Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejstarší modelka na světě! Premiéra v 82 letech

1. srpna 2012 | 13:40

Myslíte si, že už ve svém věku nemůžete prožít nic zajímavého? Jacqui Murdock (82) vás vyvede z omylu. Svoji modelingovou premiéru zažila až teď, v pokročilém věku. A rovnou se stala hvězdou prestižní kampaně.

 

Jacquie Murdock nosí květiny ve vlasech a krásné vypasované šaty. Vypadá, jako kdyby se věnovala modelingu celý svůj život. Ve skutečnosti ale nedávno zažila první zkušenost s modelingem, o čemž se této ženě z New Yorku nikdy ani nesnilo!

Jako by mi bylo 20

Módní značka Lanvin si ji totiž vybrala pro svou svou podzimní módní kampaň. Krasavice, která se narodila v jedné z nejdrsnějších čtvrtí New Yorku, v Harlemu říká, že se cítí, jako by jí bylo stále pouhých dvacet let.

„Občas se dívám na ty staré lidi okolo a pak si na jednou uvědomím, že jsem vlastně jednou z nich,“ žertuje Jacquie. „Vždycky jsem toužila po tom, procházet se na přehlídkových molech, ale když jsem byla mladá, dívky s jinou barvou pleti, než bílou, se prostě neměly šanci prosadit."

„Nikdy mě neuvidíte v džínách! Tedy jen, pokud by byly bílé. Nosím převážně šaty, líbí se mi být jiná,“ říká Jacqui, která se celý život zajímá o módu a snaží se být elegantní.

Kolekce pro "obyčejné lidi"

A proč zrovna paní Murdock? Vybral si ji Alber Elbaz, umělecký tvůrce značky Lanvin, který se rozhodl vytvořit kolekci pro „obyčejné lidi“.

Mezi ně například patřili: neznámý číšník, kloboučník, nebo americký přistěhovalec. Největší pozornost ale vyvolala právě stařičká Jacguie, která má na fotce brčálově zelené šaty, vyčesaný drdol a v ruce drží kožešinový šál. A vypadá úchvatně!

Autor: ema