Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šéfredaktorka časopisu Dieta: Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
17. ledna 2022 | 06:00

Je tu opět nový rok a s ním předsevzetí, že budeme dobře jíst, hubnout a cvičit. Posilovny se na pár měsíců naplní k prasknutí, ale přesvědčení z nás pomalu vyprchává, až opět skončíme ve starých kolejích. Jak to udělat, aby se nám právě tohle nestalo, a má vůbec cenu dávat si taková předsevzetí? O tom bude další díl pořadu Nejsi v tom sama s odbornicí na výživu a šéfredaktorkou časopisu Dieta Marií Makovskou.

Marie novoroční předsevzetí úplně nezatracuje. „Každý si tak nějak v skrytu duše předsevzetí dáváme a myslím, že se dají dodržet, ale obzvlášť v lednu se do toho vrháme moc po hlavě. Nevolíme vždy tu nejlepší cestu. Je dobré si vždycky dávat nějaké milníky, ať už je to v lednu nebo kdykoliv jindy v roce, a zvolit si den, kdy začneme, a opravdu začít. Na lednu se mi naopak líbí, že do toho všichni jdeme společně, a můžeme se tak navzájem podpořit, protože s parťákem to jde lépe,“ vysvětlila Marie Makovská.

Držení diet, cvičení a hubnutí, to je velké téma, které v sobě skrývá mnoho otázek a odpovědí. Jak na to jít správně, jak nepřepálit začátek, jak vydržet, jak si váhu udržet, jaká dieta je ta správná – a mnoho dalšího. Marie mi dala odpověď na všechny možné všetečné dotazy a přiznala mi, že sama se přísným režimem a přehnanou péčí sama o sebe dostala v jednom období svého života do problémů s příjmem potravy. I kvůli tomu je teď moudřejší. Pokud patříte k těm, kdo věčně bojují s váhou, nebo jen chcete vědět, jak na nápravu svých stravovacích návyků jít správně, poslechněte si náš rozhovor.

Video se připravuje ...