Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jaké seriály začnou v novém roce? Těšte se na Kryštofa Hádka i herce Dejvického divadla

Video se připravuje ...
Nový seriál České televize, Dabing Street
VIDEO: Česká televize
29. prosince 2017 | 06:00

Seriály jsou fenomén, který snad nikdy nepřestane lidi bavit. Přicházejí k nám stále nové a vzrušující seriály ze zahraničí, ale česká produkce se snaží držet krok s konkurencí. V mnoha případech se jim to docela daří. Jaké pecky se tedy chystají v novém roce?

Česká televize už se netají svým seriálovým plánem na jaro 2018 a máte se na co těšit. Nasazují totiž tři nové seriály, každý trochu z jiného soudku. První novinkou je kriminální thriller Vzteklina s Kryštofem Hádkem v hlavní roli. Režie se ujal Tomáš Bařina (Román pro muže). Kryštof hraje virologa, který musí zmapovat situaci, jelikož se na Šumavě vyskytla nákaza vztekliny. Do toho se objevuje hned několik vražd. Seriál je natáčen v pohraniční Šumavě a nepřijdete ani o romantickou linku.

Podívejte se na ukázku k seriálu Vzteklina:

Video se připravuje ...
Thriller Vzteklina s Kryštofem Hádkem • VIDEO: Česká televize

Další novinkou, která je mimochodem mým tajným želízkem v ohni, je seriál Dabing Street (ukázku najdete ve videu v úvodu článku). Možná vám je název seriálu povědomý. Režisér a scenárista Petr Zelenka totiž nejdříve zpracoval hru pro Dejvické divadlo. V hlavních rolích se objeví Klára Melíšková, Václav Neužil, Hynek Čermák nebo Tereza Voříšková. A vedle toho všeho by to taky měla být legrace. Jak jinak v tomto složení?

Poslední novinkou České televize je seriál Inspektor Max, kde se v hlavní roli objeví Juraj Kukura. Max není zrovna prototypem milého člověka, tedy rozhodně ne na první pohled. Je výstřední nejen v oblékání, ale i povahově. Slovenský inspektor řeší i ty nejkomplikovanější případy na oddělení v Praze. Seriál má hlavní kriminální linii, která se bude prolínat všemi epizodami, a do toho se budou řešit vedlejší zločiny. Juraj Kukura se do své postavy vžil dokonale. Vedle něj v seriálu hrají také Tereza Brodská, Robert Hájek nebo Igor Bareš.

Televize Prima ještě neprozradila, zda na nový rok připravuje nějakou úplnou novinku, ale určitě se bude držet zajeté klasiky, kam patří Ohnivé kuře nebo Modrý kód. Na podobnou kartu sází i Nova s dalšími epizodami Ulice, Ordinace v růžové zahradě nebo Specialistů!