Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Anorexie má další oběť, modelku Victoria's Secret

31. března 2011 | 16:27

Děsivá podívaná. Nohy jak hůlčičky, vystouplá žebra a vpadlé břicho. Dvaadvacetiletá Candice Swanepoel svým nezdravým vzhledem šokovala na přehlídce plavek v Los Angeles všechny přítomné. Přitom ještě před třemi měsíci byla modelka značky Victoria's Secret doslova "k nakousnutí".

Právě tahle značka přitom byla vždycky známá tím, že jejich prádlo a plavky předváděly modelky sexy tvarů. Patří mezi ně legendární supermodelky jako je Heidi Klum, Naomi Campbell a Tyra Banks. Když však firma představovala v Los Angels svoji nejnovější řadu plavek, zůstali přítomní diváci v šoku.

Jedna z modelek, dvaadvacetiletá Candice, odhalila svou na kost vyhublou postavu. Dramaticky zhubnout přitom musela v krátkém čase. Zhruba během dvou až tří měsíců.

Andělské trio

Zatímco její starší kolegyně, devětadvacetiletá Adriana Lima, která je matkou osmnáctiměsíční dcery Valentiny, vypadá i po porodu báječně, o sedm let mladší Candice nepůsobí příliš zdravým dojmem.

Dokonce i druhá modelka, Alessandra Ambrosio, která je svojí extrémně štíhlou postavou známá, vypadá vedle blondýnky z Jihoafrické republiky podstatně silnější.

Za posedlostí stojí sláva

Candice se během krátké doby stala populární a vyhledávanou modelkou Victoria's Secret. Dokonce se dostala až na titulku katalogu plavek pro nadcházející letní sezonu. Její vzhled byl dokonalý, ještě když v lednu fotila speciální valentýnskou edici.

Značka Victoria's Secret se přitom pyšní tím, že podporuje ženy s přirozenými a zdravými tvary, tedy ženy, které "vyplní" jejich kalhotky a podprsenky. Pod palbu médií v souvislosti s anorexií se dostali loni právě kvůli vyzáblé Alessandře.

Snad vedení brzy zaujme k celé věci jasné stanovisko. Vždyť právě modelky jsou vzorem pro statisíce dívek na celém světě. A podvyživená Candice tím pravým rozhodně není.

Autor: Lenka Chvostová, INT