Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

MUDr. Aneta Krajcová: Práce z domova zvýšila zájem o plastickou chirurgii

Aneta Krajcová
26. dubna 2021 | 06:00

Pandemie covidu-19 rozjela trend, který se nevyhnul ani České republice. Lidé se bojí chodit na preventivní prohlídky ke svým praktickým lékařům, ale estetickým zákrokům se nebrání. Nelíbí se jim totiž jejich obličeje na webkamerách, kde se během videohovorů mohou pozorovat.

Pracujeme z domova, porady a schůzky řešíme prostřednictvím webkamer. Kdo o svých nedostatcích v obličeji nevěděl nebo je neřešil, toho videohovory na ně nekompromisně upozornily. Podle odborníků se při pandemii však sešla i řada dalších okolností, které přispěly ke zvýšené poptávce po estetických chirurgických zákrocích. Třeba jde i o to, že nemůžeme cestovat a peníze investujeme do svého vzhledu. O tom všem jsem si popovídala s lékařkou a plastickou chiruržkou MUDr. Anetou Krajcovou.

Čekala jste, že by zrovna lockdown přivedl do vaší ordinace více pacientů?

Ano i ne. Bylo jasné, že veškerá opatření a omezení sníží počet pacientů. Jenže nakonec tomu až tak nebylo. Jeden důležitý moment nastal, když ženy i muži začali pracovat z domova na home office, kdy téměř celý den sedí před počítačem a sledují se na webkameře. To je situace, která zde doposud nebyla. Když jste v práci, tak se celý den nedíváte do zrcadla. Práce z domova způsobila to, že ženy i muži se celý den pozorují, jak vypadají z profilu nebo když mají pokrčenou bradu nebo když se usmějí nebo zamračí. A když se na sebe dívají takto celý měsíc, rok, začnou přemýšlet, že vlastně takto vypadat nechtějí.

Video se připravuje ...
Nové trendy v plastické chirurgii a kosmetické dermatologii • VIDEO: Adam Balažovič

Co pacientkám na obličeji vadí nejvíce?

Vadí jim výraz povadlého a unaveného obličeje, tzv. syslíky, vrásky na čele a kolem očí, kruhy pod očima. Opravdu několik žen i mužů z těchto důvodů, že se na webkameře nemohou na svůj obličej již dívat, přišlo za mnou do ordinace, abych jim pomohla a odstranila to, co je trápí. Největší zájem o plasticko-estetické zákroky je převážně v oblasti obličeje. Ať jsou to drobnější zákroky jako výplně nosoretních rýh nebo ošetření kruhů pod očima nebo nová generace minifaceliftingu v lokální anestezii – U-facelifting. Věková škála je pestrá. Přicházejí ženy ve věku 20 až 80 let. Teď je větší množství žen ve věku 45+ a nebojí se kombinovaných zákroků jako například plastiky horních a dolních víček společně s U-faceliftingem v jeden den.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...