Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Populární kuchtík Láďa Hruška se vrací! Vychází mu další kuchařka

Video se připravuje ...
Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Není proto divu, že vydává svoji už druhou kuchařku.
VIDEO: Lenka Chvostová
3. září 2015 | 15:28

Kuchařský fenomén je zpět s novými, neotřelými a snadnými a jak je jeho zvykem levnými recepty. A my jsme samozřejmě na křtu jeho nové kuchařky nemohli chybět. Ta je určena pro samouky, kteří rádi jedí, experimentují, ale neradi tráví spoustu času v kuchyni.

Svou druhou kuchařskou knihu s názvem Láďa Hruška se vrací pokřtil bývalý zprávař ve čtvrtek v poledne v Muzeu gastronomie. Kmotrem nebyl nikdo jiný než známý bavič a gurmán Petr Novotný. Celou akci pak moderoval jako vždy vtipem sršící Leoš Mareš.

V kuchařce, která zahrnuje 73 předpisů na rychlé svačinky, levné polévky, jednoduchá hlavní jídla, ale také sladké dezerty k odpolední kávě, nechybějí ani zapomenuté recepty našich babiček nebo vtipné gastronomické novinky ze zámoří.

"Miluju domácí kuchyni a baví mě v ní experimentovat a chlubit se tím, co mě jako samouka zaujalo a povedlo se mi. A o tom je moje kuchařka," říká Láďa Hruška, který prý na nové knize intenzivně pracoval několik měsíců.

"Všechno vařil, sepisoval, opravdu si na tom dal ohromně záležet. Nic nebere na lehkou váhu, věnoval tomu spoustu času," potvrdil Hruškův manažer Pavel Novotný.

A to, že jsou jídla skutečně poživatelná, jsem otestovala na vlastní kůži. Ochutnala jsem jím vlastnoručně připravený olomoucký tatarák, expresní utopence, jogurtové řízečky z trouby a zabijačkový guláš z tlačenky. Vše bylo vynikající.

Expresní utopenci
Autor: Lenka Chvostová