Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Gwyneth zářila jako kuřátko: Představila kuchařku

23. dubna 2011 | 19:26

Gwyneth Paltrow zazářila jako právě vylíhnuté kuřátko. Sluneční barva ji nejen sluší, ale patří k barvám letošní sezóny pro jaro a léto. Herečka se tak ukázala v nové roli, jako autorka kuchařské knihy.

Jasně žluté saténové šaty z dílny návrhářky Rachel Roy skvěle doplnily lehce opálenou kůži herečky. Po ramenou jí splývaly měkké lokny a na nohy obula rafinované metalické střevíce od stejné návrhářky. Takto Gwyneth Paltrow doslova zářila při prezentaci své kuchařské knihy „Dcera svého otce…“ v Los Angeles, kterou napsala jako vzpomínku na chvíle strávené v kuchyni s již zesnulým tatínkem Brucem Paltrowem.

Kuchařkou, která má dále v názvu: „Chutné, jednoduché recepty oslavující rodinu a sounáležitost.“ (My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family and Togetherness) se chce herečka podělit o vlastní kuchařské umění a také o kulinářské historky ze svého života.

„Myslím, že je důležité, aby se u jídla vždy sešla celá rodina. A doma uvařené jídlo je nejen zdravější, ale i lepší,“ říká osmatřicetiletá dvojnásobná matka. Sedmiletá dcera Apple už mamince v kuchyni pomáhá dávno a pomalu se přidává i pětiletý syn Moses. „Umí rozbíjet vajíčka tak, jak nikdo jiný. Dejte mu jich tucet a nenajdete jediný kousek skořápky. Vždy jsou perfektní,“ chlubí se Gwyneth malým pomocníkem.


„Když jsem byla malá, večeřeli jsme pokaždé společně a táta se nás ptal na naše názory na vše, co se dělo. Snažím se se svou rodinou dělat to samé,“ vypráví Gwyneth zkušenosti, které promítla do knihy. Pracovala na ni pilně celé tři roky.

Když ji konečně dostala do prodeje, oslavila to tak, že uvařila večeři pro 60 přátel. A co servírovala? Například celkem složité kachní ragú, které se vaří skoro 5 hodin, nebo pečené papriky s olivovým olejem. Její jednoduchou specialitou jsou ale prý pomalu pečená rajčata.

Pomalu pečená rajčata:

* větvička uzrálých rajčat
* olivový olej
* sůl

Troubu předehřejte na 135°C. Rajčata horizontálně rozpulte (ne přes „bubáka“). Pomažte lehce olivovým olejem a jemně osolte. Řeznou stranou nahoru pečte pomalu 3 – 5 hodin, dokud nejsou jako sušená sluncem (okraje budou karamelizovat a vnitřky budou téměř vysušené). Rajčata poskládejte do vzduchotěsné nádoby a zalijte trochou oleje. Nechte v lednici nejméně týden rozležet a propojit chutě.
(Více na  Gwynethiných stránkách: goop.com)

Autor: bak