Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Lucie Bílá (58): Lepšího partnera jsem si nemohla přát!

31. července 2024 | 06:02

Naši zlatou slavici, zpěvačku, herečku a podnikatelku asi netřeba představovat. Myslím, že není Čech, který by ji neznal.

S neustále usměvavou majitelkou nezaměnitelného hlasu jsme si v dnešním rozhovoru povídaly jak jinak, než o lásce, ale také o té sama k sobě, sebevědomí, plánech na léto či o plánech do budoucnosti. Já sama se na každou premiéru v jejím divadle neskutečně těším, protože Lucie je navíc i neskutečně srdečná a empatická. Dostala jsem od ní dokonce řetízek se srdíčkem, tehdy mi řekla, že mi tu lásku moc přeje, že se ten princ jistě najde, a dodala: „Nemusí přijet zrovna na bílém koni, ten můj přijel na harleyi.“ A na tato slova vzpomínám dodnes. Věřím, že vás tohle „holčičí“ povídání bude bavit stejně, jako bavilo mě.

Léto je tu, jak a kde si ho letos hodláte užít?

Mám ráda léto, protože je pro mě obdobím, kdy se připravují nové věci. Rozhodla jsem se, že letos po několika letech nebudu zkoušet žádný nový muzikál, ale budu se věnovat práci na vlastním repertoáru. Zanedlouho mě čeká jubileum a mám v tomto směru velké plány. Více ale prozradím teprve, až přijde správný čas.

VIDEO: Lucie Bílá vyděšená k smrti: Strach o dlouholetého parťáka

Video se připravuje ...
Lucie Bílá vyděšená k smrti: Strach o dlouholetého parťáka • VIDEO: Markéta Reinischová

Těšíte se, že si konečně odpočinete od pracovních povinností, nebo vás nějaká ta práce přece jen nemine?

Je pravda, že letos chci mít několik volnějších týdnů, ale neumím si představit, že bych během léta vůbec nevystupovala. Čeká mě asi desítka koncertů a na konci srpna také vyrazím na krátké turné po Slovensku. Mezitím vystoupím na několika letních scénách s mým milovaným muzikálem Maminy, který hrajeme v Divadle Lucie Bílé. Kalendář mám tedy docela nabitý a těším se na vše, co přijde. 

Máte vůbec ještě nějaký kariérní sen, který byste si ráda splnila, nebo se vám již podařilo si vše splnit?

Mám obrovské štěstí, že se mi spousta mých snů splnila, a nikdy za to nepřestanu být vděčná. Jak ale zpívám v písničce Dobrý kafe, kterou pro mě napsal skvělý Pokáč, „teď je načase být“. Přesně tak to totiž v posledních letech cítím. Nechci se hnát za velkými sny a cíli, ale užívat si maličkostí, těšit se na každé setkání s diváky a radovat se z jejich úsměvů v hledišti.

A v soukromém životě máte nějaké nesplněné přání či něco, po čem aktuálně toužíte?

Možná to bude znít trochu obyčejně, ale nejvíce toužím po tom, aby má rodina a moji nejbližší byli zdraví, šťastní a spokojení. Pokud budou šťastní oni, budu šťastná i já, nic víc vlastně ke spokojenosti nepotřebuji.

Český slavík: Lucie Bílá a Ewa Farna
Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl Foto CNC: Marek Pátek, Martin Hykl, Pavel Machan

Naše čtenářky, a bezpochyby nejen je, zajímá, jak se udržujete v tak skvělé formě.

Já už jsem během svého života vyzkoušela snad všechny metody, ale nakonec jsem zjistila, že nejdůležitější je být na sebe hodná. Dávám všemu svobodu, jím vesměs třikrát denně, a když někdy zhřeším, netrestám se za to. A hlavně to sama se sebou nikdy nevzdávám.

Bylo i ve vašem životě někdy období, kdy jste se necítila dost krásná, dost dobrá a bojovala s nízkým sebevědomím?

Takové pocity asi někdy mívá každá žena, ne? Ale myslím, že my holky jsme občas na sebe až moc přísné. Často zapomínáme, že v životě je důležitá láska nejen k druhým, ale i k sobě samotným, a to je trochu škoda.

Co byste tedy poradila ženám, které se s něčím podobným aktuálně potýkají a chtějí to změnit?

Všem bych nám moc přála, abychom našly kousek laskavosti právě k sobě samým. Často máme náruč otevřenou pro druhé, a to je samozřejmě dobře, ale úplně stejně důležité je i naslouchat vlastnímu tělu. Kdyby se nám tohle podařilo změnit, věřím, že by byl svět zase o něco příjemnějším místem.

V tom s vámi naprosto souhlasím. Pak je tu ještě láska, ta dělá s lidmi doslova divy, vy jste tu svou našla. Jaký je podle vás recept na spokojený vztah?

Každý má jiný recept, ale u nás je rozhodně důležitou ingrediencí smysl pro humor. Můj partner má humor, který mě baví, a já se díky němu vlastně neustále usmívám. ​I když mám starosti nebo jsem třeba unavená, na vše zapomenu hned, jak přijdu domů a on začne dělat svoje srandičky. Zároveň si ale dobře uvědomuji, že při mně stojí, ať se děje, co se děje. Lepšího partnera jsem si opravdu nemohla přát.

A co byste poradila těm, které toho svého prince ještě nepotkaly?

Užívat si každý moment a netrápit se čekáním. Na světě je mnoho krásného, co se dá zažít i bez partnera. A možná že když se pak láska objeví nečekaně, bude o to intenzivnější.

Jste žena mnoha povolání, kromě toho, že zpíváte, hrajete, vyrábíte šperky, máte vlastní kávu, jste také majitelkou divadla, kulturního domu, restaurace… Kde na tolik různorodých činností berete čas a energii?

Někdy v nadsázce říkám, že nežiji život zpěvačky, ale celého pěveckého sboru… :) Já jsem ale takhle šťastná a vlastně bych to jinak ani nechtěla. Když zrovna nevystupuji, vyrábím charitativní andělíčky a šperky, z jejichž prodeje už jsme pořídili 58 invalidních vozíků pro potřebné, nebo řeším provozní záležitosti kolem mého divadla a kulturního domu v Otvovicích. Popravdě už si ani neumím představit, že bych nic nedělala. Potřebuji ve svém životě lidi a vzruch, to je pro mě ten správný hnací motor.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Autor: Lucija Veselá
Video se připravuje ...