Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Asistentky promluvily: Pracovat pro tyhle mrchy je hotové peklo

  • Paris Hilton - běsná hysterka
    14. července 2011 | 06:00

    Na první pohled "džob" snů. Plat: osm tisíc dolarů měsíčně. Šatník: Gucci. Pracoviště: kancelář v pětihvězdičkovém hotelu. Šéf: hollywoodské celebrity. Bývalé osobní asistentky prozradily něco o svém "záviděníhodném" životě po boku slavných hvězd. Lauren Weisberger, autorka knihy Ďábel nosí Pradu, si může vlasy trhat, jaký to "čajíček" v roce 2003 sepsala. I Anna Wintour se může stydět, že v kategorii ďáblem posedlých šéfek se musí o místo na trůnu dělit s pěticí hollywoodských blondýn.

  • Zběsilá hysterka

    Paris Hilton - běsná hysterka
    Autor: profimedia.cz
    KDO: Paris Hilton, profesionální celebrita

    Proč neodpovídat na inzerát: Trpké vzpomínky na pracovní úvazek u megavšestranné hvězdičky má celý zástup osobních asistentek. Nejhorší bez debaty zažila Allison Jones. Bohaté blondýnce vydržela se zaťatými zuby i pěstmi sloužit půl roku. Naplno si stihla užít a dnes si blahopřeje, že i přežít, pracovní poměr à la horská dráha. Jednou byla Allison nejlepší osobní asistentka na světě, dostávala šeky se závratnými bonusy, auta k narozeninám a plavbu na jachtě pod stromeček. Když se však náladová Paris probudila do deštivého dne (ačkoli to je v Los Angeles poměrně těžko dosažitelná meta) nebo vstala z postele levou nohou, mohla se Allison těšit na zaručenou spršku nadávek a urážek. Hiltonka jí zakazovala navštěvovat toaletu. Častovala ji nadávkami jako ze čtvrté cenové. Dlouhými nehty jí rozsápala hedvábnou halenku. Vytrhla jí mobil z ruky a skákala po něm. Obrovským diamantovým prstenem jí poškrábala lak na autě. Hodila po ní nedojedený hamburger. Není divu, že po vysvobození se z otrockých okovů trávila Jones volné chvíle na červeném gauči u renomovaného odborníka.

    Slovy tyranky: "Miluji své zaměstnance a oni milují mě. Je se mnou neskutečná zábava! "

    Slovy oběti: "Jen co jí všimnu v časopise a na všechno si vzpomenu, automaticky zblednu, celé tělo mám v křeči a ruce se mi roztřesou jako staré alkoholičce."

  • Křehká, ale náročná

    1126385:gallery:true:trueKDO: Gwyneth Paltrow, herečka

    Proč neodpovídat na inzerát: Gwynnie je prý poměrně milá persona. Zábavná. Sympatická. Odpovědná. Pedantní. Jen škoda, že až příliš. Herečka má na (potenciální) podřízené takové nároky, že pokud je dokáže splnit deset lidí na zeměkouli, může si gratulovat k úspěšnému lovu. Divíme se, že osobní asistentky nechodí lovit současně na Cambridge, na přehlídková mola a do aristokratických rodin. Poslední inzerát, který si Paltrow podala v březnu tohoto roku, je toho důkazem. Gwyneth se rozhlížela po člověku, který by disponoval: doktorátem z angličtiny, mezinárodním jazykovým certifikátem ze španělštiny, diplomem z mandarínské čínštiny, titulem z pedagogiky, orientací v mediální legislativě, módních trendech, šoubyznysových poměrech i makrobiotiky a dvacetičtyřhodinovou pohotovostí. Půvabná herečka je ochotna vyvážit dobrovolníka zlatem, i tak však nemá s kým sepsat pracovní smlouvu. Nelehkou situaci jí ještě stěžují bývalé zaměstnankyně stěžující si na její nesnesitelné nároky, neurotické reakce a hysterické nářky, že všechno nešlape podle představ nastavených v její perfekcionismem posedlé hlavě. Nejtrpčeji na Paltrow vzpomíná její bývalá asistentka Alli Simms. Tvrdí, že osm týdnů práce u křehké herečky ji téměř stálo život. Co s ní udělali další čtyři u Britney Spears, raději ani nekomentovala.

    Slovy tyranky: "U nás v rodině jsem to já, kdo má na starosti chod domácnosti. Mám prostě pocit, že patří k odpovědnosti ženy umět se postarat o muže, o děti a o dům. Přestože jsem sama super zorganizována, kariéra a soukromý život mě nutí dělat mnoho věcí najednou. A tak potřebuji pravou ruku. Hledám někoho, kdo je chytřejší a šikovnější než já, aby mi dokázal být skutečně prospěšný. A že je to skutečná výzva ... "

    Slovy oběti: "Gwyneth Paltrow? Po dvouměsíční šichtě pod jejím dozorem jsem začala šedivět a propadat myšlenkám na sebevraždu. Nedalo se neutéct od její kanceláře co nejrychleji a co nejdál."

  • Královna přísnosti

    1126383:gallery:true:trueKDO: Madonna, zpěvačka

    Proč neodpovídat na inzerát: Paní Ciccone je poslední celebrita, která by se mohla pochlubit čistým štítem ve vztahu k poddaným. Na její starých výplatních páskách totiž figuruje i jméno asistentky, která po skončení služby u Madge spáchala sebevraždu. Caresse Henry našli losangeleský sousedé v dubnu 2010 ve věku čtyřiačtyřicet let mrtvou v přízemí její vily. Předtím se jí však dařilo šplhat po žebříčku kariéry šikovněji než Tunisanovi po datlové palmě. Z Madonniny dívky pro všechno se vypracovala na manažerku zpěvaččiných vystoupení. Po odchodu z království popu se zaměstnala jako hlavní asistentka u hvězd podobně velkého kalibru. Caresse Henry usilovně pracovala pro Rickyho Martina, Paulu Abdul, Joss Stone a Jessicu Simpson. Ani práce u pana boha by ji však už nedokázala uchránit před démony, kteří ji posedli při robotě u železné lady. Material girl milou Caresse kritizovala, komandovala a mobovala za každou sebemenší nedokonalost, kterou v její práci vyňuchala nebo kterou si představovala, že vyňuchala. Henry tvrdila, že ze spárů atraktivního otrokářství vykoupeného stotisícovým ročním platem ji dokázala vytrhnout až houkající sanitka řítící se do psychiatrické léčebny. A vyrovnat se tam s barevnými zážitky z prestižního pracoviště jí trvalo přesně dvakrát tak dlouho, než u Madonny pracovala. Tak tomu říkáme těžce vydělané dolary.

    Slovy tyranky: "Když není něco tip-top, neznám slitování. Pořádek a dokonalost musí být. "

    Slovy oběti: "O milimetr užší šaty, jak byly objednány, super jemný dresink na salátu namísto jemného, Moët & Chandon místo Dom Pérignonu v limuzíně? Za všechno jsem pykala hůř, než otrok ve starém Egyptě. "

  • Agresivní botoxová atrapa

    1126386:gallery:true:trueKDO: Melanie Griffith, herečka

    Proč neodpovídat na inzerát: Nejotevřeněji se o období teroru prožitém před nádhernými kulisami Beverly Hills rozpovídala jedna z bilionu bývalých asistentek další peroxidové hollywoodské umělkyně Melanie Griffith. Amie Castaldo, která později skončila v dalších nešetrných rukou, když podepsala kontrakt se supermodelkou Naomi Campbell, si věru nemůže gratulovat ke štěstí při výběru chlebodárců. A tak si blahopřeje aspoň k tomu, že super výnosný džob stihla opustit v hodině dvanácté. Stalo se tak poté, co ji hvězdná šéfka fyzicky napadla a ještě si přitom na ni z celého hrdla zakřičela: "Ty, píp, jsi jen bezcenný kus hadru, píp, píp, píp." Kromě toho má Amie v živé paměti celou hrst perliček, o jejichž testování na vlastní kůži bychom neměli zájem ani v rovině noční můry. Jednou ji Melanie shodila na zem a kopala do ní jako do pytle brambor. Podruhé jí herečka rozbila rty. Jindy na ni Banderasova žárlivka vychrstla horkou kávu. Důkazem toho, že uvedené monstrózní popisy nejsou fantasmagorií první třídy, ale smutnou realitou, jsou Castaldové zdravotní záznamy. Kromě již zmíněných diagnóz v něm svítí i modřiny na zádech, tržné rány na obličeji a lysiny po vytrhaným vlasech na temeni. Po zážitcích tohoto druhu by z práce rovnou na policii mašíroval i největší český hrdina. Ani trochu se nedivíme, že to udělala uvědomělá americká občanka.

    Slovy tyranky: "Amie byla mimořádně mizerná pomocnice. Omámila, co mohla. Místo do McDonaldu vzala mé děti do Burger Kinga a místo v Sushi Gen mi zabookovala stůl v Sushi Go. No uznejte, pár výchovných vysloveně potřebovala."

    Co říká otrokyně: "Jednou mi Melanie přišla vynadat rovnou na toaletu. Stála přede mnou, šíleně gestikulovala a ještě předtím, než jsem spláchla, mi naplivala do obličeje. "

  • Chudák holka, co si jí nikdo neváží

    1126387:gallery:true:trueKDO: Britney Spears, zpěvačka

    Proč neodpovídat na inzerát: S těžkým srdcem si na bývalou šéfku vzpomíná její osobní asistentka Shannon Funk. A to pracovala jako pravá i levá ruka i pravá a levá mozková hemisféra pro zpěvačku Britney Spears jen necelé tři týdny! Bývalá asistentka si stěžuje na princeznin paranoidní přístup, alkoholické excesy, chorobnou nedůvěřivost, nekonečnou hrubost a věčné nadávání. Když byla Britney v koncích, což bylo podle Shannoniných slov pravidelně každý druhý den, křičela na svou asistentku i na veřejnosti, pěkně z plna hrdla a zcela bez špetky studu. Osobní pomocnici na všechno neměla problém poslat do horoucích pekel během oběda v luxusní restauraci ani na nákupech ve značkovém butiku. Shannon Funk tvrdí, že se definitivně rozhodla odejít z Britneiných služeb poté, co zpěvačka ztratila kontrolu sama nad sebou, když se viděla ve svém nejčerstvějším videoklipu. "Začala sebou házet o zem, hystericky naříkat a ošklivě mi nadávat za to, že jsem jí nepohlídala jídelníček. V klipu prý vypadala o dvacet kilo těžší než ve skutečnosti. Ačkoliv podle mě to bylo přesně naopak," nebojí se, jako jedna z mála, sebevědomě oponovat šéfce bývalá zaměstnankyně.

    Slovy tyranky: "Jsem unavená z toho, jak mě každý jen podvádí, zneužívá a tahá ze mě peníze. Včetně Shannon Funk, v níž jsem se zklamala na plné čáře. "

    Slovy oběti: "Pracovat pro Britney Spears nebo kohokoliv jiného ze showbyznysu? Nikdy více! To raději budu žít pod mostem v kartónové krabici a živit se kořínky. "

Autor: EVA/Lucia Mušáková, lena