Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Gábina Partyšová: S přítelem se před světem neschováváme, ale ve Varech budeme mít premiéru

22. června 2023 | 06:00

Moderátorka Gábina Partyšová (45) má už nějakou dobu nového přítele, podnikatele Igora Faita (57), který se pohybuje ve světě velkého byznysu a je v žebříčku stovky nejbohatších mužů v Česku. Rozhodně s ním prý není nuda a po Plesu jako Brno se chystají znovu do společnosti na festivalu v Karlových Varech.

Gábino, dneska jsi tady odprezentovala novou značku elektronických cigaret, tak se nemůžu nezeptat: Byly cigarety někdy jedním z tvých zlozvyků?

Ano, já jsem hřešila s cigárky asi tak dvacet let.

Kdy jsi začala kouřit?

V nějakých patnácti šestnácti a pak jsem kouřila zhruba těch dvacet let a možná, že ještě i déle, ale ne tak, že bych je musela mít pořád, neměla jsem závislost. Já jsem si nikdy nezapálila třeba po ránu. Vždycky jsem to měla spojené s nějakou příjemnou událostí nebo se společenským večerem, kde se pilo pivečko nebo vínko. Takže takhle jsem kouřila a potom jsem si to uměla užívat. Nikdy jsem neměla cigárko spojené se stresem, vždycky to bylo spíš o nějakém rituálu.

Kvůli komu jsi začala? Byl to kluk, nebo jen tak?

Jen tak na gymplu. Všichni kouřili, tak já taky.

Jak ses tohohle zlozvyku zbavila?

Jednoduše. Dostala jsem zápal plic a už jsem si nezapálila.

VIDEO: Podívejte se na jeden z rozhovorů s Gábinou:

Video se připravuje ...
Gabriela Partyšová: Zakrátko odlétám na Maledivy, nechat si dát polibek pod palmou • VIDEO: videohub

Takže ani tady ty moderní vymoženosti už tě nelákají?

Nelákají. To jsem taky užívala předtím, než jsem dostala zápal plic, a pak ne. Občas si dám doutníček, to mám ráda.

A máš nějaké zlozvyky, které ti takhle zůstaly z mládí?

Zlozvyky? No, co mám? Já bych řekla, že nic zásadního, jako to pivko si dám, ale to není asi zlozvyk a nemám nic takového, co by mě napadlo. Nehty si nekoušu a nedělám nic, co si občas člověk z dětství navykne. Ještě přemýšlím, možná že si často sahám třeba do vlasů, často si projíždím vlasy, že to vypadá trošku, že jsem nervózní, ale jinak nevím.

Když tys začala v patnácti – kdyby ti domů přišel syn (ve stejném věku) s cigaretou, jak bys reagovala?

Tak, že bych ho to nechala vyzkoušet. Asi bych mu řekla, co to dělá, ukázala bych mu nějaké obrázky, ale nevymlouvala bych mu to. Já si myslím, že to zakázané ovoce prostě chutná i nám dospělákům. Já už jsem se ho na to dokonce ptala. My se spolu hodně bavíme a já jsem mu říkala: A co, Kristy, alkohol a cigarety? A on říká: Mami, alkohol mi vlastně nechutná. Občas se napije pivka a cigarety mu smrdí. Takže uvidíme.

Pamatuješ, jestli to byl doma poprask, když zjistili, že kouříš?

Ne. Já jsem to samozřejmě dlouho tajila, i když jsem smrděla, to je jasné. Pokoušela jsem se to tajit, hodně žvýkaček a tiktaků, ale nebyl poprask. Naši to vnímali tak, že si prostě musím projít nějakým procesem, a nechali mě v tom být.

Takže i první zkušenosti s alkoholem jsi nějakým způsobem dokázala utajit?

My jsme z Moravy, náš rod, naše rodina, i když už dlouho žijeme tady u Prahy, a to já jsem si normálně už lízla u babičky. Byla tam vždycky pálenka, slivovice a už jako dítě – jak si pamatuji – jsem tam strkala jazýček pod teplý kohoutek, když to tam kapalo. Myslím si, že to bylo velmi přirozené a do pohody.

Léto je v plné síle. Chystáš se někam na festival?

Na karlovarský festival, protože tam moderuji přehlídku, jsem tam pozvaná na nějaký golf. Takže se chystáme s partnerem, že tam navštívíme i nějaké párty, ale budeme opravdu jenom na dvě noci nebo tři noci a potom odletíme na měsíc na Mallorku.

Je tohleto váš první společný karlovarský festival?

Ano, náš první karlovarský festival, to bude velká premiéra.

Je to takový parťák do společnosti, nevadí mu světla reflektorů, nebo je radši v pozadí?

Nerad se fotí, i když ke své práci to taky občas potřebuje, ale on je z velkého byznysu, takže tam je to trošku jinak a na stránkách bulváru být nemusí. Ale zase že bychom se nějak schovávali nebo nechodili záměrně na akce, kde jsou média, tak to ne. Občas půjdeme, byli jsme na Plese jako Brno a teď se chystáme na ten festival. Jinak společník je to výborný, protože rád tančí a tak nějak si rozumíme i v tom nočním poživačném životě.

Jak dlouho dopředu už máš připraveny všechny róby na festival?

Já vím, jaké budu mít šperky, protože to mě oslovila jedna firma, se kterou spolupracuji, takže budu mít šperky od Jitky Kudláčkové... A teď k nim vlastně paradoxně budu pořizovat nějaké šaty. Takže tohle bude letos opačně. Tuším, v jakých botách půjdu. Chci si tam zařídit samozřejmě nejlepší vizážisty a hairstylisty a podobně, protože to musí být všechno jako celek krásné. Máme nějakých pár dnů do festivalu, přemýšlím o tom třeba měsíc, ale chystám to zhruba tak těch deset dnů před.

A teď mi ještě řekni něco k tomu měsíci na Mallorce. To je váš plán na letní dovolenou?

Ano, letíme skoro na měsíc. A potom chceme projet ještě severské země. Zůstáváme teda tady kolem komína, jak se říká, v Evropě, ale chceme být u moře.

Takže to berete z jihu rovnou na sever?

Mezitím se stavíme na chviličku doma, přebalit kufry a samozřejmě něco malinko odpracovat. Mám tu taky nějakou práci, nějaké moderování golfových turnajů, ale to bude asi tak na týden a potom zase vyrážíme na cesty.

Video se připravuje ...