Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Helena Vondráčková: Martin je tím důvodem, proč nás nerozdělil žádný svár a pomluvy

20. prosince 2021 | 06:00

Jedna z našich nejúspěšnějších zpěvaček nezahálí ani v době, která umělcům moc nepřeje. Koncertuje, vydává desky, do toho peče vánočky. Na příští rok plánuje oslavit půlkulatiny a odjet na své milované místo. Kam to bude? A co si přeje (nejen) k Vánocům?

Když jsme spolu dělaly rozhovor před deseti lety, pozvala jste mě k vám domů do Řitky. Pamatuju si, jak nás váš manžel Martin pohotově a pohostinně obletoval a já si tehdy říkala: kéž by takoví byli všichni chlapi na světě. Tak se vás hned na úvod ptám – musí se muž jako gentleman narodit, musí ho to naučit jeho matka, nebo je to na ženě, se kterou žije?

Myslím si, že jak jste vyjmenovala to pořadí, přesně tak bych řekla, že to funguje. Spoustu věcí si člověk odnáší s sebou z rodiny, na spoustu věcí přijde sám, sám si je uvědomí, jsou mu vlastní a musí mít pro to cit a musí mít i člověka, se kterým to prožívá.

A co recept na šťastné manželství, máte? Vím, že je to trochu klišé, ale vy dva spolu žijete bez skandálů a v lásce 20 let.

Zaplať pánbůh za to! Ty všechny nepříjemné věci, které jsme kvůli tomu museli prožít, byly v podstatě plus. Člověk si musí zachovat svou důstojnost a svou pravdu. A to, že teď prožíváme naprosto klidné krásné období a že nás nerozdělil ani žádný nesvár, ani pomluvy, tak za to vděčím určitě hodně Martinovi, protože to je člověk, který se nebojí a který mě dovede ochránit.

Jste narozena ve znamení Raka, o kterém je známo, že je to rodinný typ, navíc velmi citlivý. Která z těchto vlastností vás charakterizuje víc? A našla byste v sobě ještě něco typicky račího?

Myslím se, že to na mě sedí, na druhé straně ale dovedu svými klepítky i mírně štípnout, když je to potřeba. Což je ale někdy docela dobrá vlastnost – dva kroky dopředu a jeden dozadu. Že se dokážu vyhnout situacím, které dovedou být nepříjemné a protivné. Takže nemám ráda hádky, nemám ráda extrémně vypjaté situace. Bohužel, život je někdy přináší a člověk je musí řešit. Ale já jsem optimista. Mám ráda lidi, přírodu, zvířata, mám ráda příjemno, pěknou atmosféru jak na koncertech, tak i doma. Takže takový jsem já Rak.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...