Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tereza Kerndlová: Mí rodiče si prošli rakovinou, tak se hlídám

25. června 2022 | 06:00

Zpěvačka Tereza Kerndlová (35) si moc dobře uvědomuje, jak jsou důležité preventivní prohlídky u lékaře. Oba její rodiče si prošli rakovinou, a protože rakovina kůže je stejně zákeřná a nebezpečná jako všechny ostatní, rozhodla se nechat si zkontrolovat znaménka. Vždyť koupila s manželem dům ve Španělsku, takže na slunci tráví spoustu času celoročně!

Terezko, je to vaše první kontrola znamének?

Není to moje první kontrola, byla jsem už mnohokrát. Já se hlídám a chodím na preventivní kontroly obecně. Znaménka jsou taková nenápadná a člověk má pocit, že se nic nemůže stát, ale rakovina kůže je stejně závažná jako jakákoliv jiná rakovina. A právě takováto osvěta, že se o tom bavíme, je důležitá, aby třeba právě vyslala nerozhodnuté lidi na preventivní kontrolu.

Jak moc je to podle vás důležité, chodit na pravidelné prohlídky?

Určitě moc. Neříkám, že by člověk měl chodit jen po doktorech, ale je hodně důležité na věci přijít včas, a proto jsou preventivní prohlídky obecně důležité. Nejhorší je, když se něco zanedbá, třeba jen ze strachu, jak vše bude probíhat. V tom případě je i hrozně důležité prostředí, kam člověk na vyšetření přichází. A tady na klinice je fakt velmi příjemné prostředí a hrozně fajn lidi.

Hlídáte si i ty ostatní doktory, nezanedbáváte preventivní prohlídky?

Vzhledem k tomu, že mí rodiče si prošli rakovinou, se hodně hlídám a už roky chodím na různé pravidelné kontroly.

Video se připravuje ...
Jak to Tereza Kerndlová dělá, že je tak sexy? Osciluju mezi leností a hyperaktivitou! • VIDEO: Petr Macek

Je nějaký doktor, ze kterého máte strach od malička?

Já se lékařů nebála a nebojím. Já věřím v medicínu a lékaře. Věřím v to, že se nic nespraví samo.

Bojíte se jehel?

Ani jehel, ani lékařů se nebojím. Já mám jiné věci, ze kterých mám strach.

A ze kterých?

Nemám strach tolik ze samotných doktorů, prohlídek nebo zákroků. Sama jsem musela podstoupit před asi třemi lety operaci, která zkrátka byla nutná, a v takovém případě prostě musíte. Co mě děsí, jsou výsledky, to čekání, jak to dopadne. Bojím se tedy toho, co mi lékaři řeknou. Také mám ale strach ze spousty jiných věcí. Jako skoro každý mám nějakou tu fobii, v mém případě ze žab, ale mám strach i z duchů, na které věřím, protože mám nějaké zážitky, které se nedají úplně reálně vysvětlit. A úplně největší strach mám z toho, že se stane něco zlého mým nejbližším, které miluju. To mě děsí ze všeho nejvíc.

Jaká procedura na klinice je vaše nejoblíbenější?

Často sem chodím na vlasy, ale vyzkoušela jsem zde třeba i plazmalifting, tedy regeneraci pleti pomocí vlastní plazmy. To je ošetření, které je opravdu vidět hned, a se skvělým výsledkem. Navíc nejde o nic drastického. Před zákrokem se použije znecitlivující krém a pak se vlastní plazma pomocí tenké jehličky vpravuje pod kůži.

Do čeho byste v rámci omlazování a zkrášlování nikdy nešla?

Já se teda nebráním absolutně ničemu. Nikdy jsem nikoho neodsuzovala za to, jestli a na jaké zákroky chodí. Myslím si, že je to o pocitu každého z nás. Pokud to nějaké ženě či muži pomůže k tomu, že se cítí líp, pozvedne jim to sebevědomí a je to dělané s citem, tak je to v pořádku. A jestli budu v budoucnu cítit, že potřebuji tohle nebo tamto, tak to zkrátka udělám.

Jak moc času denně trávíte péčí o svůj vzhled?

To je hrozně různé. Mám nějaké své rutiny, které dělám každý den. Večer mám takovou alespoň patnáctiminutovou péči o pleť, kdy ji čistím, někdy hloubkově, jindy přidám i masku. Já jsem zkrátka od své mámy byla naučená, že péče o pleť je důležitá. Ta se o svou pleť vždycky starala, nikdy nešla spát neodlíčená. Takže já i kdybych se vrátila jakkoliv pozdě večer z koncertu, tak se odlíčím a natřu se krémem. Je to pro mě jako čištění zubů. Patří to k denní rutině a nikdy to nevynechám. Nevím, zda do toho zařadit i líčení a vlasy... Ale myslím si, že je důležité obecně se o sebe starat.

Jste dokonalá od hlavy k patě, jak často musíte cvičit?

Co se týká sportu a nějakého pravidelného trénování, tak jsem dřív závodně stepovala, to jsem měla figuru v pořádku. Pak přišlo takové to období osmnáct– devatenáct a já jsem začala hodně přibírat a musela jsem trošku změnit jídelníček. Pak jsem na cvičení tolik času neměla, a tak jsem nárazově začala a přestala. A teď mám pocit, že zase znova začínám. Mám doma běhací pás, tak běhám. Když jsem v Praze, tak mám vibrační plošinu, na které cvičím. Ve Španělsku jsme si udělali posilovnu, plus mám ráda dlouhé procházky kolem moře. Teď jsem ve fázi, kdy začínám na postavě intenzivně makat. Jak se mi blíží ta 36, tak je to stále těžší a těžší.

Co je vaší největší slabinou?

Určitě sladkosti, ty si neodpustím. A kafe s mlékem.

Jak tedy nejraději hřešíte?

Miluji dorty. A cukr v kávě.

Kam se chystáte v létě na dovolenou?

Nevím, jestli úplně na dovolenou. Tím, že jsme koupili dům ve Španělsku, tak to nepovažuji úplně za dovolenou. Žijeme vlastně napůl tady a napůl tam. Teď jsem tady, protože máme nějaké koncerty s kapelou a chystám novou desku. A spíš až na podzim budeme déle ve Španělsku, společně i s našimi. Máma má narozeniny v říjnu a máme už takový zvyk, že slavíme narozeniny ve Španělsku spolu, protože máme narozeniny dva dny po sobě.

Video se připravuje ...