pomoci. A jeden ze známých herců dokonce nabízí i ubytování!

  • Mila Kunis a Ashton Kutcher

    Mila Kunis a Ashton Kutcher
    Autor: Zdroj: Instagram/ mila_kunis_officiall

    Mila Kunis se na Ukrajině narodila, proto se rozhodla rodné zemi sužované válkou pomoct, a to i se svým mužem. Společně zahájili sbírku na GoFundMe. Jejich cílem je nasbírat 30 milionů dolarů. K 14. březnu už získali 21 milionů dolarů! Samotný pár přispěl 3 miliony dolarů. Jejich úsilí ocenil i samotný prezident Ukrajiny.

    Video se připravuje ...
    Jak bude vypadat korunovace prince Charlese? • VIDEO: Videohub

  • Ryan Reynolds a Blake Lively

    Ryan Reynolds a Blake Lively
    Autor: Zdroj: vancityreynolds

    Jeden z nejoblíbenějších párů Hollywoodu slíbil, že dorovná každý dar až do výše 1 milionu dolarů pro uprchlíky prchající před válkou na Ukrajině. "Za 48 hodin bylo bezpočet Ukrajinců nuceno uprchnout ze svých domovů do sousedních zemí. Potřebují ochranu. Když přispějete, dorovnáme to až na 1 000 000 dolarů, čímž vytvoříme dvojnásobnou podporu," vyzval na Twitteru herec v rámci propagace darů agentuře OSN pro uprchlíky.

    Video se připravuje ...
    Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

  • Benedict Cumberbatch

    Benedict Cumberbatch
    Autor: Zdroj: Gage Skidmore

    Herec je připraven nejen darovat peníze, ale také přijmout uprchlíky do svého domu. "Každý musí udělat co nejvíc, existuje rekordní počet lidí, kteří dobrovolně berou lidi do svých domovů. Doufám, že toho budu sám součástí," slíbil v rozhovoru pro Sky News na předávání Filmových cen Britské akademie (BAFTA). 

    Video se připravuje ...
    Život Patricka Swayzeho (†57) • VIDEO: Videohub

  • Gigi Hadid

    Gigi Hadid
    Autor: Zdroj: Instagram/Gigi Hadid

    Modelka zveřejnila na svém Instagramu, že daruje všechny své výdělky z měsíce módy na humanitární pomoc. Zároveň uvedla, že hodlá i nadále podporovat Palestinu. "Naše oči a srdce musí být otevřené vůči všem lidským nespravedlnostem. Kéž se všichni navzájem vidíme jako bratři a sestry, mimo politiku, mimo rasu, mimo náboženství. Na konci dne nevinné životy platí za válečné vůdce," nechala se Gigi slyšet v emotivním příspěvku.

    Video se připravuje ...
    Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte • VIDEO: Videohub

  • J.K. Rowling

    J. K. Rowling
    Autor: Zdroj: Instagram/ jk_rowling

    Spisovatelka oznámila, že hodlá poslat 1 milion liber (téměř 30 milionů korun) z peněz darovaných Lumosu –mezinárodní nevládní charitě (NGO), kterou před lety založila. Organizace se nyní zaměřuje na práci na Ukrajině a v sousedních zemích a poskytuje také podporu dětem uvězněným v sirotčincích. Jde o nouzové potraviny, hygienické a lékařské soupravy a další. 

    Video se připravuje ...
    Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu? • VIDEO: Videohub

  • David Beckham

    David Beckham
    Autor: Zdroj: Instagram/ davidbeckham

    Fotbalista a ambasador UNICEF založil svůj nadační fond v roce 2015. Za tu dobu pomohl dětem dosáhnout svých snů, získat vzdělání, vyrůstat v prostředí bez násilí, šikany a nucených sňatků, a to především v Indonésii, Nepálu, Ugandě a Salvadoru. V souvislosti s válkou na Ukrajině David se svou ženou Victorií žádá své podporovatele, aby přispěli do fondu na pomoc dětem v nouzi v této zemi. Victoria v příspěvku na Instagramu napsala: "David a já jsme zahájili výzvu darem jménem naší rodiny, který půjde na poskytnutí okamžité pomoci, na podporu blaha dětí. Jde hlavně o účinnou pomoc včetně zdravotnického materiálu a bezpečných prostor pro rodiny."

     

Autor: Dita Mrázková
Diskuse ke článku
.