Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Filmové polibky a jejich realita: Zkažený dech, velké pysky a další "romantika"

  • Steve Carell a Elisabeth Banks ve filmu 40 let panic
    2. ledna 2022 | 06:00

    Užíváte si žhavé líbací scény ve filmech a závidíte hercům jejich neskutečné možnosti? Možná byste se divila, jaký "porod" to pro ně může někdy být. Tahle hollywoodská esa by o tom mohla povídat...

    Brad Pitt a Kirsten Dunst (Interview s upírem)

    Brad Pitt a Kirsten Dunst ve filmu Interview s upírem
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Políbit božského Brada Pitta! To je sen snad každé ženy. Herečka Kirsten Dunst si svou milostnou scénu s hollywoodským krasavcem ale neužila ani omylem. Možná kvůli tomu, že to byla její první líbačka na filmovém plátně i vůbec. "Všichni mi tehdy říkali: Máš takové štěstí, že jsi mohla líbat Brada Pitta. Ale pro mě to bylo doslova nechutné. Bylo mi jedenáct, dalších pět let jsem nebyla schopná se s někým líbat. Byla jsem v tomhle dost opožděná," přiznala se herečka.

  • Tobey Maquire a Kirsten Dunst (Spiderman)

    Tobey Maquire a Kirsten Dunst ve filmu Spiderman
    Autor: Zdroj: Pinterest

     

    O několik let později už herečka Kirsten Dunst nasbírala tolik zkušeností, že se mohla směle vrhnout na "pavoučího muže". Ovšem ani v tomto případě se nedá mluvit o nějakém erotickém zážitku. Hlavní hrdinové se totiž měli líbat v silném dešti, navíc – v případě Tobyho – hlavou vzhůru. "Pamatuji si, že mi voda padala do nosních dírek, takže jsem se tak trochu topil. Šlo ale přece o líbací scénu, tak jsem musel předstírat, že je to příjemný okamžik," vzpomínal po letech herec. Kirsten si zřejmě kvůli Spidermanově obleku prý zase připadala, jako by líbala obří latexový kondom.

  • Jake Gyllenhaal a Heath Ledger (Zkrocená hora)

    Jake Gyllenhaal a Heath Ledger ve filmu Zkrocená hora
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Průkopnický film, ve kterém dva gayové nemohou už dál tutlat tajnou touhu jednoho po druhém, byl plný žhavých erotických scén, což byl pro oba představitele – heterosexuály – asi docela oříšek. Oba to ale zahráli přesvědčivě, i když Jake Gyllenhaal přiznal, že mu jeho "milenec" při líbání málem zlomil nos. "V jedné scéně mě popadne, přirazí ke zdi a políbí mě. A pak to samé udělám já jemu. Točili jsme ten záběr snad stokrát, byl jsem z toho boje úplně hotový. Už jsem pak nikdy nezažil žádnou filmovou scénu, ze které bych si uhnal podobné zranění!" nechal se slyšet Jack.

  • Will Smith a Eva Mendes (Hitch: Lék pro moderního muže)

    Will Smith a Eva Mendes
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Klub špatného dechu. Do něho prý patří sexy herečka Eva Mendes. Milovnice tuňáka s cibulí si před filmovou líbačkou s Willem nedělala žádný stres a jedno takové menu si dala k obědu. K němu ještě své milované doritos – tortillové chipsy – a bylo vymalováno. "Když jsem si uvědomila, jaká scéna se má točit, polil mě horký pot. Nasypala jsem do sebe tunu altoidů (peprmintové bonbony, pozn. redakce) a nepříjemného zápachu jsem se naštěstí rychle zbavila," kála se Eva. Will Smith byl diplomat a v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfrey řekl, že líbání Evy Mendes bylo naprosto úžasné. Čemuž věřili i diváci, protože právě Hitch patří v USA mezi nejlepší romantické komedie.

  • Nick Nolte a Julia Roberts (Zbožňuji trable)

    Julia Roberts a Nick Nolte ve filmu Zbožňuji trable
    Autor: Zdroj: Pinterest

    Ty dva museli v erotických scénách dablovat náhradníci, jak se nenáviděli! Julia nazvala Nicka "naprosto nechutným", ten zas prohlásil, že Julia Roberts opravdu není milý člověk. Roberts a Nolte jeden polibek nakonec zvládli, ale pro tvůrce bylo pravděpodobně snazší vyjednat mír na Blízkém východě než je k milostné scéně přemluvit. Na jednu líbací akci s krásnou Julií zavzpomínal i herec Hugh Grant, bylo to v jejich společném filmu Notting Hill. "Největší práci jsem měl dostat své rty kolem těch jejích obrovských. Vymyslel jsem na téma Julia a její pysky tolik vtipů, že mě jednu dobu nenáviděla," řekl Grant na adresu své kolegyně.

     

     

Autor: Dita Mrázková
Diskuse ke článku
.