Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nora Fridrichová: Potřebuji do Vánoc zhubnout! Jinak to bude katastrofa!

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Březina / BPŽ
3. prosince 2017 | 06:00

Reportérka Nora Fridrichová (40) už připravuje vánoční cukroví, ze kterého se letos chtěla vykroutit, ale nepovedlo se. Její partner Robert Záruba (50) totiž miluje jeho vůni a atmosféru jeho pečení, tak mu to nechtěla odepřít. Jak budou trávit letošní Vánoce a kdo u nich doma dělá kapra, to prozradila v našem rozhovoru.

Vánoce se opět blíží. Kdy se na ně připravujete – dlouho dopředu, nebo na poslední chvíli?
Letos mě to postihlo mimořádně brzy. Už před měsícem jsem začala nakupovat vánoční řetězy, mám jich doma hromady a různě je přeměřuji a kombinuji, protože je budeme vyvěšovat na různých místech, kde se budeme během Vánoc vyskytovat, takže jich potřebuji opravdu hodně. Jsem toho plná, netrpělivě sleduji, jak už nám kolem domu vyvěšují vánoční ozdoby, myslím městská část Praha 8, vyčkávám, kdy to zapnou. Advent letos začíná později, protože Štědrý večer je až v neděli. Hrůza, už v tom jsem dřív, než to vlastně začalo.

Vypadá to, že Vánoce milujete!
U mě to přišlo s dětmi, mám dvě dcery, pět a půl a dva a půl, a tím, že ony to řeší, tak to řeším taky!

Máte doma dvě princezny – těší se na pohádky?
Jako dítě jsem vyrostla v socialismu a v televizi během Vánoc kromě pohádek nic nebylo. Fakt je, že jsem byla dítě, které pohádky doslova hltalo, možná až moc. Přes Vánoce jsme na hory nejezdili, takže jsem seděla doma a dívala se na pohádky. U nás to teď bude asi stejné. Trochu mi přijde, že princezny jsou vytlačovány různými Mimoni a tak vůbec – mají tvrdou konkurenci.

Učíte své dcery spíš na ty klasičtější pohádky?
Jsou ještě docela malé, ta mladší to určitě nedá, starší už na princezny je, ale máme naplánovaných hodně aktivit během Vánoc, loni jsme byli na horách, letos budeme také cestovat, takže uvidí jen něco. Ono to stačí, nemusí být u televize pořád.

Co máte na vánoční tabuli? Je to kapr a salát nebo něco jiného?
Máme kapra a připravuje ho můj táta, což je skvělá věc, že nemusím nic vařit. Děkuji, tati! Máme ještě jeden zvyk, a to chodit na sváteční oběd do jedné restaurace na břehu Vltavy, což je epochální. Rezervaci na tento rok už máme udělanou. Problém je, že se všichni při obědě docela přejíme a večer je to pak náročné.

Takže i vy, jako my všichni. Přiberete na Vánoce nějaké to kilo?
To nechci raději ani komentovat. Já bych měla zapracovat už teď! Bude to katastrofální, samozřejmě, a to jsem si říkala, že musím začít péct! Původně jsem si chtěla cukroví koupit, protože je to hrozně vyčerpávající, musím to dělat po nocích, tak jsem si myslela, že si trochu ulehčím. V televizi máme docela dost práce před koncem roku.

Pokusila jsem se tu myšlenku podsunout decentně i Robertovi a on mi řekl: "Víš, ty vždycky, když děláš doma cukroví, tak to má takovou atmosféru." Takže já se z toho nevykroutím a budu muset péct i letos.

Na Vánoce bude v České televizi zase Popelka. Kolikrát myslíte, že jste ji  viděla?
Každý rok a je mi čtyřicet, takže jestli jsem ji začala vnímat v pěti, už jsem ji viděla pětatřicetkrát.

Co byste chtěla mít ve třech oříškách?
Samé praktické věci. Mám velmi dlouhý seznam!

Video se připravuje ...