Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kate a William v Indii a buddhistickém Bhútánu: Podívejte se na fotky!

14. dubna 2016 | 06:00

Princ William s manželkou Kate navštívil Indii a Bhútán. V rámci svých cest se setkali se spoustou významných lidí, ale také s dospělými i dětskými obyvateli obou zemí. Podívejte se, jak to oběma během zahraničních návštěv slušelo.

Kate a William svou cestu, na kterou vyrazili samozřejmě bez dětí, zahájili v indickém městě Bombaj. Hned po příletu se vydali uctít památku obětí teroristického útoku z roku 2008 a následně si na jednom z místních hřišť zahráli kriket s dětmi a kriketovou legendou Sačinem Tendulkarem. Jejich cesta z Indie pokračovala do nedalekého Bhútánu, kde oba přijal král s královnou. Bhútánská královská rodina je v zemi milována stejně jako Kate a William v Británii.

Bhútánské království je buddhistickou zemí, která výrazně omezuje pohyb turistů na svém území, proto není – na rozdíl od jiných asijských zemí – znečištěná. Zajímavostí je, že rozvoj země se zde neřídí podle růstu HDP, ale podle zdejšího indexu měřícího pocit štěstí tohoto výjimečného národa. 

Kate jako vždy nezklamala při výběru šatů, kterými se prezentovala na výbornou. Na večeři před odletem do Indie oblékla královsky modré šaty od indické návrhářky Salomi, které stojí v přepočtu zhruba 16 tisíc. Perfektní byly i červený kostýmek z kolekce Alexander McQueen nebo modrá blýskavá róba od oblíbené návrhářky Jenny Packham. Na další šaty se podívejte v naší fotogalerii:

Video se připravuje ...
... • VIDEO: youtube.com