Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč Karla získala právě Ivana? Zachránila mu život a nezastavila ji ani tsunami

  • Proč Karla získala právě Ivana? Zachránila mu život a nezastavila ji ani tsunami
    1. října 2022 | 06:00

    Přesně před 3 lety zemřel zpěváka Karel Gott (†80). Matka jeho dvou nejmladších dcer, Ivana Gottová, byla v mistrově životě jedinou ženou, která jej dokázala dostat před oltář. Vzali se v roce 2008. Jaký byl příběh jejich osudové lásky?

    Bezprostředně po smrti milovaného manžela se Ivana Gottová stáhla do ústrání, aby sebe i své dcery ochránila před všudypřítomným tlakem. Ani dnes Ivana příliš nevyhledává společnost a spíše se drží zpátky, aby se vyhnula nechtěnému zájmu médií. Za života svého chotě mu však vždy byla oporou a ráda ho na společenské akce doprovázela.

     

    Video patří k placenému obsahu Blesku
    Odemknout video
    Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o Mistrovi, který by slavil 83. narozeniny • VIDEO: Blesk TV

     

    Video se připravuje ...
    Gott imitátor! Uměl napodobit komunistické státníky i jejich rétoriku! Podívejte se! • VIDEO: FTV Prima

  • Je hodná a trpělivá

    Autor: Foto: archiv manželů Gottových, profimedia.cz

    Ivana s Karlem se potkala už v roce 1999, ale na veřejnosti se spolu začali objevovat až o 2 roky později. Tehdy bylo Ivaně 25 let, a přesto věděla, že držet se zpátky se vyplatí. Dokázala totiž překousnout, že se s nimi do společnosti občas vypraví i mistrova bývalá milenka Marika Sörösová. Která z nás by to dokázala tolerovat se stejnou grácií?

  • Dokázala dělat drahoty

    Autor: archiv Blesku

    Na rozdíl od žen, které mistrovi samy ochotně padaly k nohám a do postele, mu Ivana dala možnost snažit se a dobývat. Když po ní totiž Karel Gott chtěl při prvním setkání telefonní číslo, dala mu jiné s odůvodněním, že měl v té době přítelkyni a ona byla také zadaná. Ostatně i mistr sám se nejednou nechal slyšet, že o Ivanku se prostě musel zasloužit.

  • Zachránila mu život

    Autor: Herminapress.cz

    Přesně v den svých 64. narozenin, v roce 2003, Karel zkolaboval ve své vile. Ivana jako zdravotní sestra přesně vyhodnotila, že jde o lehčí mozkovou příhodu, zavolala sanitku a do jejího příjezdu Karla odborně ošetřovala. Který muž by po svém boku nechtěl mít ženu, která přesně ví, jak se o něj postarat?

  • Má s ním dvě děti

    Karel Gott
    Autor: profimedia.cz

    Přestože má božský Kája celkem čtyři dcery, Ivanka je jedinou ženou, která dokázala mít s Karlem víc než jedno dítě. Že by i toto mohl být jeden z důvodů, proč se mistr rozhodl dojít k oltáři?

  • Přežil s ní tsunami

    Karel Gott
    Autor: profimedia.cz

    Když spolu zamilovaný pár odjel na konci roku 2004 oslavit Vánoce na Maledivy, museli oba čelit ničivé vlně tsunami. Jen zázrakem přežili a otřesení se vrátili do Prahy o pár dnů později. Právě po tomto zážitku spolu Ivana a Karel začali oficiálně bydlet. Jaké z toho plyne poučení? Pokud něco opravdu chcete, nesmí vás zastavit ani živelní pohroma!

  • Došlo mu, že není nesmrtelný

    Ivana Gottová se vyfikla do rudých šatů.
    Autor: Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek

    V roce 2007, kdy už měl Karel s Ivanou dceru Charlotte Ellu, zasáhla mistra tragická smrt jeho dlouholetého přítele, hudebního skladatele Karla Svobody. Opakovaně prožitá skutečnost, že ani on není nesmrtelný, a Ivanina podpora je ještě více stmelily.

  • Už měl po vojně

    Karel Gott s Ivanou na procházce
    Autor: Facebook

    Karel prý jednou Haně Zagorové při vystoupení na Žofíně řekl, že se ožení, až bude mít po vojně. Pravdou ale je, že ho zřejmě dohnal i pragmatismus: "S ohledem na skutečnost, že s Ivanou žijeme již sedm let pod jednou střechou a společně vychováváme naši dceru Charlottu, jsem už delší dobu přemýšlel o našem sňatku," říkal mistr hned po svatbě.

  • Je mladá a hezká

    Autor: archiv Blesku

    Ruku na srdce – můžete mít Zlatých slavíků plnou polici, ale pokud máte vedle sebe o téměř čtyřicet let mladší partnerku, která vás miluje, vašemu egu to prostě musí dělat dobře.

  • Byla ve správný čas na správném místě

    Autor: David Kundrát

    Na dovolené v Las Vegas mistra dohnala nostalgie. Právě tady si totiž Karel vzpomněl na všechny ty romantické svatby – jakou měl například Elvis – a na své začátky v hudebním průmyslu. Podle svých slov si tu svatbu zromantizoval a spontánně Ivanku požádal, aby si ho zde vzala.

  • Nemusel dělat velkou oslavu v Česku

    Autor: archiv Blesku

    Přiznejme si to: ve Vegas, kde se spontánně bere kdekdo, je snadné zorganizovat svatbu. Půjčíte si tu totiž všechno, od šatů až po svědka. Mistr se tak mistrně vyhnul nejen dlouhému plánování, ale i přehnané pozornosti. Klobouk dolů!

Autor: Martina Hrušková
Diskuse ke článku
.