Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Milenky agenta 007 babičkami! I Bond girls stárnou...

7. listopadu 2012 | 16:10

Přitažlivé, štíhlé, svůdné a především sexy. Bond girls byly, jsou a budou, kořením každé "bondovky". Na plátně je jejich krása nesmrtelná, i tyhle ženy však stárnou. Ne všechny však dokáží přijmout přibývající vrásky s grácií.

Pohledných dívek, které během padesáti let prošly postelí neodolatelného agenta, je skutečně mnoho. V každém z filmů dokonce tři až pět. Některé z nich hrály v příběhu jen okrajovou roli, jiné byly naopak klíčovými postavami. Někdy se jednalo o spolupracující agentky, jindy o zákeřné členky nepřátelských spolků a organizací.

Vůbec první z Bond girls byla švýcarská herečka Ursula Andress (76). Ta v roce 1962 získala svou nejslavnější roli Honey Rider v první oficiální bondovce Dr. No. Krásce zajistila slávu, kariéru a titul sexbomby 60. let minulého století.

Vůbec první z Bond girls byla švýcarská herečka Ursula Andress (76). Ta v roce 1962 získala svou nejslavnější roli Honey Rider v první oficiální bondovce Dr. No.
Autor: profimedia.cz

Britská herečka Shirley Eaton (75) byla zase první agentovou milenkou, která byla ve filmu zavražděna. I jí se největšího uznání dostalo za roli Jill Masterson v kultovním snímku Goldfinger z roku 1964.

Britská herečka Shirley Eaton (75) byla zase první agentovou milenkou, která byla ve filmu zavražděna. Stalo se tak v Goldfinger z roku 1964.
Autor: profimedia.cz

První a jedinou ženou, s níž se agent 007 v bondovce s názvem V tajné službě Jejího Veličenstva (1969) oženil, byla britská herečka Diana Rigg (74). Filmového manželství si jako Teresy di Vicenzo však příliš neužila, zemřela v divoké přestřelce ještě v den svatby.

První a jedinou ženou, s níž se agent 007 v bondovce s názvem V tajné službě Jejího Veličenstva (1969) oženil, byla britská herečka Diana Rigg.
Autor: profimedia.cz

Na to, jak zestárly další Bond girls, se podívejte v galerii: