Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Gwyneth shání superchůvu, nabízí 2 miliony ročně

6. června 2011 | 13:25

Tak takhle vypadá práce snů. Britská herečka Gwyneth Paltrow (38) nabízí za dvě až čtyři hodiny denně strávené s jejími dětmi v přepočtu téměř 150 000 korun měsíčně. Má to však malý háček. Požadavky, které hvězda na zájemce má, jsou téměř nesplnitelné.

Úspěšný žadatel či žadatelka musí plynně ovládat klasickou řečtinu, latinu, francouzštinu a dokonce i japonštinu a mandarínskou čínštinu. Samozřejmě i hru alespoň na dva hudební nástroje. Navíc musí dětem dávat lekce plachtění a tenisu. Zdá se vám to přehnané? A to jsme ještě s výčtem požadavků neskončili. Vybraný vychovatel či vychovatelka musí být schopni naučit malého Mosese (5) a roztomilou Apple (7) orientovat se ve filozofii, umět si vychutnat a pochopit umění, drama i obrazy. A naučit je hrát šachy. Všeobecný intelektuální rozhled je přece důležitý.

Místo hraček vysokoškolská skripta

Pro své děti jsme ochotni udělat cokoliv. Chceme aby byly chytré, šikovné a úspěšné. Snažíme se rozvíjet jejich přirozený talent. Od mala je vedeme k samostatnosti. Hollywoodská herečka Gwyneth Paltrow se svým mužem, zpěvákem Chrisem Martinem (34), však touhu po dokonalých potomcích už poněkud přehánějí. Chystají se připravit je o bezstarostné dětství.

Pár si na webu Tutors-International.com podal inzerát, ve kterém shání soukromého učitele. Podle jejich slov by měl ideální kandidát 'mít smysl pro humor, užívat si života a všeho, co nabízí, být mladistvý, sportovní a ležérní.' V žádném případě by však neměl být intelektuálně nadřazený. Otázkou však zůstává, kde někdo takový vezme požadované znalosti.

Britské osnovy jim nevyhovují

V inzerátu manželé také napsali, že se rozhodli pro soukromou výuku, protože britský vzdělávací systém 'postrádá tradiční prvky klasického myšlení a učení'. Přesto však samozřejmě budou své děti do školy posílat i nadále. Vybraný učitel by jim lekce měl dávat po večerech a o víkendu.

Úspěšný kandidát dostane v přepočtu za rok téměř dva miliony korun. Navíc se může těšit na bezplatné užívání bytu v západním Londýně, "firemní" automobil a devět týdnů dovolené ročně. A protože rodina často létá do Evropy a "pendluje" mezi domovy v Londýně a USA, očekává se, že je bude na cestách doprovázet. Veškeré cestovní výdaje budou samozřejmě hrazeny. No řekněte, nezní to báječně?

Autor: Lenka Chvostová, INT