Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tragédie Nicka Cannona. "Cítím se provinile," pláče pro svého mrtvého synka exmanžel Mariah Carey

10. ledna 2022 | 06:00

V USA platí za oblíbeného herce a komika, do smíchu mu ale rozhodně není. Před Vánoci pochoval svého pětiměsíčního syna Zena, který zemřel na hydrocefalus. Svou bolest sdílel veřejně a vzdal hold své partnerce a matce malého chlapce.

Ve svém pořadu The Nick Cannon Show Nick se slzami v očích popsal, jak vzal Zena těsně před jeho smrtí k oceánu, aby společně s ním a partnerkou Alyssou sledoval východ slunce. "To ráno jsem se probudil a cítil jsem, jak mě to táhne k vodě. Neváhal jsem, naložil Zena a Alyssu do auta a odjeli jsme přivítat nový den. Tehdy jsem svého syna držel naposledy. Jsem rád, že to bylo v tak krásném prostředí," svěřil Nick v emotivním přiznání.

Video se připravuje ...
Kraus hostil Muradova: S rváči si rozumím. Nebojí se, jak budou vypadat • VIDEO: iSport.tv

Malý Zen, v pořadí sedmé dítě amerického komika, trpěl hydrocefalem – onemocněním mozku, v jeho dutinách se abnormálně hromadí mozkomíšní mok. To, že něco není v pořádku, Nick zpozoroval, když byly Zenovi dva měsíce. Podle jeho slov si nešlo nevšimnout, jak se chlapci enormně zvětšovala hlava, do toho se přidaly problémy s dýcháním a kašel.

Chlapec podstoupil operaci, při ní mu byl mozkomíšní mok odebrán, na Vánoce se ale jeho stav prudce zhoršil.

"Truchlím, cítím se provinile na tolika úrovních," prozradil Cannon ve své show bezprostředně po synově smrti. "Nikdy jsem toho nechtěl zneužít. Držel jsem to v soukromí tak dlouho, tedy od doby, co jsem se dozvěděl o Zenově diagnóze, především z úcty k jeho matce Alysse." 

Své ženě vyjádřil i patřičnou úctu. "Alyssa byla a je nejsilnější žena, jakou jsem kdy poznal. Byla to nejlepší máma a stále je nejlepší možnou mámou," řekl.

Alyssa sdílela dojemné video svého synka na Instagramu se slovy:

"Ach můj milý Zene. Přistihla jsem se, jak jsem se dívala na zadní sedadlo, když jsem řídila, jenže zrcadlo už na mě neodráží tvůj dokonalý obličej. Když zavřu dveře příliš nahlas, zadržím dech a trhnu sebou, protože vím, že za chvíli bude následovat tichý výkřik. Jenže nepřichází. To ticho je ohlušující. Bylo mi ctí a výsadou být tvou maminkou. Budu tě milovat navěky..."

Nick Cannon má šest dětí, z toho také dvojčata se svou bývalou ženou, zpěvačkou Mariah Carey. Ta, vedle dalších osobností, vyjádřila svému exmanželovi podporu a soucit.

Autor: Dita Mrázková