Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Vincent Navrátil (25): Bohémské manýry ze mě máma doslova vytloukla!

23. května 2022 | 06:00

Není večírkový typ, nemá rád alkohol, je obsazovaným hercem a nebojí se stoupnout ani za kameru. Syn herečky Veroniky Žilkové je momentálně k vidění v televizi v novince První dobrá. A jak prožívá přerod z herce na režiséra a v čem je díky výchově své maminky disciplinovaný?

Na Nova Fun právě běží váš pořad První dobrá, a vy jste jedním z tvůrců. Proč zrovna název První dobrá?

Drze a odhodlaně jsme se rozhodli, že uděláme vše pro to, aby to byla první dobrá moderní skečová show. A zároveň se ve filmu říká, že když se vám něco velmi povede, tak to dáte na první dobrou klapku, na první pokus. Doufám, že tomu tak bylo i u naší show. Navíc to hezky zní. 

O co přesně v show jde?

O jedinou věc. Pobavit diváka a umožnit mu zapomenout na všechno, co se ve světě děje. Alespoň na chvíli mu umožnit mentální únik do světa, kde vše dopadne zábavně. O humoru se říká, že je to umění naděje, protože ať se stane komediálním postavám cokoli, vezmou to s nadsázkou a lehkostí. A to bychom chtěli divákovi poskytnout. 

Video se připravuje ...
Agáta Hanychová: Mirkův útěk od syna jsem mu odpustila, stejně jako alimenty! • VIDEO: Videohub

Jak moc je náročné dělat skečovou show? Je to těžká disciplína?

O skečové show se říká, že je to nejtěžší disciplína. Na rozdíl od seriálu, kde vás před obrazovkou drží souvislý děj, ve skečové show začínáte každým skečem nanovo. Všechno, co jste si u diváka do té doby vybudovali, tak dalším skečem zmizí. A navíc se od vás automaticky očekává, že budete vtipný a člověka na druhé straně rozesmějete. Představte si, že za vámi někdo přijde na ulici a řekne „rozesměj mě, ihned, nebo se naštvu“! A v takové pozici jsme před divákem před každým skečem. Není to lehké, ale nás tahle zkouška ohněm baví. Divák si musí na takový nový formát zvyknout, ale věřte mi, když tomu dáte dostatečnou šanci, tak si pořad První dobrá zamilujete. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...