Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Důchodkyně (81) hvězdou přehlídky, oslnila Paříž!

25. ledna 2013 | 14:00

VIDEO: Neuvěřitelných 66 let už brázdí přehlídková mola. Přesto se přední módní návrháři předhánějí, čí kolekci představí. Modelka a herečka Carmen Dell'Orefice (81) totiž dokáže i přes svůj pokročilý věk stále zaujmout publikum.

Wow! Tímto jediným slovem, následovaným obrovským potleskem ve stoje, ohodnotili přítomní diváci profesionální výkon nestárnoucí modelky Carmen Dell'Orefice na pařížském Týdnu módy.

Jedenaosmdesátiletá modelka v bílém kostýmku z Haute Couture kolekce špičkového francouzského módního návrháře Stephana Rollanda plula po přehlídkovém mole elegantně a vznešeně, jako labutí královna po jezeře.

"Jsem rozhodnutá zemřít s vysokými podpatky na nohou," prohlásila v jednom z rozhovorů žena, která svou první titulní stranu nafotila v patnácti letech. A rovnou šlo o obálku amerického magazínu Vogue. Od té doby se stále drží na špičce. I v pokročilém věku předvádí a fotí pro prestižní módní značky.

Rollandova Haute Couture kolekce pro jaro a léto 2013 tentokrát nabízí samé dlouhé modely. Šaty, kalhotové kostýmy a overaly v tom nejluxusnějším provedení jsou zajímavou alternativou ke klasickým večerním šatům. Z barev dominuje krémově bílá, často kombinovaná s černou, nebo naopak čistě černá. V menší míře se pak vyskytují sněhově bílé a šedé modely.