Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kateřina Brožová: Zázrakem jsem přežila autonehodu, a proto věřím na anděly

4. září 2017 | 06:00

Na prahu padesátky vypadá Kateřina Brožová (49), český sexsymbol, tak, že by jí to leckterá o třicet let mladší holka mohla závidět. Vděčí za to životnímu stylu, disciplíně, ale hlavně přístupu k životu. I když ho jednoduchý rozhodně vždycky neměla

Jaké to je být vnímána hlavně jako krásná blondýna, sexuální objekt a potěcha mužského oka?
Když chodím po lese v teplákách nebo sedím na rybách, tak to tak asi úplně není. Lidé vidí to, co chtějí vidět. Samozřejmě se ráda líbím, jako každá žena. Pracuji na sobě, cvičím, žiju zdravě. S přibývajícím věkem je to všechno těžší. Ale nejdůležitější je být srovnaná sama se sebou. Pokud to tak není, nepomůže vám žádná vnější úprava, žádný chirurgický zákrok. Když vyzařujete spokojenost a štěstí, jste přitažlivá. Věk nezastavíte. Ale to, jak myslíte, ovlivnit můžete.

Muži mají jiné priority než ženy, že?
Většinou. Málokterý muž se dokáže vyrovnat s tím, že ženy mají mozek a používají ho. Muži stále ještě více vyznávají tradiční model – žena by podle nich měla pečovat o rodinu a rodinný krb a muž dělat kariéru. Emancipace tento režim ale trochu rozhodila. Nevím, jak by to mohlo fungovat bez potíží, ale každé ženě, která se snaží v životě něco dokázat a obstát, fandím.

Podívejte se na video s Kateřinou Brožovou, kde hovoří o seriálu Svatby v Benátkách:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Co vám na mužích nejvíc vadí?
Já mám muže ráda a obdivuji je, ale nelíbí se mi jejich snaha podrobit si ve vztahu toho druhého. Vím, že vztah je vždycky tak trochu boj, i když by to tak být nemělo. Nejde spokojeně žít v partnerství, které není vyrovnané. A k tomu patří i osobní svoboda a vlastní prostor. Když není vůle, tolerance, pochopení a samozřejmě láska, je to špatně a nefunguje to.

Jak to zvládáte, když se ocitnete v krizi?
Jak kdy. Nejsem úplný životní optimista, ale snažím se vždy věřit v to lepší a umím se radovat i z úplně obyčejných věcí. Mám v sobě poměrně velkou sílu a vůli, která mi pomáhá překonávat překážky, které mi život staví do cesty. Na druhou stranu mě ale nebaví pořád bojovat a někomu něco dokazovat. Život je přece tak krásný a já toužím po harmonii.

Co vás v životě nejvíc poznamenalo, zasáhlo, zranilo?
Vážná nemoc a odchod mého tatínka. Onemocnění mojí maminky. Před lety jsem jen zázrakem přežila vážnou autonehodu. Od té doby vím, že Bůh a andělé strážní existují. Nepříjemné byly i bulvární štvanice, které mi ničily život. Smutná zkušenost byl i rozvod s bývalým manželem. Ale mám velikou radost z toho, že dnes spolu vycházíme skvěle. Chvíli to trvalo, nicméně oběma nám jde o jedno, aby naše dcera byla spokojená, šťastná a aby věděla, že je milovaná. Dělá nám radost.

Jakou budoucnost si pro svoji dceru představujete?
Její narození bylo nejkrásnější chvílí v mém životě. Čas neuvěřitelně letí, bude jí šestnáct. Studuje víceleté gymnázium a miluje koně. Věnuje se závodně parkuru. Jezdectví vyžaduje disciplínu, odpovědnost, čas, lásku ke zvířatům, talent, charakter, sílu… Sama jsem od dětství milovnicí koní a Kačka se zjevně „pomamila“. Mám velkou radost, že má úspěchy a že ji to baví.

 

Cely rozhovor s Kateřinou Brožovou si přečtete v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:


Autor: Hana Vítková
Video se připravuje ...