Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblíbená rada Haliny Pawlowské vás dostane do kolen! Co ještě prozradila?

18. prosince 2022 | 06:00

S humorem a nadhledem. V tomto duchu se opět nese nová kniha Haliny Pawlowské. Čím teď žije samotná autorka?

„Užívej života na plný pecky, dřív než ti zubatá podrazí kecky!“ Tak zní jedno z oblíbených mouder spisovatelky Haliny Pawlowské. Ta teď vydala soubor návodů, přikázání, povzdechů a historek, který vás pobaví. Že si umí udělat legraci z každé situace i sama ze sebe, to na ní zkrátka milujeme.

Jak probíhal křest její nové knížky?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: videohub

Co vás teď nejvíc naplňuje?

Baví mě moje práce, že můžu psát. Za klávesnicí jsem to nejvíc já. Pak se raduji z čehokoli hezkého, co si koupím, když zajdu s kamarádkou do kavárny nebo spolu jedeme na dovolenou.

Jaké je vaše oblíbené osobní motto?

Moje maminka mi říkala: „Dá-li pánbůh zdraví, i hříchy budou.“

Kdo nebo co vám spolehlivě zvedne náladu?

Vždycky mě potěší, když mi někdo polichotí a řekne mi něco hezkého.

Která rada je vaše oblíbená?

Já mám ráda milenecké rady. Takový můj evergreen je: „Chceš být vysoká, chytrá, ztepilá? Najdi si malého tlustého debila.“

Na co se teď těšíte?

Ráda bych někam vycestovala, ale zatím nemám vybraného nic konkrétního. Čekám na ten pravý okamžik, impulz. Nerada totiž létám letadlem.

Jak vznikala poslední knížka?

Moudra sepisuji pravidelně a stejně pravidelně také v Českém rozhlasu říkám své rady. Řekla jsem si, že by přece jenom mohly být takhle hezky nahromaděné.

Podle čeho vybíráte témata do svých knih?

Stačí se rozhlédnout. Píšu o absurdních situacích, které vidím okolo sebe, o své touze, o vzpomínkách… Ráda bych jednou napsala ságu o svých předcích, ale je to velká výzva, protože pocházejí z míst, která mají komplikovanou historii. O mých knihách se říká, že jsou veselé a optimistické, problém je v tom, že si myslím, že já optimistka nejsem. Jsem realistka a můj smích je, jak říká klasik, důstojná cesta ze zoufalství.

Co plánujete na příští rok?

Napsala jsem třicet šest knih a myslím, že platí totéž pro knihy i pro lidský život. První roky se píšou snadno, s každým rokem je život i psaní těžší. Ale protože osobně považuji roky mezi čtyřiceti a pětapadesáti za nejlepší, tak doufám, že to tak bude i s mými knihami.

Kdo ze známých osobností si nenechal ujít křest její nové knihy? Na to se podívejte do naší fotogalerie:

Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...