Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladý Donutil v hlavní roli a další novinky v programu televize

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová/BPŽ
30. listopadu 2016 | 12:57

Česká televize již nyní představila plejádu novinek, na které se můžete těšit v jarním programu. Je toho opět tolik, že nebudete vědět, na co se dívat dříve. Pokud máte rádi Miroslava Donutila a ještě jste neměli tu čest s jeho synem, budete mile překvapeni.

„Pokud si chcete udělat výlet do roku 1919 se vším všudy a vidět syrovost té doby, pak se určitě dívejte. Žasnu nad tím, jak se mohli v té době dopátrat viníka v mnoha případech, protože věci, které měli k dispozici tehdy a které máme dnes, jsou tak strašně odlišné... Stojí za to to vidět,“ řekl nám k seriálu jeden z představitelů hlavních postav Martin Donutil. Seriál se natáčel dlouhých dvě stě dní, na čtyřiceti lokacích a vzniklo kvůli němu neuvěřitelných téměř dva tisíce dobových kostýmů.

Video se připravuje ...
Četníci z Luhačovic ukázka • VIDEO: Česká televize

Jestliže jste detektivkový typ, máte ještě další želízko v ohni mezi novinkami z programu televize. Seriál Svět pod hlavou vás pro změnu zavede do normalizačního Československa v osmdesátých letech minulého století. Hlavní role hrají Václav Neužil a Ivan Trojan. Ljuba Krbová nám k seriálu řekla toto: „Vzkazuji divačkám, že se mohou těšit na neuvěřitelně charizmatické chlapy v hlavních rolích. Jinak je to seriál, který vás vrací do dob dávných a nedávných, podle toho, jak se to vezme. Já jsem tu dobu zažila a nerada na ni vzpomínám, ale pro mnoho mladých lidí je to doba vzdálená jako Bílá hora, protože ji neprožili. A je to dobře, tu dobu je ale třeba připomínat a tenhle seriál ji připomíná opravdu realisticky.“

Video se připravuje ...
Svět pod hlavou ukázka • VIDEO: Česká televize

Posledním seriálem, na který upozorníme, je Trpaslík. Michal Suchánek, Marika Procházková, Josef Abrhám, Martin Hoffman, Jana Šulcová a Petr Nárožný jsou v něm obyčejnou rodinou Staňkových z Nymburka, která – jak už to bývá – není se svým životem docela spokojena. „Seriál, i když je to legrace, je zároveň o potížích, které nám život přináší,“ prozradil nám scenárista Petr Kolečko. Jaké věci zažije rodina s kouzelným trpaslíkem, uvidíte na jaře!

Video se připravuje ...
Bohema ukázka • VIDEO: Česká televize

Bylo jednou jedno studio na Barrandově, kterým prošly dějiny. Ve filmech, které se tam natáčely, hráli velikáni Národního divadla, komici, krasavice, lamači srdcí. Jejich osudy – dojemné, nespravedlivé i odsouzeníhodné – připomene Bohéma. Hvězdy stříbrného plátna v Bohémě ztvární přední čeští herci, například David Novotný jako Jaroslav Marvan, Saša Rašilov jako Oldřich Nový nebo Vladimír Javorský coby Vlasta Burian.