Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Slavní rodiče, kteří bourají stereotypy: Kdo vychovává své děti jako transgendery?

  • Rodiče, kteří vychovávají své děti jako transgendery
    12. května 2020 | 06:00

    Problém, který se v této době řeší čím dál častěji. Necítíte se ve svém těle dobře a máte pochybnosti o své pohlavní identitě. Zkrátka si nepřipadáte být v souladu se svým pohlavím. Celý proces změny pohlaví je zdlouhavý, složitý a stresující, a to i proto, že nevíte, jak se k tomu postaví vaše okolí. Někteří slavní rodiče mají velké pochopení, pocity svých dětí si berou k srdci a snaží se jim život už dopředu zjednodušit. Kdo se smířil s rozhodnutím svých dětí?

    Přechod na jiné pohlaví, který ale neovlivní sexuální orientaci jedince, může být obzvlášť pro děti hodně matoucí. Rodiče, kteří tuto zprávu od svých dětí zvládnou unést, a ještě k tomu je podpořit, si zaslouží náš obdiv, protože jednoduché to určitě není.

  • Charlize Theron

    Charlize si adoptovala dceru August a syna Jacksona, ten se ale rozhodl stát se dívkou. Charlize ho podpořila a díky tomu, že si nesoulad s vlastním tělem uvědomil včas a hormony začal brát ještě před pubertou, nikdy nebude mít maskulinní rysy. Dnes je mu 8 let, obléká si šaty, nosí dlouhé vlasy a všude je prezentován jako dívka. Charlize o výchově říká, že je důležité, aby dítě bylo tím, kým chce být.

    Charlize Theron se synem
    Autor: profimedia.cz

  • Cher

    Cher má dva syny, jeden se ale narodil jako dívka. Dříve pod jménem Chastity, dnes jako muž se jménem Chaz byl prvním transsexuálem, který se objevil v reality show, konkrétně v Dancing with the Stars. Svou proměnu započal v roce 2008, kdy mu bylo už 39 let. I přesto ho Cher plně podpořila a říká, že si dnes dokonce rozumějí mnohem víc, než tomu bylo dřív.

    Cher a její syn
    Autor: profimedia.cz

  • Cynthia Nixon

    Hvězda seriálu Sex ve městě má velké pochopení, sama je totiž lesbička a její syn Seph byl původně její dcerou. O proměně pohlaví nikdo nevěděl, Cynthia ho totiž dlouhou dobu chránila před veřejností. Vše prozradila, až když zveřejnila fotografii z jeho promoce. Všude navíc říká, že je na něj moc pyšná, protože takové rozhodnutí chtělo odvahu.

    Cynthia Nixon se synem
    Autor: profimedia.cz

  • Cindy Barshop

    Cindy Barshop není slavnou hvězdou, ale účastnicí v reality show Sladký život v New Yorku. Věří v to, že je důležité vytvářet si pozitivní a otevřený vztah s dětmi, protože pak se mohou bavit o čemkoliv a nemusí se toho vůbec bát. Doma má dvojčata a dcera Jesse se rozhodla stát se chlapcem.

     

  • Angelina Jolie

    Angelina Jolie má šest dětí, tři adoptovala a pro další tři je biologickou matkou. Její dcera (kterou vidíte i na obrázku) Shiloh se postupem času začala měnit v chlapce. Krátký sestřih to jen naznačoval, ale Angelina vše potvrdila. Její dcera chce být chlapcem, museli jí tedy zkrátit vlasy, koupit chlapecké oblečení a pro své sourozence je nyní bratrem, nikoli sestrou.

    Angelina Jolie se synem
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.